rss
04/27/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Комп’ютерна сторінка \ Школярці дали півмільйонний грант на перемикач клімат-контролю

Від редакції:

Технології – справа не тільки цікава, а й прибуткова. Навіть для школярів!

«Учениця Малої академії наук Анастасія Кононенко стала наймолодшою переможницею конкурсу підтримки винаходів від Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ). Розробка школярки – спеціальний пристрій, що автоматично вмикає клімат-контроль всередині зачиненого авто. Він повинен врятувати, насамперед, дітей та тварин, які опинилися в замкненому просторі», – повідомляється на сайті Фонду підтримки винаходів Мінекономрозвитку.

Основа приладу – датчики температури, руху, звуку та мікроконтролер. Коли датчик температури спрацьовує, то подає сигнал до мікроконтролера, що автоматично заводить двигун і вмикає клімат-контроль у салоні автівки. Винахідниця мріє, щоб її розробкою користувались не просто бажаючі, а й безпосередньо встановлювали в авто ще на заводі.

Отриманий грант Анастасія може витратити на розробку бізнес-моделі, підготовку презентаційних матеріалів, лабораторне тестування винаходу, підготовку патенту.

Грант від держави допоможе дівчині доопрацювати проєкт та взяти участь у другому етапі конкурсу. Він передбачає створення юридичної особи та залучення до 2 млн. грн. від Оператора Фонду підтримки винаходів, пропорційно внесеним коштам іншими учасниками нової юридичної особи.

Як працювати в ІТ-компанії, не вміючи кодити

Студентські мрії про командну роботу: як бірюзові компанії змінюють традиційні уявлення

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers