rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Краса і мода \ Як фарбувати волосся в домашніх умовах

Чого тільки не придумали жінки, щоб бути ще прекраснішими! Тисячоліттями панночки всього світу посилено навішують на себе камінчики, змішують травички, олії, щоб прибрати зморшки, кілограмами переводять «штукатурку». І навіть те, що називають дівочою красою, рідко залишається без інновацій. Волосся стрижуть, відрощують, заплітають, і, звичайно, фарбують.

Про те, як сучасній Єві пофарбувати волосся в домашніх умовах, правильно, без плачевних наслідків, ми і розповімо.

 

Скільки в грамах?

Ось ви прийшли в магазин і спантеличені застигли перед естакадою всіляких засобів. Який вибрати? Дорожчий чи дешевше, щоб, не переплачуючи «за марку», залишити грошенят і на бальзам?

Правило перше і основне - економити на красі не можна, отже, всі дешеві фарби а-ля хна відмітаються убік. Не поспішаючи, вибирайте: уважно читайте упаковку, прикидаючи, чи підійде вам відтінок (про це - в кінці статті), чи бажаєте ви засіб з «прибамбасами», на зразок діамантового сяйва, стовідсоткового зафарбування сивини (адже у вас її може і не бути), пакетика з бальзамом і т.п.

Тепер питання: а скільки фарби потрібно? Якщо у вас волосся коротке або середньої довжини, однієї упаковки вистачить без сумніву. Якщо ж довге, може знадобитися дві коробочки.

Як правильно змішати емульсію, перекис, окислювач і інше, детально описано в інструкції до крем-фарби. Нагадаємо лише, що, по-перше, суміш повинна вийти строго однорідною і, по-друге, використовувати її потрібно відразу після приготування.

Перед першим фарбуванням (у тому випадку, коли ви купили новий, ще не випробуваний, засіб) потрібно неодмінно провести тест на чутливість. Для цього нанесіть трохи фарби, змішаної з окислювачем, на шкіру ліктьового згину. Якщо протягом 24 годин на цьому місці не з'явилася реакція, наприклад, опік, почервоніння, висипка або подразнення, - можете сміливо приступати до фарбування, не побоюючись непередбачених наслідків свого експерименту.

 

Первинне фарбування

1. Перед першим фарбуванням голову мити не слід, фарба і так глибоко вбереться у волосся. При цьому фарбувальна емульсія наноситься на сухі пасма.

2. Щоб уникнути фарбування не тільки самого волосся, але і шкіри обличчя, потрібно нанести тонкий шар захисного крему уздовж лінії росту волосся, на чоло і скроні.

3. Одягніть рукавички.

4. Волосся розділіть на тонкі пасма і рівномірно - а головне швидко - нанесіть на них фарбу за допомогою пензлика: від потиличної частини у напрямку до скронь. Стежте при цьому, щоб воно було оброблено як біля коріння, так і по всій довжині.

5. Після того, як оброблено все волосся, ще раз ретельно прочешіть його гребінцем з рідкими зубчиками.

6. Залиште емульсію (у жодному випадку не накриваючи голову!) на 25-30 хвилин. Якщо сивого волосся дуже багато, має сенс продовжити час ще на 10 хвилин. До речі, час дії залежить також від індивідуальних властивостей ваших локонів (жорсткі, дуже темні і т. д.)

 

Підфарбовування відрослого коріння

1. При підфарбовуванні коріння волосся фарбу нанесіть спочатку на коріння, починаючи з потиличної частини.

2. Через 20 хвилин розподіліть залишки емульсії по всій довжині волосся до самих кінчиків. Ще раз прочешіть волосся, щоб фарба розподілилася рівномірно.

3. Залиште голову у спокої ще хвилин на 10.

 

Завершальний етап

Після закінчення часу збовтайте емульсію з невеликою кількістю води, після чого ретельно обполосніть теплою водою. Можна промити волосся шампунем, щоб видалити фарбуючі елементи. Для збереження одержаного кольору, його соковитості і яскравості рекомендується застосовувати бальзам для забарвленого волосся. І згадуйте хоч би раз на тиждень також про відновлюючі, живлячі, зволожуючі засоби (кондиціонери, маски, креми, бальзами), оскільки будь-яка фарба, що б не стверджував виробник в рекламі - завдає шкоди дівочій косі. Після хімічної дії волосся втрачає колишні якості, стає менш густим, схильним до випадання, лупи і інших неприємностей.

 

У домашній перукарні не МОЖНА:

  • Використовувати куплену емульсію не за призначенням: наприклад, для фарбування брів і вій.
  • Нехтувати рукавичками.
  • Робити хімічну завивку безпосередньо або після фарбування.
  • Проводити процедуру, якщо на шкірі голови є ранки, подряпини.
  • Застосовувати препарат на волоссі, забарвленому натуральними барвниками (хна, басма) або засобами, які містять металеві солі.
  • Перевищувати вказаний на упаковці час.
  • Зберігати і повторно використовувати приготовану емульсію.

 

Експерименти і їхні наслідки

Ми, жінки, - природжені експериментатори. Постійно ставимо якісь досліди: сьогодні ми блондинки, завтра - брюнетки, а через тиждень наша шевелюра набуває кольору божевільного апельсина. Так, різноманітність - це, звичайно, добре. Особливо якщо результат тішить око. А якщо ні? Якщо після експерименту б'єшся в істериці і рвеш в обуренні багатостраждальну чуприну зеленого («Звідки він узявся, біс забирай?!») кольору?

Загалом, перш ніж зважуватися на рішучі вчинки і кардинальні рішення, потрібно дуже добре все зважити. І не за принципом «Руде волосся не підійде до мого білого кардигану»! Вибираючи відтінок, потрібно тверезо оцінювати тип своєї зовнішності, особливості обличчя (припустимо, колір вороного крила можуть собі дозволити дівчата з витонченими рисами, фарфоровою шкірою, дівчата, так званого, зимового типу).

Зробимо ще один важливий висновок: фарбувати волосся в домашніх умовах, звичайно, вигідно з економічної точки зору, але дуже небезпечно. Погано нанесли де-небудь засіб - і пасма не зафарбувалися. Наплутали що-небудь в інструкції, переборщивши з окислювачем або таймером, - і оп-па! - замість очікуваного відтінку «Янтарна феєрія» маємо щось бордове із зеленню. Якщо не впевнені у собі, то може, все ж таки краще довіритися професіоналам. І з насолодою вдивлятися в дзеркало: ах, яка ж я красуня!

Недосконала досконалість

Велика революція у гардеробі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers