rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Наскільки необхідною є інспекція будинку

Більшість тих, хто купує будинки, знає, що важливість прийняття рішення щодо покупки залежить від їхнього незалежного огляду будинку.

Деякі продавці усвідомлюють, що краще оглянути будинки і підремонтувати їх перед тим, як подати на ринок. Таким чином, контракт може провалитися тільки через те, що інспектор від покупця знайде якісь недоробки.

Попередні огляди ще не увійшли в норму, та уже існує тенденція, що вони стануть традиційними, згідно з даними Американської Інспекції по огляду за станом будинків (ASHI).

Роман Яремчук є агентом з нерухомості та очолює компанію EXIT Realty Group. Якщо Ви хочете здійснити будь-яку операцію з нерухомістю або у Вас виникли запитання, потрібна порада, телефонуйте 773-865-0631, а також пишіть на електронну адресу: [email protected]

 

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

 

(ASHI) наполягає на генеральному огляді будинку від 3 до 5 років. «Це хороший спосіб виявити певні недоробки перед тим, як вони могли б становити загрозу», зауважує Корсетто, керівник Shelterwork, ріелторської контори у Dover, NJ.

«Речі можуть ламатися за дуже короткий термін. Часто можна зауважити це навіть після двох років по тому, як будинок було збудовано», продовжує він.

Згідно з Американською Асоціацією захисту, в компанії, що пропонує гарантії на будинки через ріелторів, ймовірність, що в одному з 9 будинків пристрої чи обладнання поломляться протягом будь-якого терміну дорівнює 68%. Вони також закликають власників будинків витрачати приблизно 900 доларів на рік для їхнього ремонту.

В такому разі, якщо в цілому будинок готовий витримати десятиліття, то певні його компоненти - ні.

Інспекція з огляду за станом будинків «Пілар і Пост» зауважує, що можна утриматися десь протягом 15-30 років від ремонту добротної покрівлі, але вам мабуть не раз доведеться ремонтувати асфальтне покриття за цей же проміжок часу.

Це те саме, що бойлери можуть працювати 50 р., тоді як пічка 25 р., а хороший насос - тільки 10р.

Посудомийні машини працюватимуть 12 років, але в тому випадку, якщо їх не використовувати щодня. А пральною машиною можна користуватися протягом 15 років, якщо їй давати перепочинок кожного тижня.

При частому огляді споруди можна виявити ті чи інші потенційні проблеми перед тим, як вони переростуть в катастрофічні, від яких можливе ушкодження інших частин будинку.

Якщо підтримувати все в доброму стані, то багато речей переживуть свій термін експлуатації.

На жаль, більшість власників не дбають про технічний стан своїх будинків. Вочевидь, багатьом треба робити зауваження з цього приводу. «Сказати, що власники часто залишають будинки напризволяще і не підтримують їх у належному стані - це цинічно, але правда», - зауважує Корсетто.

Навіть якщо власники виставляють свою нерухомість на ринок, вони ухиляються від виконання основних ремонтних робіт, таких, наприклад, як заміщення балок чи центрального кондиціонера, а натомість роблять менш коштовний, косметичний ремонт тільки для « людського ока».

Треба також пам'ятати, що «новий» не завжди означає «хороший». Кілька років тому Consumer Reports повідомляв, що 15% нових будинків мали серйозні дефекти. І цього літа Quality Built, a risk-management firm у Сан-Діего, що була запрошена будівельниками для інспекції їхньої роботи, виявила серйозні проблеми у великому процентному відношенні щодо будинків, які були оглянуті.

Також можна стати кандидатом для інспекції, якщо ви купили будинок більше, ніж 5 років тому, якщо навіть він і пройшов тоді огляд. Слід пам'ятати, що стан речей погіршується з частим їхнім використанням. І деяким проблемам важче запобігти, ніж іншим.

Скільки людей зазирають під унітаз, щоб виявити, чи він протікає? А інспектори займаються якраз цим.

Власники, які володіють нерухомістю уже довгий час і планують там залишатися, повинні повністю дозволяти оглядати будинок . Інспектори можуть оцінити, скільки коштів потрібно для безпечного утримання перед тим, як робити дорогий ремонт.

З іншого боку, ті власники, які не мають приблизного уявлення про утримання нерухомості і переїхали з квартир, можуть багато чого корисного почерпнути від приходу інспектора.

Роль інспектора полягає у формуванні думки покупця про будинок при його купівлі.

Звіт з інспекції може бути використаний як засіб для укладання договору, особливо коли існують певні великі проблеми. Але це не для того, щоб покупець отримував список кожного недоліку для поправки. Тим паче, що покупець не зобов'язаний проводити ремонт, навіть знаючи, що ті чи інші дефекти можуть вплинути на вартість нерухомості.

Інспекція з огляду за станом будинків не є тест, який можна пройти чи завалити, це тільки певна оцінка, згідно з якою покупець визнає суто для себе, чи його задовольняє стан будинку. Багато покупців можуть оцінити ті косметичні проблеми у будинку, які слід полагодити після поселення.

Нарешті, огляд не є гарантією, що будинок є повністю безпечний. І якщо зараз все в порядку, з часом з'являється певна небезпека.

Потрібна консультація - дзвоніть, буду радий вам допомогти.

Хай Вам щастить, до наступної зустрічі.

7 порад, які допоможуть радикально змінити ваше житло і не втратити гроші!

Обличчя вашого резюме

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers