rss
05/10/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Корпоративний Новий рік: як уникнути нудьги

Організація корпоративного Нового року вимагає нових підходів. Як зустрінеш, так і проведеш.

Звернутися до кейтерингової компанії - один з небагатьох способів уникнути нудної офісної пиятики з нагоди зустрічі Нового року. Спеціально навчені люди творчо підійдуть до питань підготовки, організації і проведення свята. Автори найнезвичайніших сценаріїв стверджують, що всі офісні працівники бажають стати учасниками справжньої пригоди, їм хочеться сильних емоцій, сплеску адреналіну. Найбільше організатори корпоративних квестів люблять працювати з клієнтами, які легко погоджуються на різноманітні авантюри.

Свято починається з ідеї. її реалізація - командна робота. Спочатку працівники кейте-рингової компанії малюють для себе портрет замовника, намагаючись зрозуміти, з яким колективом доведеться працювати, чим можна його здивувати і якої реакції від нього очікувати. Потім визначають формат, час, місце та інші умови проведення свята. Часто працівник або менеджер, якому доручено займатися підготовкою вечірки, побоюється брати на себе відповідальність за наслідки реаліті-шоу в межах рідної компанії. Тож завдання організаторів - зробити так, щоб людині було максимально цікаво і відмовитися від дещо провокаційних ідей вона вже не могла.

Як приклад наводимо сценарії кількох корпоративних свят для колективу з 30-50 працівників.

 

СЦЕНАРІЙ №1

Офіс у центральній частині міста. Працівники в передчутті свята. Виїзд на новорічний захід о 14.00. У призначений час трудовий колектив фірми на чолі з директором займає місця в автобусі. Усі разом вирушають на зустріч з Дідом Морозом і його симпатичною онукою. Раптом хтось зателефонував шефу на мобільний. Присутні бачать спотворене обличчя керівника: «Як пожежа?!» - кричить він у трубку. Співробітники у паніці. Шок. Порушуючи всі правила руху, автобус розвертається, свято відміняється. У пасажирів бліді обличчя. Запахло валідолом. Пожежники, швидка, міліція. Звідусіль запитання: що залишилося в офісі? Чи вціліли сейфи, гроші і документи?

Тим часом автобус під'їжджає до будівлі. Погляду співробітників відкривається страшна картина: під'їзні шляхи заставлені пожежними машинами, з вікон будівлі валить чорний дим. Вибігши на вулицю, працівники розгублено юрмляться на безпечній відстані від входу. Німа сцена.

Через кілька хвилин з будівлі виходить втомлений пожежник і, витираючи замурзане обличчя, запрошує власника пройти всередину, щоб оцінити збитки. За ним похнюплено йдуть кілька хоробрих співробітників.

Саме вони на чолі з керівником першими побачили величезний стіл, який буквально прогинається від святкових страв. Всюди розвішані кульки, ліхтарі та прапорці. Лунають музика, тости і поздоровлення. Словом, все як належить. Працівники радіють речам, які ще не так давно дратували їх: робочі комп'ютери, калькулятори і навіть канцелярське приладдя. Щасливий директор, який досі розмірковує про негайне звільнення працівника, що замовив таке екстремальне святкування, виголошує тост. Організатори вітають замовників з новорічними святами і також піднімають келихи. На задньому плані люди в спецодязі виносять генератори диму, що імітували пожежу. Завіса.

Підсумок. Свято пройшло на одному диханні. Працівники оцінили дотепність керівництва. Директор вирішив преміювати «винуватця торжества».

Ризики. Правильний організаційний підхід до такого екстремального шоу допомагає якнайбільше знизити ризики і небезпеки, що виникають у процесі проведення заходу. Компанія-організатор починає працювати з працівниками офісу за два тижні до початку заходу і ще тиждень - після. Головне завдання - визначити «больовий поріг» колективу. Робиться це під час безпосереднього спілкування з кожним працівником під виглядом обговорення меню, костюмів, конкурсів.

Про всяк випадок всі учасники дійства застраховані. Технічними питаннями займаються фахівці. За умови дотримання всіх правил безпеки учасникам святкування гарантовані незабутні враження. Важливо пам'ятати, що в гонитві за сильними переживаннями перебір украй небажаний.

Витрати. Час проведення такого заходу - 2-4 години. Замовлення може коштувати компанії $200-250 на особу. До оплати входить відеозйомка підготовчих етапів, власне «пожежі», ошалілих облич працівників і багато чого іншого, що зробить святкування незабутнім. Агенція-організатор працює за винагороду, розмір якої коливається в межах 10-20% бюджету заходу.

За словами організаторів, пожежники, лікарі, міліціонери, спецназівці охоче взаємодіють з організаторами незвичайних вечірок.

 

СЦЕНАРІЙ №2

Ідея зустріти Новий рік у лісі народжується завжди однаково. Оглянувши своїх блідолицих співробітників, менеджер, що відповідає за проведення заходу, вирішує організувати їм свято на свіжому повітрі. Рум'яні щоки, завзяття, веселощі, позитивні емоції гарантовані. Євген Івченко поділився свіжою розробкою, яка буде реалізована найближчим часом.

Ліс. Багаття, столи з горілкою, цибулею та іншими вишуканими стравами. Гамір, сміх, розваги на природі. Усе відбувається за планом. У всіх чудовий святковий настрій. Раптом з'являється єгер на старому мотоциклі. Він розлючений: «Як так?! Хто дозволив?! Тут державний заповідник, а ви багаття палите?!» Спочатку обурення лісничого абсолютно не справляє враження на учасників дійства. Крім того, незворушні працівники, радіючи фуршету на свіжому повітрі, пропонують йому розслабитися і випити з ними мирову. Та де там! Єгер невдовзі виїжджає, пообіцявши «вжити відповідних заходів».

Хвилин за 20 з хащів долинає завивання сирен. Поява представників місцевої міліції поки що викликає лише розгублене здивування. Встановивши особу керівника, правоохоронці саджають його в машину і везуть у темряву. Підлеглі в шоці. Потупцювавши, вони вирішують їхати за ними виручати начальство. У найближчому селі знаходять місцеве відділення міліції. Поруч припаркований той самий бобик, на якому відвезли шефа. Почуття тривоги посилюють відчайдушні крики директора, що долинають з надр райвідділу: «Що ви робите... благаю.., не робіть боляче. Ой! Ой!». Шеф замовкає, після чого чути звуки ударів, метушню й матюки охоронців порядку. Найвідчайдушніші рвуться до заповітної кімнати, але їх туди не пускають. Неохайні міліціонери пропонують щиросердо зізнатися, що, за їхніми словами, трохи пом'якшить покарання начальства. Тепер вже не до свята і веселощів.

Коли працівники остаточно протверезіли від жаху і відчаю, двері відчинилися і директор запросив всіх до накритого святкового столу. Хлопавки, салют, завіса.

Ризики. Невідповідна погода. Знадобиться шатро з брезенту, яке захистить хоча б від вітру, а за правильного встановлення - й від морозу. Додатковий обігрів трудящих забезпечується активною участю в святковій програмі, калорійною їжею і міцними напоями. Якщо дозволяє бюджет, закінчити святкування можна в ресторані на найближчій базі відпочинку.

Додаткові опції. Уявімо картину: радіючи можливості зустріти Новий рік на лоні природи, співробітники бредуть лісом до заповітної галявини. І раптом... гучна луна. їм пропонують видовищне шоу - політ Діда Мороза-десантника. Він спускається по тросу - у костюмі, з бородою, з факелом в руці. Поява Мороза таким способом, звісно, викликає шквал емоцій. Зазвичай знаходиться чимало охочих відразу повторити подвиг дідуся. Героям пропонують з'їхати на тросах з майданчика, який знаходиться на висоті 20-25 метрів, канатною дорогою довжиною 50-70 метрів (залежно від місцевості). Як правило, не обходиться без курйозних ситуацій. Одного разу до черги десантників попросилася головний бухгалтер компанії, поважна пані. Організатори завжди раді активності клієнтів, тому вирішили підтримати ініціативу сміливого рахівника. У таких випадках подвійна страховка є обов'язковою. Усе закінчилося благополучно. 60-річна жінка, взявши участь у такому адреналін-шоу, отримала безліч позитивних емоцій.

Скільки коштує. Від $100-150 на людину. Зустрічати Новий рік у лісі вигідно хоча б тому, що до кошторису зазвичай не включена оплата найдорожчої частини заходу - оренди приміщення. Компанія-організатор запропонує на вибір кілька галявин для проведення свята - з шатром, багаттям, майданчиками для гри і конкурсів. Поруч буде шатро з кухнею. Як правило, в меню три види шашлику, барбекю, риба, салати, різні напої (за бажанням замовника). До вартості включено транспорт, меню, подарунки. Захід готується «під ключ».

Чорні кульки та ялинка догори ногами

Огляд ринку нерухомості у 2007 році

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers