rss
04/26/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Комп’ютерна сторінка \ «Нетрадиційний текст»

Слова «Word» та «текстовий документ» для багатьох користувачів комп'ютерів вже стали взаємозамінними. Однак у продукту компанії Білла Гейтса є цілий ряд недоліків. Візьмімо хоча б російськомовний інтерфейс - попри те, що українські чиновники захищають інтереси пана Гейтса із неймовірним ентузіазмом, «Майкрософт» ще й досі не спромоглася створити гідні україномовні версії своїх продуктів. Про ціну і говорити дарма - хоча «піратські» варіанти дістати не дуже тяжко, однак неприємностей з ними можна дістати ще легше. Інша річ - продукт з відкритим кодом... Одним з таких продуктів є офісний пакет OpenOffice.org.

OpenOffice.org - це міжнародний проект з відкритими вихідними кодами, створений для того, щоб розробити універсальний офісний пакет, що працює на різних операційних платформах, і має відкритий API і формат файлів, оснований на XML. Цей відкритий, вільнопоширюваний офісний пакет програм для операційних систем Linux і Microsoft Windows, розроблений у рамках проекту OpenOffice.org.

Він містить набір програм для створення високоякісних документів, які дозволяють об'єднувати текстові, числові, табличні і графічні дані. До складу пакета OpenOffice.org входять наступні додатки:

 

OpenOffice.org Writer - текстовий процесор для опрацювання текстових документів

OpenOffice.org Calc - програма електронних таблиць для роботи з числами, діаграмами, нескладними базами даних

OpenOffice.org Impress - програма створення й відтворення презентацій на екрані чи принтері

OpenOffice.org Math - редактор математичних формул

OpenOffice.org Draw - векторний графічний редактор.

 

Writer (текстовий процесор) - додаток з багатими можливостями для створення листів, книг, звітів, інформаційних бюлетнів, брошур та інших документів. Можна вставляти графіку і об'єкти від інших компонентів у документи. Writer може експортувати документи HTML, XHTML, XML, .pdf, деякі версіх файлів MS Word.

Calc (електронні таблиці) - має потужні засоби аналізу, подубови діаграм і можливості прийняття рішень, що очікуються від високоякісних електронних таблиць. Він включає більш ніж 300 функцій, у тому числі для фінансових, статистичних і математичних операцій. Менеджер Сценарію забезпечує аналіз за принципом "а що якщо".  Calc здійснює побудову 2-х і 3-х вимірних діаграм, які можуть бути вбудовані у інші документи ООо. Також можна відкривати робочі книги  Microsoft Excel і збергігати їх у форматі Excel. Calc може експортувати електронні таблиці у  Adobe's Portable Document Format (PDF).

Impress (презентаційна графіка) - забезпечує всі загальні засоби представлення мультимедіа, такі як спеціальні ефекти, анімація і засоби малювання. Він об'єднаний з графічними можливостями компонентів ООо Draw і Math. Демонстрація слайдів може бути розширена спеціальними звуковими ефектами з Fontwork, а також і відеокліпами. Impress сумісний з форматом файла Microsoft PowerPoint, і може також зберігати вашу роботу у різноманітних графічних форматах, включаючи Macromedia Flash (SWF).

Draw- додаток для векторного малювання, за допомогою якого можна виконувати все: від простих діаграм або блок-схем до тривимірних художніх робіт. Draw можна використовувати для створення малюнків для використання в будь-якому з інших додатків ООо, у ньому можна створити власну картинку і додати її в галерею.Draw може імпортувати графіку з багатьох розповсюджених форматів і зберігати її в більш ніж 20-ти форматах, включаючи PNG, HTML, PDF і Flash.

Base (бази даних) - додаток, що пропонує всі інструментальні засоби для роботи з базами даних у межах простого інтерфейсу. Він може створювати і редагувати форми, звіти, запити, таблиці, представлення і віношення, так що керування связанной базою даних є майже таким же як і в інших популярних додатках баз даних.  Base забезпечує багато нових можливостей, таких як можливість аналізувати і редагувати відношення із схеми представлення. Base включає HSQLDB як його заданий за замовчуванням механізм реляційної бази даних. Він може також використовувати dBASE, Microsoft Access, MySQL або Oracle, або будь-яку  ODBC або JDBC  сумісну базу даних. Base також забезпечує підтримку піднабору ANSI-92 SQL.

MathOOo редактор формул або рівнянь. Його можна використовувати для того, щоб створювати складні рівняння, які включають знаки або символи, не доступні у стандартних шрифтових наборах. Поки він використовується для створення формул у інших документах, типу файлів Writer або Impress. Math може виступати як автономний інструмент. Можна зберегти формули у стандартному форматі  Mathematical Markup Language (MathML) для внесення у web-сторінки та інші документи, створені в ООо.

Загалом - трошки незвично, зате - безкоштовно. Система має деякі свої особливості, зокрема, у сфері перевірки орфографії. Однак після довгих мук з «Майкрософт Ворд - 2007» цілком навіть може здатися просто чудовою річчю.

Дістати цю чудову річ можна ось тут: http://anotherlevel.icc.melitopol.net/donl.html

Труднощі перекладу: PRAGMAтичний підхід

Поколінню sms-нутих присвячується…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers