rss
04/28/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Молодим батькам \ Дізналися, що вагітні?

Від редакції:

Бажані дві смужки не тільки тішать, а й спричиняють певні зміни у звичному способі життя. Наступні 9 місяців вам доведеться дотримуватися простих правил: не піднімайте важкого, не фарбуйте волосся, не прибирайте за котом. І слідкуйте за харчуванням!

Новина про те, що за дев’ять місяців у вас народиться малюк, є неймовірно щасливим моментом. І, водночас, тривожним, особливо, якщо це перша вагітність. Голова починає йти обертом від переживань… «Без паніки!» – закликають фахівці медичного порталу Homemademoma.

Що слід зробити насамперед?

– Запишіться на прийом до лікаря, щоб дізнатися, який у вас термін вагітності, здати аналіз крові та пройти всі необхідні обстеження.

– Слідкуйте за харчуванням. Не піддавайтеся спокусі перекусити у фастфуді. Надавайте перевагу здоровій і поживній їжі.

– Застосовуйте якісні вітаміни для вагітних, які містять:

фолієву кислоту: 600 мкг; залізо: 27 мг; кальцій: 1,000 мг; вітамін D: 600 імунізуючих одиниць; вітамін А: 770 мкг; вітамін С: 85 мг; вітамін В6: 1,9 мг; вітамін В12: 2,6 мкг.

– Грамотно розпоряджайтеся своїми фінансами. Проаналізуйте, де можна заощадити, відмовившись від речей, в яких зараз немає гострої необхідності. Почніть накопичувати гроші, щоб придбати все необхідне для дитини. Деякі речі варто купити ще під час вагітності. Це – складно, особливо, якщо не знаєте статі вашого малюка, однак завжди можна пошукати щось нейтральне.

– Подумайте, кому з рідних і друзів хочете повідомити про те, що вагітні. Деякі жінки через ризик викидня воліють не поспішати… Рішення за вами, але намагайтеся підготувати вашого партнера і близьких до цієї новини, оскільки для них це буде певним стресом, хоч і позитивним.

– Якщо у вас є медична страховка, не забудьте дізнатися у страховика, що саме покриває ваш поліс. Можливо, ви можете внести певні зміни, аби страхування покрило максимальну кількість медичних процедур.

Що не слід робити під час вагітності?

– Відмовтеся від сирих яєць, недовареного (напівсирого) м’яса, морепродуктів, напівсирої і сирої риби (через ризик зараження глистами та інфікування хвороботворними бактеріями), а також від кави з кофеїном і міцного чаю.

– Повністю відмовтеся від алкоголю, цигарок і наркотиків, навіть «легких», оскільки все це шкодить розвиткові плоду. У випадку, якщо у вас були ці шкідливі звички до вагітності, відмовтеся від них, щойно дізнаєтеся про те, що носите під серцем дитину.

– Не піднімайте нічого, важчого за 10 кг (вага може коливатися у менший бік) і не перевантажуйтеся фізично.

– Уникайте контакту з хімічними речовинами – розчинниками, фарбами, засобами для знищення комах.

– Не прибирайте котячий туалет.

– Не засмагайте, не застосовуйте гарячі ванни і не фарбуйте волосся. Сонячні й гарячі ванни підвищують температуру вашого тіла до небезпечного для дитини рівня, а хімічні речовини, що входять до складу фарб для волосся, негативно впливають на розвиток плоду. Крім того, через гормони, які продукує ваш організм, колір волосся, отриманий внаслідок фарбування, може відрізнятися від бажаного.

– Ретельно підбирайте косметичні засоби, шампуні, лосьйони, зубні пасти і креми. Деякі речовини, які містяться у них, можуть зашкодити здоров’ю малюка.

Як усунути неприємні ознаки вагітності?

Нудота. Покладіть звечора біля ліжка шматочок сухого печива з пророщених зерен пшениці або борошна грубого помолу, чи цукерку, до складу якої входить вітамін В6. Відчувши нудоту, з’їжте – це полегшить ваш стан. Якщо не допомагає, проконсультуйтеся з лікарем, який призначить ліки.

Знесилення. Мало радості може бути в тому, що завжди почуваєшся втомленою… Як полегшити свій стан? Споживайте здорову їжу, не засиджуйтеся допізна та дрімайте протягом дня.

Перепади настрою. Під час вагітності жінки стають надто емоційними, тому завжди думайте перед тим, як щось комусь сказати. Уникайте перегляду «травмуючих» фільмів та інших негативних переживань.

Головний біль. У перші тижні вагітності вас може мучити головний біль. Аби його уникнути, вживайте достатню кількість рідини, оскільки у цей час організм швидко зневоднюється. Якщо відмовилися від кофеїномістких напоїв, його нестача також може призвести до появи головного болю.

Поради на перший триместр вагітності

– Одяг ставатиме дедалі тіснішим у талії, тому, щоб носити його трошки довше, перед тим, як купувати новий, вільніший, почніть використовувати пояс для вагітних.

– Ділянки, на яких з’являються розтяжки, натирайте маслом какао. Це допоможе не тільки зменшити їх кількість, а й усуне сухість і свербіж шкіри.

– У випадку закрепів, які у вагітних виникають досить часто, використовуйте послаблювальні засоби з натуральними складниками. Але перед вибором такого засобу проконсультуйтеся з лікарем!

– Щоб мати добре самопочуття і не набрати зайвих кілограмів, щодня робіть легку гімнастику, багато гуляйте на свіжому повітрі, запишіться на йогу для вагітних. Це допоможе не лише подолати втому, а й покращить сон і зменшить напади нудоти.

– Уважно складайте список справ, які необхідно виконати протягом дня, – так досягатимете бажаного результату, і при цьому не будете втомлюватися.

Автор: Андрій Гелий

Джерело: «Високий Замок»
(https://wz.lviv.ua/article/395234-diznalysia-shcho-vahitni)

Цукерки? Не більше, ніж один на день

 

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers