rss
04/25/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Краса і мода \ Велика революція у гардеробі

„Носити немає чого, складати нікуди, часто купувати нове не дозволяють фінанси" - приблизно такі думки очікують на нас вранці перед виходом на роботу. Ось лежить щось непогане у шафі, але ґудзика немає, а тут плямка невелика, добре б було випрасувати, але ж не зараз... Якщо таке трапляється щоранку - значить, саме час робити революцію.

Як показує життєвий досвід, навіть придбання цілого модного відділу не врятує від щоденних сумнівів, бо, як свідчить народний жарт: „Коли чоловік каже, що йому нічого надіти, це означає, що немає нічого чистого, коли жінка - немає нічого нового". А нове, як відомо, це добре забуте старе, тож поки що зачекаємо з магазинами, і замість цього наведемо лад у речах, які в нас вже є. Адже так хочеться, щоб в нашому гардеробі все висіло як у модному бутіку, коли підходящий комплект складається сам по собі! І, коли копирсання у клубку незрозумілого одягу стає нестерпним, приходить час розібрати власний гардероб.

Якщо прибрати у шафі раніше означало просто скласти речі рівно, то цього разу ми будемо діяти інакше, а саме позбавимося всього того одягу, що аж ніяк нас не прикрашає, а лише займає місце.

 

Тактика і стратегія

Починати перетрушувати гардероб краще у вихідний день, коли ви нікуди не поспішаєте і можете спокійно навести лад. Ви навіть не здогадуєтеся, що для цієї, здавалося б, неважкої, справи вам знадобиться багато часу. А тепер починаємо робити правильні кроки:

Крок перший: прибирання має бути справжнім, а не з серії „як-небудь, тільки швидше". Для цього вийміть абсолютно всі речі з шафи і розкладіть їх на дивані чи ліжку.

Крок другий: не впевнені у власній силі волі і боїтеся, що не зможете розлучитися з непотрібними, але ще гожими речами? Тоді звіть на допомогу подругу, яка дасть корисні поради і, якщо треба, буде силою відбирати в вас весь цей мотлох і складати його в пакети на винос. А позбутися треба одягу, який підходить під такі категорії:

„Не той розмір". Не чекайте, доки ви схуднете чи, навпаки, наберете вагу. Віддайте такі речі тим, кому вони потрібні більше - наприклад, наші бабусі дуже люблять доношувати речі, незважаючи на моду, головне - тепло і зручно, а на дачі як згодиться! А ще є подруги - кравчині (хоча, може, в вас самій прокинуться подібні таланти?), яким завжди потрібен матеріал для витворів, молодші сестри та племінниці. Робіть з безрозмірними речами що завгодно, тільки не складайте про запас - ми постійно змінюємося і наші смаки змінюються також, і на те, що подобається нам сьогодні, завтра ми і не подивимося, тож плануйте гардероб сьогоднішній і не відкладайте життя на потім. Взагалі, речі треба не зберігати, а активно носити, змінюючи свій образ для того, щоб подобатися самій собі.

„Як давно це було". Купити купили, але жодного разу не одягли - до речі, час від часу таке трапляється з кожною з нас. А річ ця в хорошому стані і віддавати її не дуже хочеться. Задумайтеся - а чому саме ви її не носите? Можливо, немає приводу для такої нарядної сукні чи при покупці на вас банально тиснули занадто активні продавці - консультанти, а цей колір ніколи вам не подобався? Проведіть експеримент і одягніть забуту річ, і, може бути, що ви подивитеся на неї іншими очима. Також приміряйте її з тим, з чим ви раніше навіть і не думали її поєднувати - і звичайна біла блуза може „заграти", коли її надіти з новою біжутерією чи піджаком незвичного кольору. Якщо ж і надалі душа до неї не лежить - сміло віддавайте як морально застарілу.

„А що це?". Чи то піджак при прасуванні дивовижним чином змінив свій колір, чи то тканина не зовсім якісна, і тепер це стало особливо помітним. Одним словом, реанімації не піддається, тому викидаємо без сумнівів.

Крок третій: не зберігайте разом одяг різних сезонів, щоб не ускладнювати собі вибір і не порпатися у шафі, вишуковуючи літні футболки у грудні. Тому всі легкі речі складіть у пакети і відкладіть на верхні антресолі до весни, а головне місце у шафі надайте все ж таки сезонному одягу.

Крок четвертий: тепер, коли ви позбавилися непотрібного одягу, розвісьте речі за принципом: брюки до брюк, спідниці до спідниць. Так ви зможете виявити, чого саме не вистачає в вашому гардеробі і докупити те, що треба. Три однакові чорні спідниці не так помітні, коли вони висять в різних місцях. Тепер у вас є шанс припинити скуповувавати однакові речі.

Робіть все поетапно, щоб зберегти сили і свіжу фантазію: вийняли одяг та протерли пил на полицях - перепочиньте, розклали речі на стопки - випийте кави. Не забувайте - зараз ви намагаєтеся вирішити проблему серйозно, а не до першої зайвої покупки.

Крок п'ятий: особливу увагу приділіть взуттю, адже на нього наші співрозмовники дивляться в першу чергу при знайомстві. Протріть підошви черевиків та розкладіть все по коробках, підписавши їх, щоб в майбутньому зекономити час на пошуки підходящої пари.

Крок шостий: запишіть, скільки повних гармонічних комплектів можна скласти з ваших речей. Якщо ви маєте сумніви щодо власного гарного смаку, полистайте модні журнали і оберіть моделі, що вам подобаються чи орієнтуйтеся на відомих актрис, які мають схожий з вашим тип зовнішності. Тепер, перед тим, як піти до крамниць у пошуках деталей, яких вам не вистачає, обов'язково напишіть список, щоб не придбати непотрібних, але таким милих речей. І не бійтеся зробити щось нове, адже саме для цього ви і розбираєте шафу - щоб почати нове модне життя.

Звичайно, вміння гарно та зі смаком одягатися схоже на талант - в когось є, в когось немає. Але, якщо дуже хотіти, навчитися цьому можна. Отже, приємних вам модних знахідок!

Мода: Українські дизайнери тримають марку. Караванська показала одяг, який носитимуть замість “Dolce&Gabbana”

Широко розплющені очі. Make-up

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers