rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Краса і мода \ Крізь рожеві окуляри…

Літо. Сонце світить прямо в око. І не лише засліплює, а й змушує очі напружуватися - а розум - згадувати про окуляри. Та й зайва модна деталь іміджу не зашкодить... Отже - як підібрати окуляри так, щб вони не лише захищали очі від втоми, а й додавали чарівності їхній власниці? Експерти стверджують, що, як і в будь-якому питанні, при виборі сонцезахисних окулярів потрібно шукати оптимальний варіант. Іншими словами - керувалися не лише модою і ціною (хоч і ними теж), а й турботою про здоров'я.

Перше - матеріал. Тут вибір невеликий: пластик або скло. Різниці за великим рахунком немає. Другий варіант швидше підходить для людей з поганим зором, які носять звичайні окуляри. Вони можуть носити влітку «хамелеони», або, як зараз говорять, «фотохром» - окуляри з лінзами, які «тонуються» на сонці. Але «хамелеони» - це тільки окуляри з скляними лінзами. Окуляри з скляними лінзами плюс чи мінус чотири і більше мають, як правило, важкі лінзи, що тиснуть на перенісся, де багато нервових закінчень.

Тому ви ризикуєте стати пацієнтом не лише офтальмолога, але і невропатолога, страждати головними болями, дратівливістю і безсонням. Окрім цього, під дужкою окулярів можуть розвиватися і шкірні захворювання на переніссі.

Пластик завжди дряпається швидше, тому окуляри вам, швидше за все, доведеться міняти 2-3 рази на рік. Скло більш стійке до подряпин, але у будь-якому випадку окуляри слід зберігати в м'якому футлярі і класти склом тільки вгору.

Друге - колір. Якщо ви вибрали пластик, то перед вами встає інше питання - колір вашого аксесуара. Як би сумно для деяких це не звучало, але окуляри не всіх кольорів можна носити. Деякі кольори не допоможуть вам виглядати стильно і зберегти «одиницю» в графі «зір» вашої медичної карти, а інші - навпаки. Отже, що носити, а що ні?

Червоні, оранжеві, яскраво-жовті лінзи викликають нервозність, підвищену збудливість, порушення сну.

Неяскраві жовті окуляри підсилюють контрастність, підходять тільки для неяскравого сонячного світла.

Блакитні окуляри знижують чіткість зображення, негативно впливають на сітківку ока.

Рожеві лінзи не тільки допоможуть побачити світ в кращому світлі, але і сильно спотворять світлову гаму. Підходять тільки для неяскравого сонячного світла.

Чорні лінзи доречні на яскравому світлі (на пляжах, на гірських курортах). У решті випадків при постійному носінні підвищують внутрішньоочний тиск.

Сірий колір нейтральний і не завдає шкодить вашим очам.

Поряд з сірим дозволяють носити і коричневий, відповідний для щоденного користування.

І, нарешті, якщо вам від носіння окулярів важливо одержувати не тільки захист від сонця, але і заспокоювати нервову систему, то зелені лінзи для вас. Дивишся, і пригадуєш про «Чарівника Смарагдового міста» і нерви заспокоять можливі спогади про безтурботне дитинство.

По-третє - оправа. Її вибір залежить насамперед від форми обличчя. Правильно підібрана оправа може компенсувати недоліки.

Широке обличчя. Підходить вузька оправа видовженої форми.

Кругле обличчя. Найкраще пасуватимуть окуляри зі шкельцями у формі трапеції з піднятими догори кутиками. Оправа - скромна з вузьким місточком, особливо якщо носик маленький.

Квадратне обличчя. Личитимуть два типи оправи: чотирикутна із заокругленим низом, або ж у формі правильного трикутника із заокругленими кутиками. Верхня лінія оправи повинна ледь виходити за крайні точки брів.

Прямокутне обличчя. Підійдуть оправи и шкельця будь-якої форми. Оправа не повинна виходити за межі обличчя. Якщо ніс довгий - беріть оправу з широким місточком.

Трикутне обличчя. Підходять окуляри з різними оригінальними оправами - наприклад, у формі метелика.

Ромбовидне обличчя. Оправи с круглими шкельцями, так звані «бабусині окуляри».

Маленьке обличчя с близько посаженими очима. Тільки кругла оправа.

Овальне обличчя. Рекомендовано окуляри з класичною формою оправи. Верхня лінія повинна відповідати рисунку брів.

Великий лоб можна візуально зменшити окулярами з помітною оправою, носити їх рекомендовано на переніссі.

Великий ніс потребує оправи великого розміру з подвійним місточком, носити їх ледь спущеними.

Якщо вам попри всі ці поради важко зорієнтуватися - шукайте окуляри, які повторюють форму обличчя. Не прогадаєте.

Щоб не влипнути:Типові помилки модниць

Як вибрати "свій" купальник?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers