rss
04/27/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Освіта \ Оператор станків з програмним управлінням – професія, що дає солідні гроші

В минулому випуску газети ми Вас ознайомили в загальних рисах з факультетами та умовами навчання в B.I.R. Training Center. Сьогодні, як обіцяли, ми більш детально та змістовно розповімо про один з найцікавіших факультетів - Computerized Manufacturing (CNC)/Верстати з числовим програмним управлінням.

За останні десятиліття нова технологія, комп'ютеризація виробництва докорінно змінила умови життя людей. Машини з числовим програмним управлінням витіснили ручну працю і створили нові можливості працевлаштування. Штат Іллінойс має 23 тисячі промислових підприємств. Концентрація комп'ютеризованих майстерень в нашому штаті є найвищою в США. Саме тому професія CNC оператора є такою популярною.

Під час навчання за програмою СNС Вашими викладачами будуть спеціалісти найвищої кваліфікації, які знають всі операції та володіють практичними навиками. Багато наших студентів - інженери-механіки, і це не випадковість. Справа в тому, що працівники, які вже мають технічну освіту, намагаються підвищити рівень своєї кваліфікації. Без досвіду роботи з сучасними технологіями та комп'ютерним програмуванням машин багато інженерів механіків ніколи не зможуть знайти роботу в Американських компаніях.

Процес навчання за програмою СNС включає теоретичні та практичні заняття. Практичні заняття проводяться в майстернях. Оператор CNC встановлює інструменти для обробки, вводить геометричні параметри для інструментів в пам'ять комп'ютера, робить виміри готових деталей та порівнює їх з технічним кресленням. Оператор одночасно може обслуговувати декілька верстатів. Запрограмована машина сама виточує деталь, але цілком покладатися на неї не можна. Треба міняти різці, виправляти збої програми. Навіть тим, хто раніше працював на такому обладнанні, потрібен час, щоб відновити забуті навики.

Що складніша деталь, то більше може заробити оператор. Але його цьому вчать, поступово допускаючи до все складніших і складніших деталей. Характер роботи оператора СNС значно ближче до кваліфікованої технічної праці, ніж до роботи в майстернях з ручними верстатами.

BIR пропонує три сертифікати комп'ютеризованого виробництва: Machine Tool Operations (M3), Machine Tool Technology (M2), and Comprehensive СNС (M1).

Програма М3, що триває 5 місяців, готує операторів токарних і фрезерувальних верстатів, які можуть отримувати 11 - 17 $ на годину залежно від складності виконуваної роботи, кваліфікації працівника та розміру компанії. Робітники мають змогу працювати в позаурочні години, які оплачуються набагато дорожче.

Програма М2 , що триває 9 місяців, готує спеціалістів, здатних програмувати СNС машини, котрі працюють за системою FANUC. Ця програма є найпопулярнішою. Студенти, які закінчили навчання за цією програмою, можуть одержувати 13 -24$ на годину.

М1- найбільша СNС програма, що триває 12 місяців.

В додаток до вивчення верстатів системи FANUC, М1 знайомить студентів з верстатами, котрі працюють в системі «розмови». Тільки в ВІR студенти мають змогу вивчити цю систему. Шанси на працевлаштування та заробітки після закінчення цієї програми є значно вищими.

Тривалість практичних занять 7-8 тижнів. Графік навчання: 2-4 рази на тиждень, 4 години на день, зранку - від 9am до 12.45pm або вечорами - від 6pm до 9.45pm. У вихідні від 8am до 11.45pm або від12.15pm до 4.30pm.Для тих, хто не розмовляє англійською, BIR створила заняття польською мовою.

Починаючи з 1993 року освоєння програм комп'ютеризованого виробництва в BIR, вважається одним з найкращих не тільки в Чікаго, а й за його межами. Роботодавці набагато охочіше наймають працівників з досвідом роботи на станках, який студенти BIR отримують під час тренувань в майстернях. Курс навчання спрямований на отримання студентом всіх необхідних знань для роботи після закінчення навчання. Коли місцеве виробництво шукає нового CNC спеціаліста, воно віддає перевагу працівнику з освітою BIR.

Почавши працювати оператором CNC Ви зможете стати супервайзером, менеджером або інженером-механіком, людиною, на якій "тримається" весь завод.

Існує декілька фірм, котрі пропонують навчання, схоже на наше. Але тренінг там триває декілька днів і коштує чимало. Проте справжнього досвіду та цінних навиків роботи на CNC Ви там не отримаєте, тому ми запрошуємо всіх бажаючих на навчання в BIR.

В наступних випусках нашої газети ми більш детально розповімо про спеціалізацію кожного факультету та умови навчання. Якщо Ви маєте питання, зверніться до веб-сайту навчального центру BIR: www.birtraining.com або телефонуйте за номером: 773-866-0111

Система освіти Швейцарії

Bir Training Center - Освіта, що працює на Вас!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers