rss
04/28/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спортивний майданчик \ Пілатес – улюблена гімнастика Мадонни та Камерон Діас

Пілатес - це унікальна система управління тілом, спрямована на зміцнення і підтримання у тонусі м'язів, поліпшення постави, розвиток гнучкості, почуття рівноваги, поєднання тіла і розуму (система "РОЗУМНЕ ТІЛО"). Засновник методу управління тілом Джозеф Пілатес після першої світової війни почав займатися реабілітацією поранених, а вже в 1926 році він відкриває першу офіційну Студію Пілатесу в Нью-Йорку. Зараз система вправ пілатес розвивається найшвидше із подібних систем і має найбільше в світі прихильників, серед яких такі знаменитості як Мадонна, Дженет Джексон, Вікторія Бекхем, Камерон Діас. Наприклад у США лише за чотири роки, кількість прихильників пілатес зросла із 1.7 мільйонів у 2000 році до 10.5 мільйона у 2004 році.

Вже кілька років студія пілатес працює і у Львові - це, до речі, єдина у Львові сертифікована студія, яка має єдині у західній Україні спеціальні тренажери «Пілатес перформер» та «Джиротонік». Людей, які ж мають офіційний дозвіл проводити заняття з пілатес у місті Лева теж небагато, з одним із таких тренерів приємно побалакав журналіст сайту Jey Beauty Роман Шмідт. Ольга Кравчук отримала сертифікат, який дозволяє проводити заняття із пілатес у 2004 році, з цього часу вона із помічницею проводять індивідуальні та групові заняття із пілатес.

 

- Пані Ольго розкажіть нам будь ласка про філософію вправ пілатес, в чому їх основна відмінність від інших видів фітнесу?

- По перше я хочу зауважити, що пілатес - це не є фітнес у такому вигляді, як ми його уявляємо, я б швидше назвала пілатес гармонійним розвитком тіла. Фундаментом методу пілатес є центр ваги тіла, хоча тут він називається «Джерелом енергії» - основний акцент робиться на виправленні постави та на зміцнення м'язів спини, тому в вправах, які ми виконуємо ми завжди задіюємо центр ваги тіла. Взагалі стан цілого організму дуже залежить від хребта , тому в усіх вправах задіюємо м'язи хребта та живота. Перед початком кожного тренування наші клієнти за спеціальною методикою розробляють вправи, під час яких вчаться відчувати свої м'язи, це робиться для того, щоб кожен рух був продуманий, взагалі контролювати подумки свої рухи, концентруватися своїм розумом на м'язах, це і є ще один із принципів пілатес - всі вправи робити продумано, відчувати своє тіло (кінестетичне відчуття), також рухи мають бути плавними і обов'язково потрібно пам'ятати за дихання.

- Які саме м'язи задіюються на ваших тренуваннях?

- Я вже згадувала, що передусім, це м'язи спини та живота, але на відміну від багатьох видів фітнесу у пілатес задіяні і внутрішні м'язи, є лише три системи розвитку тіла, що задіюють, як і внутрішні, так і зовнішні м'язи - це власне пілатес, йога та калланетик.

- Ви згадали тут про те, що кожен рух потрібно контролювати своїм розумом, чи в цій системі ви також навчаєте психологічних прийомів?

- Ні. Я зауважу, що пілатес, на відміну від, наприклад, йоги немає жодної релігійної основи, ми не використовуємо жодних медитацій, єдине що вимагається, це відчуття свого тіла.

- Скажіть будь ласка, чи є певні обмеження у віці, чи фізичному стані для ваших клієнтів?

- Ні, жодних обмежень тут нема, ні у віці, ні у фізичному стані. Наприклад у мене займаються жінки від двадцяти до шістдесяти шести років. Спеціально для людей різного віку і фізичного стану у пілатесі розроблено чотири рівня тренувань, відповідно до навантаження.

- А чоловіки можуть займатися пілатес?

- Звичайно, але чомусь в Україні серед чоловіків цей вид розвитку тіла зовсім не розповсюджений, але за кордоном співвідношення чоловіків і жінок, які займаються пілатес приблизно п'ятдесят на п'ятдесят. Можливо така ситуація склалася через те, що наші чоловіки думають, що якщо вони не будуть підіймати вантажі на тренажерах, чи виснажуватися на тренуваннях то ці заняття не принесуть їм жодної користі. Нажаль часто таке переконання поширюється і серед жінок.

- Через скільки часу ви гарантуєте своїм клієнтам покращення самопочуття?

- Це залежить від проблеми, із якою до нас звертаються наші клієнти, якщо це, наприклад, звичайний біль у спині після виснажливого дня, чи сидячої роботи, то ефект наступає вже після першого заняття, але буває, що люди до нас приходять після серйозних травм спини, часто сюди їх направляють лікарі - в такому випадку ми локалізуємо причину болі і поступово розробляємо м'язи. Був випадок, коли до мене прийшла людина із довготривалими болями у спині і вже після першого заняття біль просто зник.

- Який ефект після занять?

- Результат - зміцнення м'язів, покращення рухливості та гнучкості м'язів та суглобів; виправлення постави; покращення координації власних рухів; зниження ваги. Дуже цікаво що на відміну від багатьох інших тренувань після пілатес людина відчуває внутрішній спокій, енергетичний приплив. Тренування покращують серцево-судинну та лімфатичну системи. Через те що ми вчимо наших клієнтів правильно дихати, покращується кисневий обмін. До речі, цю систему дуже часто використовують для реабілітації спортсменів.

Бігати від проблем – корисно

Як розвинути гнучкість

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers