rss
05/10/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Інформаційна сторінка \ Говорить українське Чiкаго...
Title Title Title Title  Title

Ректор Українського Католицького Університету о. Борис Гудзяк

Правозахисник Мирослав Маринович

Голова ОУН в Україні Андрій Гайдамака

Президент Кредитної Спілки "Самопоміч" Богдан Ватраль

Голова Іллінойського відділу УККА Павло Бандрівський

28 червня 2004 року в м. Чiкаго розпочала свою роботу нова українська радіостанція "Незалежне Радіо". Протягом двох років роботи радіопрограми тривалість щоденного ефіру періодично змінювалася. Зараз "Незалежне Радіо" виходить щодня з понеділка по п'ятницю з 7:00 до 9:00 години ранку на хвилях 750 АМ.

Важко переоцінити значення цього джерела інформації для української громади Чiкаго та околиць. Насамперед, це - єдине українське радіо на теренах Америки, яке працює щоденно в такому обcязі та на достатньо високому професійному рівні. Щодня українці Чікаго, враховуючи різні вікові категорії, релігійно-конфесійну належність та політичні уподобання, отримують якнайповнішу, об'єктивну та неупереджену інформацію з України.

Ця радіопрограма охоплює всі сфери інтересів і діяльності української діаспори Сполучених Штатів Америки - політика, культура, спорт, медицина і т. ін. У своїй щоденній роботі колектив "Незалежного Радіо" використовує найновіші досягнення у галузі інформаційних технологій. До складу працівників "Незалежного Радіо" входять як місцеві фахівці, так і кореспонденти з різних регіонів України. Обов'язковим для щоденної роботи "Незалежного Радіо" є живе спілкування зі слухачами (відкритий мікрофон), обговорення в ефірі гострих та актуальних політичних і соціальних тем та питань розвитку української культури.

Впродовж свого існування "Незалежне Радіо" активно виступає за збереження національних традицій та активно працює в напрямку згуртування української діаспори. Під час подій "Помаранчевої революції" "Незалежне Радіо" відіграло величезну роль у формуванні національно-патріотичних поглядів українців Чiкаго, коли кожного ранку слухачі з нетерпінням та тривогою очікували нових повідомлень про розвиток подій на Майдані.

Крім того, на хвилях "Незалежного Радіо" щодня звучить українська народна та сучасна пісня. У передачах радіопрограми брали участь відомі українські діячі культури, науки, освіти, політики та громадські діячі: академік Микола Жулинський, письменник Володимир Яворівський, депутати українського парламенту кількох скликань Олег Тягнибок, Володимир Стретович, Андрій Шкіль, Григорій Немиря, Володимир В'ятрович, голова ОУН в Україні Андрій Гайдамака, ректор Українського Католицького Університету отець Борис Гудзяк та ректор Національного Університету Києво-Могилянська Академія В'ячеслав Брюховецький, патріархи Українських Церков Любомир (Гузар) та Філарет (Денисенко), правозахисник Мирослав Маринович, художній керівник Національного ансамблю танцю імені Павла Вірського Мирослав Вантух, композитор і співак Павло Дворський та багато представників української діаспори.

Оскільки "Незалежне Радіо" працює в інформаційному просторі Сполучених Штатів Америки, відповідно й підпорядковується всім економічним і комерційним законам діяльності американських засобів масової інформації, воно зобов'язане сумлінно виконувати всі фінансові вимоги нарівні з місцевими радіостанціями. Як наслідок, виникли певні матеріальні труднощі, які спонукали звернутися за допомогою до української громади".

Title  Title Title Title

Владика Іриней (УПЦКП)

Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок

Співак і композитор, народний артист України Павло Дворський

Ректор Національного Університету Києво-Могилянська Академія В'ячеслав Брюховецький

Ось думка одного з читачів місцевої газети "Час і події", постійного слухача "Незалежного Радіо" Василя Палія, що родом з Полтавщини:

"Останнім часом все частіше лунають різні міркування про роль і функції майбутнього "Незалежного Радіо", про його статус, який  докорінно змінився минулого тижня. "Незалежне Радіо" стало громадським. Деякі особи применшують значення програм "Незалежного Радіо", вважають цей проект занадто коштовним. Висловлю свої міркування про тих, хто так думає. Ці особи не розуміють важливості присутності цієї щоденної програми, вони мало її слухають, або свідомо ставлять питання таким чином, щоб знищити українського МОВЦЯ! При цьому вони применшують значення радіо, його пізнавальну й ідеологічну роль для українців, формування їхнього світогляду, і головне, - доступність "Незалежного Радіо" великому загалу слухачів.

Погляньмо уважніше на деякі аспекти функціонування радіопрограми та на її значення для української громади Чiкаго. Наприклад, подивімося на інші радіопрограми: "Українська хвиля", "Вечірня трибуна", церковні радіопрограми . Кожна з них має свій, тільки їй притаманний дух, який передається слухачам, і дає відчуття віри в перемогу українства. Ці радіопрограми доносять слухачам новини з України, знання з різних галузей суспільного життя громади, пробуджують нашу національну свідомість.

Нині чiказький етнічний радіоефір строкатий, представлений програмами численних етнічних громад. Жоден із власників цих неукраїнських радіопрограм, звичайно ж, і в гадці не мав робити їх такими, які б несли українську культуру українцям. Усі ці станції створювалися, щоб нав'язувати українцям свої, м'яко кажучи, космополітичні й ліберальні ідеї, які за своєю суттю спрямовані на знищення духу українства!

Виходячи з реалій, які склалися, байдуже ставлення та вичікувальна позиція - є фактичним знищенням радіо. Як постійний слухач радіопрограми, я не хочу, щоб така руйнація відбулася, яких би "переконливих" аргументів для такої ганебної справи не наводили. Не можна залишати людей, що відірвані від рідної землі без доступу до інформації: для багатьох із них це одна з ниточок, що зв'язує їх з Україною. Я можу тільки ще раз сказати: "Поважаймо один одного, а тим паче, таку велику слухацьку аудиторію, яку має "Незалежне Радіо".

У людини має бути вибір інформації. Для українського радіо й можливого створення у майбутньому україномовних FM-радіостанцій має діяти режим якнайбільшого сприяння з боку всіх громадських організацій, фінансових установ та національно свідомих членів громади. Громадські інтереси повинні бути першочерговими! "Незалежного Радіо" завжди має бути головним провідником національно-демократичних та патріотичних ідей українського народу в побудові нової України!"

Title Title Title 

Патріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет

Заслужений артист України, гуморист Гриць Драпак

Багаторазовий чемпіон України з боксу Віктор Поляков

УВАГА!!! 11,18 листопада - DeVry University Open House

Вибори в Італії: уроки, які слід взяти до уваги

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers