rss
04/25/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Дискусії з ровесниками \ Напиши своє життя

"...Як стати веселою і щасливою? Моя подруга завжди усміхається, а мене вічно "дістають" різні проблеми. Крім того, чомусь часто застуджуюся і тоді взагалі не хочеться навіть на вулицю виходити. Я напевно якась просто нещаслива". Марійка

Марійко, по-перше, заведи щоденник. Сьогодні практика "ведення щоденника" стала дуже популярним напрямком в психології в європейських країнах, та й у США також. Суть в тому, що ти пишеш свою автобіографію, використовуючи власні історії з життя як засіб пошуку і розкриття Істинного Я. Психологи стверджують, що більшість з нас живуть на поверхні, намагаючись ніколи не заглиблюватися всередину. Життя багатьох дівчат спрямоване на отримання схвалення, яким їх часто обділяють в дитинстві сім'я та оточуючі. Ми часто надто зайняті, щоб прислухатися до свого внутрішнього світу і проводимо багато часу, прислухаючись до світу навколо нас.

Щоб розібратися у своєму житті, потрібно побути в тиші, думати, записувати свої думки не поспішаючи. Перекладаючи історію свого життя на папір, ми більш ясно уявляємо ситуацію, більш чітко бачимо, які ми є насправді і до чого прагнемо. Це природнім шляхом приводить до відчуття гармонії і благополуччя. Важливо записувати і погані, і хороші моменти, і радість, і біль, свої сильні прояви і слабкі сторони. Так ми навчимося приймати себе цілком і повністю.

Знайди усамітнене місце і спробуй виконати шість вправ, які допоможуть покращити твоє життя:

1. Коротко опиши усі свої успіхи і провали, і ти побачиш, як ти змінювалася кожного разу і ставала розумнішою.

2. Запиши один яскравий випадок, який описує кожне почуття: веселість, сум, злість, страх, радість, біль, співпереживання.

3. Опиши в самих сміливих, красивих і яскравих фарбах своє життя на майбутній п'ятирічний період.

4. Напиши програму-максимум своїх досягнень в різних сферах життя на найближчі п'ять років.

5. Категорично позбався старих стереотипів мислення (я товста, я нездібна, я не люблю свій коледж) і уяви якою б тобі хотілося бути (я щаслива, я творча особистість, я люблю навчатися).

6. Визнач і запиши конкретні кроки, які приведуть тебе до виконання твоїх бажань: змінити зачіску, стати привабливою, більше читати, частіше усміхатися, брати уроки малювання, навчитися гарно танцювати... і т.п. Знайди справу до душі.

Записуючи історію свого життя, ти відкриєш в собі нові грані, ти станеш сильною і цілеспрямованою, а значить, здатною реально створити краще життя, про яке ти раніше тільки мріяла.

По-друге, будь веселою - станеш здоровою! Доведено, що гарний настрій захищає навіть від застуди. Радіючи з друзями, закохуючись чи з головою поринувши в улюблену справу, ти укріплюєш свою імунну систему. А наслідок поганого настрою - послаблення імунітету. Пам'ятайте про це. Дослідники виявили, що абсолютно здорові люди, виходячи на вулицю з поганим настроєм, можуть застудитися набагато швидше.

Пригадай, що приносило тобі радість у дитинстві, які щасливі події закарбувалися в пам'яті. Немає нічого цікавішого від самого себе!

30 відмінностей між дівчиною і хлопцем

Фріки врятують світ? або God save the freaks!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers