rss
04/26/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Молодим батькам \ До Вас в гості прийшли діти. Що з ними робити?

Коли у Вас не вистачає вільного часу навіть на себе, не говорячи вже про оточуючих, важливо все ж таки прагнути приділяти увагу дитині. А якщо до Вас прийшли в гості діти? Що з ними робити? Як їх розважити? Дуже просто. Головне - не панікувати. Одна моя знайома примудряється навіть шестирічних малюків залучити до господарки - і вже 10 років не має клопоту з приготуванням бутербродів для Дня народження сина. Зрозуміло, такими видатними педагогічними здібностями може похвалитися не кожна матуся, але навчитися цій справі можна... Принаймні, можна спробувати.

1. Запропонуєте дитині гру під назвою «Веселий садівник». Хай він поллє домашні рослини. Набере в лійку сам води, акуратно протре листя та ін. при цьому бажано в ході бесіди пояснити шкідливість потопу та перенасичення ґрунту водою.

2. Граємо в «Умілі ручки». Кожного разу, коли Ви збираєтеся викинути в смітник кришку від банки соку, порожню упаковку від сиру, висохлий маркер, непотрібний компакт-диск, подумайте. Адже це відмінний матеріал для творчої майстерні. Запропонуєте дитині самій побудувати конструкцію. А також приготуйтеся чистити квартиру від клею, пластиліну та інших підручних засобів.

Наприклад, коли до нас в гості приїхали хлопчик 7 років і дівчинка 4 рочків, я не знала, чим їх зайняти. На руках немовля, обід треба чоловікові приготувати, увечері треба дописати статтю. Коротше кажучи , я дітям сказала, що всі активні ігри - на вулиці, а удома - політ творчої фантазії. Взяла картонну серединку від рулону туалетного паперу, пластмасову від скотча, диски, фарби і все віддала дітям.

Наші гості протягом 3 годин були захоплені грою «Умілі ручки» і змайстрували тарілку, яка навіть трошки літала, ракету, квіточку, скарбничку. При цьому захопленню не було межі. зауважте, поважані дорослі, ніякого шуму і телевізора. Таким чином, розвиваються ерудиція і творчі здібності, і зір в порядку!

3. Хай удома завжди будуть в запасі пластилін і олівці. Якщо полюбляєте ризик - то можете додати до цього набору гуаш чи масляні фарби і купу пензликів. Навіть якщо у Вас немає дітей або вони виросли, до Вас можуть прийти в гості юні дарування. Так їх і розважайте: хай малюють, ліплять. Вам же рекомендовано періодично проходити психотреніги на тему того, що розмальована і заліплена пластиліном квартира - це всього лишень прояв різноманітності світобудови, а зовсім не стихійне лихо. Якщо не допомагає - разом з пластиліном купуйте валеріанку.

4. Ну, а найпростіший спосіб - цю відповідальність довірити чоловікові. Як Ви думаєте, що він зробить? Можливо, включить DVD-мультфільм або запропонує заспівати пісні під караоке. А чом би і ні? Разом з тим варто морально приготуватися до того, що у чоловіка може виявитися набагато більше фантазії, ніж ви могли собі уявити в найстрашніших снах. І що прибирати квартиру після їхніх спільних ігор у зоряні війни вам доведеться тижнів два.

5. Можна влаштувати конкурси, залучаючи дорослих. Наприклад, хто швидше з'їсть банан або швидше надує повітряну кулю.

6. Відгадувати загадки.

Блакитне простирадло весь світ одягає?

Відповідь - небо.

Гладить все, чого торкається, а доторкнешся - кусається.

Відповідь - праска.

Будьте готові до нестандартних відповідей... Особливо якщо дорослі до конкурсу таки долучаться.

7. Провести вікторини.

«Ми шукаємо таланти». Хай кожен розповість вірш, заспіває пісню або просто здивує присутніх своїм талантом.

«Асоціації». Всі сідають в круг. І хто-небудь на вушко співрозмовнику говорить будь-яке слово. Той повинен відразу прошепотіти свою першу асоціацію іншому, і так далі. Останній може спробувати вгадати те саме слово.

Хто краще розповість скоромовку? Наприклад, «Мама мила Мілу милом, Міла мило не любила».

8. Допомогти на кухні або пограти в гру під назвою «Хто сьогодні повар?». Розставити тарілки, дістати з холодильника фрукти і т.д.

9. Запропонуйте почитати книжку, врешті-решт.

Одним словом, дорогі дорослі, проявляйте ентузіазм, фантазію і не панікуйте!

Рятунок від реклами

Маленька капризуля

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers