rss
04/28/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Дискусії з ровесниками \ 30 відмінностей між дівчиною і хлопцем

Відмінності між дівчиною і хлопцем? Так, вони існують і давайте придивимось до них уважніше. При цьому з'ясовується, що ці відмінності набагато більші, ніж здається на перший погляд. У хлопців виявляються несподівані слабкі сторони. Вони більш вразливі, частіше закінчують життя самогубствомі раніше помирають. А що ж дівчата? Вони краще чують, рідше страждають від кров'яного тиску.

1. До шостого тижня після зачаття ембріон не має ознак статі. А потім у чоловічих зародків завдяки чоловічим статевим гормонам (перш за все - тестостерону) в мозку починають формуватися певні центри. У жіночих ембріонів структура мозку залишається майже незмінною.

2. Вже на четвертому місяці вагітності у жіночого зародка формується близько п'яти мільйонів яйцеклітин. На відміну від них, чоловічі сперматозоїди продукуються пізніше - регулярно або в разі необхідності.

3. Хлопці в середньому на 10 відсотків більші і важчі за дівчат. Також більшим і важчим є чоловічий мозок. Але справа не в масі: мозок слона у дев'ять разів більший за людський.

4. Смертність серед немовлят навіть в Німеччині складає сьогодні від 0,8 до 1 відсотка. Серед хлопчиків цей показник дещо вищий, ніж серед дівчаток. Не без підстав можна стверджувати, що чоловіки від природи наділені менш стабільним здоров'ям: жіночі ХХ-хромосоми здатні виправляти генетичні помилки, у чоловічих ХУ - хромосом такої можливості немає.

5. Дівчатка, що лише кілька годин тому з'явилися на світ, більш чутливі, ніж хлопчики того ж віку. Навіть найчутливіші хлопчики не реагують на дотик так, як найменш чутливі дівчатка.

6. Немовлята-дівчатка чутливіше, ніж хлопчики, реагують на шум, біль і хвороби.

7. Під час розмови хлопці краще чують на праве вухо, в той час як дівчата з однаковим успіхом користуються обома. Можливо, справа в тому, що у жінки мовні центри розміщені в обох півкулях головного мозку, а у чоловіка - тільки в лівій. Можливо, тому дівчата більш здатні до вивчення мов.

8. Уже в трирічному віці майже всі дівчата вміють зрозуміло висловити думку. Хлопчики ж можуть це зробити в середньому на рік пізніше (Енштейн навчився правильно говорити лише в п'ять років).

9. Тестування доводять, що у хлопчиків права рука чутливіша, ніж ліва. У дівчаток такої різниці не існує.

10. Більше 90 відсотків гіперактивних малюків - хлопчики.

11. Нервові волокна, які зв'язують між собою обидві півкулі головного мозку, порівняно з його масою у дівчат товщі, ніж у хлопців.

12. Майже всі чоловіки лисіють. У 25 років приблизно чверть чоловіків починають лисіти. В 50 років 50 відсотків чоловіків втрачає половину свого волосся.

13. Зір хлопців і дівчат також відрізняється. Дівчата краще бачать у темряві, вони чутливіші до червоного відтінку кольорового спектру, хлопці ж краще бачать при світлі. Дивлячись, наприклад, вдалечінь, вони здатні краще сконцентруватися. Дівчата, на відміну від них, можуть охопити більш широку картину. Завдяки цьому вони краще помічають периферійні об'єкти.

14. Дівчата мають кращий слух, ніж чоловіки.

15. У дівчат органи нюху і смаку чутливіші, ніж у хлопців. Здатність розпізнавати запахи у дівчат на 20 відсотків вища. Парадокс: майже всі "носи", як іноді називають парфумерів, - чоловіки.

16. Дівчат, які мають музикальний слух, у шість разів більше, ніж хлопців.

17. Чоловік має на шкірі 2 млн. потових залоз. У жінок їх на 15 відсотків менше.

18. У всіх індустріально розвинених країнах тривалість життя жінок більша, ніж чоловіків. У США середня тривалість життя чоловіків складає 72 роки, жінок - 78 років.

19. Особливо вражають відмінності в таких показниках, як кількість інфарктів (у чоловіків від 35 до 55 років вони трапляються в 6 - 7 разів частіше, ніж у жінок того самого віку) і випадків раку легенів (у чоловіків удвічі - втричі більша, ніж у жінок).

20. Смертність від нещасних випадків у чотири рази вища у чоловіків. Серед її причин - небезпечні професії і робочі місця, вищий показник вживання алкоголю.

21. Едіт Слембек, лінгвіст із Швейцарії, встановила, що дівчата вдвічі частіше вживають дієслова умовного способу, і в п'ять разів більше обмежувальних виразів, таких, як "можливо", "напевно", ставлять утричі більше запитань, першими вибачаються і частіше, ніж хлопці, не закінчують речення.

22. Удвічі більше дівчат страждає від різних форм фобій і упереджень.

23. Дівчата набагато частіше, ніж хлопці, використовують слово "Я".

24. Під час спостережень за теледискусіями з'ясувалось, що хлопці систематично перебивають дівчат. Дівчата ж майже ніколи не перебивають хлопців.

25. Зента Тремель-Плотц, лінгвіст і психотерапевт з Мюнхена, встановила, що жінкам доводиться частіше пояснювати на словах свій професійний статус, оскільки він не так чітко визначений, як у чоловіків. Заходячи до лікарні, людина завжди спочатку робить припущення, що жінка в білому халаті - медсестра, а не лікар.

26. Дебара Таннен, професор соціолінгвістики університету Джорджтауна, внаслідок досліджень дійшла висновку, що мова хлопців і мова дівчат відрізняються між собою, як мови різних народів. Наприклад, дівчата дуже часто вживають слово "так" лише для виразу зацікавленості, а хлопці помилково сприймають його як конкретне твердження.

27. Соціальне опитування виявило, що 22,2 відсотка хлопців і тільки 11,9 відсотків дівчат вважають привабливий зовнішній вигляд умовою ідеального партнерства.

28. У 13 років майже всі дівчатка досягають зрілості, хлопчики продовжують рости ще кілька років.

29. У школах менеджерів все частіше беруть до уваги те, що дівчатам краще вдається схилити співрозмовника до співробітництва, розкривши і використавши його можливості, що допомагає досягти бажаного результату.

30. І взагалі, статистикою доказано, що дівчата набагато краще виживають в екстремальних ситуаціях, пристосовуються до тимчасових труднощів і досягають поставленої мети.

 

Психологічні особливості хлопців і дівчат, які проявляються у спілкуванні, навчанні і трудовій діяльності:

 

ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ хлопців

 

ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ дівчат

1. Перешкоди долає переважно при допомозі інтелекту.

2. Розвинуті здібності прогнозування, схильний до вирішення довготривалих завдань.

3. Розсудливий.

4.Характер більш потайний.

5. Має понижену потребу в емоційному збудженні.

6. Об'єктивний.

7. Підозріливий, недовірливий.

8. Реалістичний і критичний.

9. Емоційно більш зрілий і стабільний.

10. Стриманий.

11. Переважає мовно-логічне мислення.

12. Звертає більше уваги на зміст, ніж на форму, спостережливість і точність понижені.

13. Має розвинуту агресивну реакцію самозахисту.

14. На першому плані ефективність у справах і матеріальна забезпеченість.

15. Стресогальмівний.

16. Властива прямолінійність у відносинах.

17. Заохочення словом в основному розслаблює, знижує активність.

 

1. Перешкоди долає переважно при допомозі хитрощів та спритності.

2. Здібності до прогнозування менш розвинуті, вирішує переважно поточні, повсякденні питання.

3. Чуттєва.

4.Характер більш відвертий.

5. Має підвищену потребу в емоційному збудженні.

6. Вразлива.

7. Не помислива.

8. Ідеалістична і інтуїтивна.

9. Емоційно менш зріла і стабільна.

10. Подразлива.

11. Переважає наочно-дійове мислення.

12. Звертає більше уваги на форму, а не на зміст, спостережливість і точність підвищені.

13. Властива понижена агресивність при самозахисті.

14. На першому плані особисті проблеми.

15. Стресозбуджувана.

16. Чутлива до різних нюансів спілкування.

17. Заохочення словом активізує (звідси любов до компіментів).

 

Напиши своє життя

Фріки врятують світ? або God save the freaks!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers