rss
04/23/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Cвяткуємо \ Новорічні новини звідусіль

Дві тисячі Санта Клаусів, взяли участь у забігу в Антверпені

Наближення Різдва у Європі відчувається дедалі сильніше. Низку різноманітних веселих заходів, які проводять напередодні свят, продовжили незвичайні перегони, що відбулися у Бельгії.

Забіг на 5 кілометрів організувала місцева музична радіостанція. Переможцем став Санта, який подолав відстань за 16 хвилин 8 секунд. Призи видавали також у номінаціях "найсексуальніший Санта" та "найкраще вбраний Санта".

Через не надто сприятливу погоду багатьом учасникам перегонів довелося зійти з дистанції. Однак вони все одно залишилися задоволеними. Так само, як і ті, хто прийшов подивитися на незвичайний захід. Всі вони кажуть, що це - добра суспільна подія, яка надає піднесеного настрою й об‘єднує людей напередодні свята.

 

TitleНоворічна ялинка у Ріо-де-Жанейро 12-й рік поспіль потрапляє до Книги Гінесса

Головна новорічна прикраса Ріо-де-Жанейро - ялинка на воді - вже 12-й рік поспіль потрапляє до Книги рекордів Гінесса

Щороку бразильці обирають трохи вище дерево: перша ялинка була заввишки 48 метрів, а цьогорічна 85-ть. Автори задуму планують досягти позначки 100-та метрів. Цьогоріч зелену красуню прикрашають понад 3 мільйони ліхтариків. Упродовж свят подивитися на таку красу до Ріо мають приїхати більш як мільйон відвідувачів. Найбільша ялинка на воді сяятиме до 6 січня.

 

Санта-Клаус з Microsoft ображає дітей

TitleПеред Новим Роком корпорація Microsoft вирішила запустити робота для Live Messenger, який під ім'ям Санта-Клауса спілкувався б з користувачами. Для цього був заведений аккаунт [email protected], при зверненні до якого в чаті з користувачем спілкувався штучний інтелект.

Хороша і добра передноворічна задумка через невдалу реалізацію призвела до чергової ганьби Microsoft. Дві племінниці одного з читачів The Register, віком 11 і 13 років, вирішили початитися із Санта-Клаусом. У якийсь момент діалог перейшов від подарунків і північних оленів до орального сексу, розповідає Securitylab.

У Microsoft отримали повідомлення про непристойну поведінку робота і пообіцяли розібратися. Проте відучити віртуального Санта-Клауса від слизьких виразів так і не вдалося. Довелося аккаунт видалити.

"Ми приносимо вибачення за будь-яку образу або засмучення, викликане цим інцидентом", - мовилося в повідомленні корпорації.

 

У Львові працює Фабрика Святого Миколая

TitleТам сотні помічників чудотворця збирають, сортують і пакують подарунки для дітей із малозабезпечених родин. Три тисячі малюків уже знайшли подарунки під своїми подушками в ніч Чудотворця.

Розпорядок на Фабриці Святого Миколая суворий. Усі обов'язки чітко розподілені між шістьмастами волонтерами. Одні працюють на прийомі подарунків, другі відповідають за їх формування - залежно від віку та статі дитини, треті сортують крам, четверті пакують, інші - перевіряють якість і вміст святкового пакунку і розносять адресатам. Втім, начальників і підлеглих тут немає. В усіх однакові звання: помічник Святого Миколая. Іграшки та солодощі на фабрику потрапляють з пунктів прийому в університетах та школах, добрі люди приносять подарунки і безпосередньо на Фабрику.

Катерина Кінаш, студентка: "Тут шкарпеточки теплі для дітей, канцтовари. Я довідалася про цю акцію з оголошення на стінах своєї рідної академії. Не знаю скільки це коштувало бо це батьки купляли, вони дізналися що я зареєструвалася волонтером і сказали - на, віднеси. Вони щороку так дітям допомагають".

Андріан Бобрик, волонтер, помічник Святого Миколая: "Я тут працюю після пар, десь з другої години. Вже десь людей сім прийшло - це за 40 хвилин. Приносять солодощі, іграшки, все, що для дітей може подарунком бути. Гроші приносять - різні суми, хто скільки може".

За рік кількість дітей із малозабезпечених родин, за статистикою Фабрики, зросла на 20 відсотків. Цього разу на подарунки від святого чекають аж три тисячі малюків. Помічники Миколая запевняють - зі своєю місією вони впораються, адже цьогоріч і рук на Фабриці побільшало, і серця львів'ян стають дедалі чуйнішими.

Ярема Корда, волонтер, помічник Святого Миколая: "Ми боялися що не вистачить подарунків перші рази, а зараз, як ви бачите, іграшок аж забагато. Можливо навіть залишиться, тоді ми роздаватимемо їх у дитячі будинки і в інші заклади".

Вісімнадцятирічний студент Ярема працює тут третій рік. Допомагати іншим - його хобі. Хлопець каже: серед подарунків нерідко трапляються й досить дивні речі, втім, головне, що принесли їх із добрими намірами. А все решта владнають фахівці Миколаєвої фабрики.

Світлана Родненкова, член оргкомітету Фабрики Святого Миколая: "У нас тут є стіл перевірки, вміст кожного подарунку контролюється. Є дуже щедрі волонтери і накладають забагато - ми це цінуємо, але треба розуміти що і тим волонтерам важко буде нести ці мішки. Буває, навпаки замало покладуть - і таке трапляється. Ми це все контролюємо".

Фабрика Святого Миколая працює у Львові на громадських засадах сьомий рік і її благодійна діяльність вже сягнула меж Тернополя, Луцька, Ужгорода, Харкова й Дніпропетровська. В інших містах України помічники Миколая влаштовуватимуть для дітей святкові заходи, відвідуватимуть їх у лікарнях та сирітських притулках.

 

TitleУ Німеччині запалили найбільшу в світі різдвяну свічку

В той час коли у цілому світі прикрашають ялинки, у німецькому містечку Шлітц запалили найбільшу в світі різдвяну свічку заввишки... 36 метрів.

На верхівці кам'яної споруди - сто сорок різнокольорових ліхтариків у формі шестиметрового полум'я. Всі бажаючі можуть піднятись на ліфті на самісіньку верхівку башти-свічки та помилуватися краєвидом. Традицію запалювати башту-свічку започаткували шістнадцять років тому. Гігантська свічка навіть потрапила до Книги рекордів Гіннеса. А мешканці Шлітцу дуже пишаються окрасою міста.

 

На Новий рік та Різдво можна гуляти 9 днів

TitleНа Новорічні та Різдвяні свята українці відпочиватимуть 9 днів - з 30 грудня 2007 року до 7 січня 2008 року включно.

Згідно з постановою уряду від 28 листопада 2007 року, передбачено перенесення робочих днів із середи 2 січня на суботу 12 січня, з четверга 3 січня на суботу 26 січня, і з п'ятниці 4 січня на суботу 9 лютого.

5 і 6 січня 2008 року, відповідно, вихідні - субота і неділя, 7 січня - Різдво, повідомляє УНІАН.

Разом з тим, відповідно до постанови уряду від 12 грудня 2006 року, рекомендовано робочий день з понеділка 31 грудня 2007 року перенести на суботу 29 грудня 2007 року. 30 грудня - неділя.

Перенесення робочих днів рекомендовано зробити керівниками підприємств, установ та організацій (за винятком органів Пенсійного фонду, Українського держпідприємства поштового зв'язку "Укрпошта", Держказначейства та банківських установ).

 

Найбільша у світі шопка

Найбільша у світі шопка - традиційна скульптурна інсценізація Різдва - знаходиться у містечку Їржіков на північному сході Чехії.

Створив її майстер Їржі Галузка. Усі скульптури - фігури Христа, Марії, волхвів та різних звірів - вирізьблено з величезних липових та осинових колод. Ідея такої шопки прийшла до Галузки після відвідин Папи Римського 20 років тому.

Їржі Галузка (скульптор): "Папа запросив мене до свого літнього палацу, і ми з ним обговорювали Різдво. Він сказав, що Різдво - це як книга, з якої можна багато чому навчитися. Після цього я почав створювати різдвяну шопку. На стелі я зобразив небо. Я попросив астрономів, аби накреслили мені план розташування зірок на небі у рік народження Ісуса".

Різдвяну шопку Галузка розмістив у власній галереї. Двері галереї відкриті для усіх відвідувачів.

 

Вугор-батарейка на Різдво

TitleВ одному з акваріумів Японії вирішили провести різдвяні свята у свій власний, унікальний спосіб - живлячи вогні ялинки від електричного вугра!

Оригінальна ідея прийшла в голову працівникам акваріума Еношіма в японській префектурі Канагава.

Щоразу, як електричний вугор рухається у водоймищі, він розряджає до 800 ват електрики. У резервуарі, наповненому свіжою водою, розмістили дві панелі з алюмінію. Вони виконують функцію електродів та накопичують потужність, яку вивільняє екзотична риба. Панелі сполучили кабелями з ялинкою, щоби безпосередньо живити святкові прикраси.

Від часу своєї появи, новорічне дерево встигло привернути увагу та викликати подив і захоплення в багатьох відвідувачів.

Працівники акваріуму сподіваються - різдвяне дерево, яке живить дивна риба, привабить в першу чергу закохані пари, які шукають особливої, романтичної атмосфери.

Казухіко Мінава, винахідник цієї системи та речник акваріуму Еношіма, мріє одного дня запалити вогнями від такої живої екологічної електроенергії ще більшу новорічну ялинку.

Казухіко Мінава (винахідник): "Якби нам вдалося зібрати разом усіх електричних вугрів світу, то на Землі святковими гірляндами запалала би різдвяна ялинка неймовірних розмірів. Я б хотів тоді подивитися на це потужне сяйво звідкись з космосу".

Пан Мінава сказав також, що налаштування усієї системи забрало в нього місяць часу.

Хоча уся витівка виглядає досить весело, ігри з електричним вугром не є дитячими жартами. Доросла тварина може продукувати до 600 вольт та 1 ампера струму - цього більше, ніж достатньо, щоби завдати шкоди людині.

Загалом, породжувати потужні електричні імпульси є природною властивістю цього вугра. І тварина її вміло використовує для полювання та самозахисту. Така здатність життєво необхідна вугрові, враховуючи його слабкий зір.

Східний Щур. Особливості символіки

Гороскоп на 2008 рік

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers