rss
04/27/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
American-Ukrainian Club \ Все, що потрібно знати про Aptis

Перевірити свій рівень англійської можна не лише за допомогою IELTS чи TOEFL. Сертифікат Aptis - ще одна альтернатива підтвердити володіння мовою швидко та якісно.

 

Що таке Aptis? Aptis - один з видів міжнародного тестування для підтвердження рівня володіння англійською від Британської Ради. На відміну від IELTS, термін дії цього сертифікату необмежений. Aptis комплексно перевіряє всі мовні навички, що згодяться у закордонному виші чи школі: слухання, читання, знання слів, граматику, усне мовлення та письмо.

Британська Рада - це міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої - розширення культурних відносин і поширення освітніх можливостей.

Чому Aptis зручний саме тобі?

 

Самостійний вибір складових тесту. Ти сам(-а) вибираєш, що потрібно перевірити. Добре розмовляєш, але пишеш з помилками? Вибирай лише Speaking або Listening!

З Aptis не потрібно витрачати зайві гроші на проходження зайвих частин тестування, а підготовка може бути сфокусованою лише на дійсно потрібних темах. Тест ніби створювали з турботою про емоційний комфорт, надаючи можливість самостійно вибрати форму складання: на папері, планшеті чи комп'ютері.

Aptis є чудовою нагодою практики та перевірки чотирьох мовних навичок для визначення слабких місць, які потребують доопрацювання, перш ніж візьмешся за IELTS тест.

Надійність у перевірці завдань. Більше, ніж 70 років Британська Рада працює над розробкою нових форм перевірки рівня англійської мови - здається, якщо хтось і має розумітися на мовних тестах, то це вони.

Усі екзаменатори Aptis тесту навчені та акредитовані відповідно до систем оцінювання Cambridge Assessment English. Не слід хвилюватися щодо якості обладнання для аудіювання, бо повторення цьогорічного ЗНО з англійської тут точно не буде: всю техніку перевірили спеціально для тебе.

Швидке отримання результатів. Результати усної та письмової частини Aptis гарантовано будуть готові за десять днів, а оцінки зі слухання та читання ти отримаєш уже за 48 годин після закінчення тестування. Кожен з розділів перевірки триває 55 хвилин.

Доступна ціна. Ти маєш можливість скласти лише одну чи декілька частин іспиту, тому цей варіант дешевший, ніж інші мовні сертифікати. Всі завдання потрібно виконувати на комп'ютері. Ціна Aptis залежить від кількості обраних напрямів перевірки - ₴1500-1800.

Береже твій час. Кожен з розділів перевірки триває 55 хвилин. Іспит триватиме дві години, якщо вибрати лише граматику та письмо.

Цікаві завдання. Забудь про нудні академічні тексти та дивакуваті розмовні завдання. Існує спеціально розроблений Aptis для підлітків, для якого підбирають цікаві для молоді теми: спорт, соцмережі, шкільні події, музику тощо. Виявляється, тестування може бути дружнім!

Який тест вибрати?

 

APTIS General - базовий варіант, який підійде для перевірки англійської у будь-якій сфері діяльності: бізнес, туризм тощо. Попередньо тобі необхідно зазначити, до якої спеціалізації потрібно адаптувати тест, і система підбере відповідні тематичні завдання.

Aptis Advanced - для користувачів з високим рівнем англійської мови. Підтверджує навички від B1 до C2. Доступний широкий вибір професійних тем.

Aptis для викладачів - такий сертифікат підійде для освітніх спеціальностей. За кордоном цей вид тесту популярний, адже дедалі більше університетів чи шкіл вимагають перевірки знань англійської мови для викладачів чи вчителів.

Aptis для підлітків (13-15) років. Тестування адаптоване для кращого сприйняття школярами.

Усі матеріали для підготовки до тесту доступні онлайн. Реєстрація на тест Aptis проходить в офісі Британської Ради. Тестування проходить у присутності екзаменаторів.

Результати встановлюють згідно зі Загальноєвропейськими Рекомендаціями мовної освіти. При тестуванні по всіх частинах тесту ти отримуєш загальний результат, який відповідає Міжнародній системі оцінки рівня володіння англійською мовою (Common European Framework of Reference for Languages (CEFR). Це - загальноприйнята шкала балів, яка оцінює твої навички від початкового рівня (A1) до професійного (C2).

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам», Aptis внесений до переліку рекомендованих міжнародних тестів на знання англійської мови як іноземної для отримання певного академічного ступеня.

Особливості підготовки

 

Хочеш скласти APTIS, але не знаєш як? Разом із Британською Радою ділимося рекомендаціями з підготовки до тестування, щоб твій бал був максимальним. І тримаємо за тебе кулаки!

Тест складається з двох обов'яз­кових для проходження частин - перевірки володіння граматикою і словникового запасу - до яких можна додати слухання, письмо, мовлення й читання. Ти можеш самостійно вибрати одну чи кілька з цих 4 частин або ж пройти всі. Максимальний бал за кожну частину - 50.

Обов'язкові частини

 

Grammar

Для перевірки граматичних навичок з формальної англійської тобі поставлять 25 запитань. Типи завдань:

- вибрати правильну відповідь із трьох запропонованих варіантів;

- заповнити пропуски в реченні.

Радимо потренуватися в написанні таких тестів: так ти перевіриш реальний рівень своїх знань.

Vocabulary

У цій частині також 25 запитань, але вже в 5 різних варіантах:

- Word usage - заповнити пропуски в реченнях правильними за змістом словами;

- Word matching - знайти синонім до ключового слова;

- Word definition - зіставити визначення й запропоновані слова;

- Word pairs або Word combinations - найскладніша частина, в якій зі списку треба вибрати словосполучення чи комбінацію слів, яку найчастіше вживають в англійській мові.

Збагачуй словниковий запас, перечитуй тексти, занотовуй цікаві вирази й комбінації слів. І не забудь переглянути демоверсію цієї частини й перевірити кількість набраних балів у детальному текстовому гайді з APTIS.

Додаткові частини тестування

 

Reading part

Загальний час на всі завдання - 30 хвилин. При цьому читання розділене на 4 частини, кожна з яких складається з 25 запитань:

Sentence comprehension. У цій частині треба розставити слова в реченнях, вибравши правильну послідовність серед трьох варіантів відповіді. Речення не пов'язані змістом, тож на розуміння цілісного тексту часу витрачати не доведеться.

Text organization. Розставити сім речень послідовно за змістом, щоб сформувати текст. Перше речення вже визначено для спрощення завдання.

Short text comprehension. Слова із запропонованого списку потрібно розставити в пропуски в короткому тексті приблизно на 150 слів. Для цього недостатньо просто перечитати окремі речення: потрібне комплексне розуміння змісту. Виконуй завдання уважно, адже запропонованих слів може бути більше, ніж пропусків.

Long text comprehension (Match headings). Текст приблизно на 750 слів складається зі семи абзаців, до кожного з яких потрібно підібрати заголовок із запропонованих восьми. Звертай увагу на ключові слова в абзацах: це допоможе успішно виконати найскладнішу частину.

Для підготовки використовуй корисні тести від BBC різних рівнів і добірку статей від British Council Magazine. Ти зможеш успішно виконати частину Reading, якщо уважно читатимеш інструкції і запитання, до початку тесту переглянеш усі варіанти відповідей і визначиш ключові слова. А щоб бути готовим до всього, виконай зразок тесту APTIS.

Listening part

Слухання складається з 3 частин, і до нього входять 25 коротких аудіозаписів на різні теми розмовної англійської. Час на виконання всіх завдань - 55 хвилин. Ти маєш дві спроби, щоб прослухати запис. Для кожного завдання будуть запропоновані 4 варіанти відповіді, правильна - тільки одна.

Word and number recognition. Завдання - ідентифікувати точну інформацію в розмові. Здебільшого, це запис короткого телефонного повідомлення, в якому потрібно звернути увагу на цифри: номер телефону, час і дату, номер кімнати тощо. У підготовці допоможуть подкасти.

Identifying specific, factual informa­tion. Потрібно прослухати діалог чи монолог і відповісти на запитання, скажімо, куди їдуть чи що хочуть купити співрозмовники. Готуйся, переглядаючи відео, фільми, слухаючи аудіозаписи, радіо, подкасти тощо. Наприклад, корисні й пізнавальні програми від BBC радіо.

Inference. Підсумкові аудіо вимагають не лише уваги до ключових деталей, а розуміння загального характеру, настроїв, думок і ставлення спікерів до ситуації.

Щоб пройти тестування успішно, звертай увагу на синоніми в різних записах, уважно перечитуй варіанти й не довіряй їхній оманливій схожості, визнач clue words і прослухай кожен запис двічі. Можеш пройти демоверсію тесту й переглянути відеоприклад його проходження.

Writing part

Перевірка рівня твого письма складається з чотирьох частин. Маєш на завдання 50 хвилин.

Word-level writing. Не треба писати жодних речень: просто внеси інформацію про себе до спеціальної форми. За легендою завдання, ти приєднався чи приєдналася до клубу, і мусиш відповісти на 5 повідомлень від інших його членів. Не витрачай на це більше, ніж 3 хвилини, але зверни увагу на правильність написання і вживання великої літери.

Short text writing. Аналогічна форма завдання, але потрібно написати вже кілька речень про себе. Рекомендується не витрачати на це завдання понад 7 хвилин. Дотримуйся ліміту, а також граматики й орфографії: це все враховується.

Three written parts of the text, all of which require responses. У цій частині потрібно стисло відповісти на 3 запитання, використавши до 40 слів на одну відповідь. Дотримуйся теми. Оцінюють граматику, словниковий запас і послідовність викладу думок.

Formal and informal writing. Ця частина поєднує формальне й неформальне письмо. Ти напишеш два листи на однакову тему: до друга і до колеги чи менеджера. Так перевірять твої комунікаційні навички. Оцінюватимуть твій словниковий запас, відповідність стилю, логічність (використовуй linking words), послідовність у реченнях і граматику. На цю частину дають не більш, ніж 20 хвилин.

Щоб успішно скласти Writing, дотримуйся вказаного ліміту слів, відповідай за змістом, зберігай потрібний стиль, стеж за граматикою та уважно перевіряй текст після написання. Переглянь приклад виконання частини письма, освіжи в пам'яті правила написання формальних і неформальних листів, а також пройди онлайн-курси з удосконалення цих навичок.

Speaking part

Розмовна частина ділиться на 4 секції, на складання яких маєш 12 хвилин.

Personal information. Треба відповісти на три запитання про себе, на кожне - 30 секунд.

Describe, express opinion and provide reasons and explanations. Тобі пропонують ілюстрацію, яку потрібно детально описати, а потім відповісти на два запитання на ту саму тему. На відповідь отримаєш по 45 секунд. У цьому завданні оцінюють повноту викладу думок.

Describe, compare and provide reasons and explanations. Опиши й порівняй два зображення, вкажи переваги й недоліки кожного, після чого дай відповіді на 2 запитання.

Discuss personal experience and opinion on an abstract topic. Тобі запропонують зображення й три запитання на абстрактну тему. Твоє завдання - не просто описати зображення, а висловити емоції та особисте ставлення до теми. На підготовку матимеш хвилину, час відповіді - 2 хвилини.

Для підготовки слухай подкасти, дивися фільми й серіали в оригіналі й спілкуйся з друзями англійською.

Самостійно зареєструватися на тест ти не зможеш: усю інформацію надає роботодавець, організація чи навчальна установа. Якщо ти адміністратор у компанії чи в навчальному закладі, для реєстрації на тест потрібно написати на скриньку [email protected], після чого тобі надішлють подальші вказівки й посилання на відповідну онлайн-форму.

Вартість тесту:

для кандидатів, які складають тест, щоб здобути певний академічний ступінь, - 1500 гривень;

для загальної перевірки навичок володіння англійською - 1800 гривень.

Джерело: «STUDWAY»

 

Як і навіщо дивитися фільми і серіали англійською

As busy as a beaver та 15 інших ідіом про зайнятих людей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers