rss
04/27/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
American-Ukrainian Club \ Поради для успішного складання GRE

Для того, аби морально налаштуватися на бажаний результат GRE, варто акцентувати увагу на певних моментах при підготовці та під час тестування. Про це ми і розповімо у нашому матеріалі.

 

Уважно проаналізуйте теми творів Analysis of an Issue. Пам'ятайте, що однозначної та правильної відповіді на запитання, сформульоване в тексті, просто не існує. Тому тест оцінює не вашу позицію щодо суті питання, а переконливість вашої аргументації. Теми творів не випадково мають суперечливий, дискусійний характер.

При написанні творів обов'язково використовуйте приклади для ілюстрації вашої позиції. Теоретичні міркування без прикладів виглядають не надто переконливими. Покажіть читачеві, як ваша позиція працює у реальному житті на прикладі зрозумілих ситуацій, які складно спростувати.

Для визначення правильної відповіді у завданнях Text Completion (підбір слів у речення) насамперед зрозумійте внутрішню логіку самого речення. Для цього підставте у речення свої варіанти і переконайтеся, що зміст речення став зрозумілим і логічним. Далі з-поміж запропонованих варіантів відповідей виберіть ті, які максимально близько відповідають вашим словам.

Для розуміння логіки речень орієнтуйтеся на смислові підказки. Наприклад, прийменники «but», «yet» або ввідне слово «however» однозначно вказує на смислове протиставлення. Отже, правильні відповіді повинні підтверджувати це протиставлення. Вміння правильно знаходити та інтерпретувати смислові підказки - один зі секретів успіху в тесті GRE.

У завданні Sentence Equivalence нерідко правильні відповіді не є точними синонімами, якщо розглядати їх окремо від контексту. Наприклад, значення слів «power» і «control» не є строго синонімічними. Однак, у тестовому реченні використання цих слів може бути виправдане, оскільки обидва варіанти призводять до однакового смислового значення. Іншими словами, орієнтуйтеся на сенс усього речення, а не на значення окремих слів.

При роботі з текстами звертайте особливу увагу на формулювання запитань. Пам'ятайте, що в тесті GRE багато слів використовуються у специфічних значеннях. Наприклад, дієслово «critique» у формулюванні запитання означає не «критикувати», а «аналізувати» або «оцінювати». Також, «qualify» часто означає не «кваліфікувати», а «обмежувати значення». Прикметник «singular» часто використовується у значенні «видатний».

Запитання до тестів рідко стосуються фактичного змісту тексту. Найчастіше питання вимагають від вас логічного тлумачення та аналізу різної інформації. Іншими словами, GRE використовує питання «навіщо», «чому», «з якою метою» замість «хто», «що», «коли», «де». Вміння читати «між рядків» і робити логічно обґрунтовані припущення - важлива навичка для високого результату на тесті.

Іноді серед неправильних варіантів до тексту можна побачити твердження, яке є, по суті, істиною або загальновідомими фактом, але ніяк не підтверджується інформацією у тексті - текст просто не містить такої інформації. Пам'ятайте, що правильна відповідь повинна повністю базуватися на тексті, а не на наших знаннях із предмета тексту.

Особливу складність можуть становити логічні завдання вербальної частини тесту. Ви повинні добре розуміти структуру висновків, роль їхніх складових частин (premise, assumption, conclusion), вміти оцінити інформацію з позиції важливості та релевантності для логіки аргументу. Тест використовує не більше, ніж 10 основних типів логічних схем, які рекомендовано детально вивчити й проаналізувати.

Урізноманітнюйте лексику. Знання рідкісних слів - основний фактор успіху у вербальній частині тесту GRE. Пам'ятайте, що укладачі тесту добре обізнані про «швидкі» способи розвитку словникового запасу. Тому серед неправильних відповідей можна часто побачити схожі за написанням слова (наприклад, «torturous» і «tortuous»). Неправильні варіанти, засновані на випадкових комбінаціях букв, що збігаються з тими чи іншими значеннями частин слова, - ще одна з пасток укладачів.

У день складання тесту

Повний і детальний список того, що можна і не можна робити під час складання тесту потрібно обов'язково прочитати на офіційному сайті. Ми ж зосередимось на кількох основних пунктах (одразу зазначимо, що невиконання умов, що будуть перераховані нижче, означає невідворотну дискваліфікацію):

Прибути на місце складання вчасно (бажано завчасно).

Мати зі собою документ, що підтверджує особу (той, який ви використовували під час реєстрації).

В аудиторію зі собою не можна брати жодних особистих речей, предмети одягу та аксесуари можуть бути перевірені, приносити зі собою їжу та напої заборонено.

Усі технічні пристрої (насамперед, йдеться про телефони) повинні бути вимкненими і залишеними у відведеному для цього місці, калькулятори та електронні годинники теж заборонені.

Під час складання комп'юте­ри­зо­ваної версії тесту впродовж аналітичної секції у вас буде можливість скористатись екранним калькулятором.

Забудьте про будь-який спосіб списування звідки і в кого б то не було. При найменшій на це підозрі вашу роботу буде анульовано.

Уважно слухайте і неухильно виконуйте вказівки тих, хто приймає тест.

Не розмовляйте з іншими учасниками тестування, яким би не був привід, не відволікайте їх.

Заборонено без дозволу покидати екзаменаційну кімнату, а також вставати з місць, допоки не зібрані всі матеріали. Крім того, матеріали не можна виносити з кімнати чи нищити.

 Якщо у вас проблема з комп'ютером чи вам потрібно вийти до вбиральні - підніміть руку. Ви маєте право за дозволом екзаменатора покидати аудиторію, але втрачаєте при цьому власний час.

 Під час написання паперової версії тесту в аудиторію необхідно взяти 2-4 добре загострені звичайні олівці HB (механічні олівці та ручки заборонені, тест-центр олівці не видає), користуватись власними калькуляторами теж заборонено - у випадку потреби його вам дасть спостерігач (просити калькулятор в іншого учасника тесту теж суворо заборонено).

 Мати при собі будь-які папери, окрім реєстраційного документа, в аудиторії заборонено.

 

Автор тексту: Роман Матков

Редактор: Софія Пилипюк

Джерело: STUDWAY

Особистий досвід складання тесту GRE

Як і навіщо дивитися фільми і серіали англійською

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers