rss
04/29/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Краса і мода \ Рух Made in Ukraine

Made in Ukraine - проект, що починався з експерименту журналістки Юлії Савостіної для видання «Діло» та телеканалу «Україна». Юля прожила рік, купуючи речі, харчі і одяг лише українського виробництва. З часом експеримент переріс у потужний рух - нещодавно йому виповнилось уже 5 років.

За словами журналістки, цей експеримент починався з блогу для видання «Діло», де була цікава інформація про українські товари. Саме там Юлія пообіцяла прожити рік, купуючи лише результати праці українських виробників. Щотижня Юлія Савостіна ділилась з читачами, як саме вона шукала одяг, побутові речі, навіть продукти харчування виключно українського виробництва. До речі, саме Юлія Савостіна - перша журналістка в країні, яка, тестуючи товари на собі, довела, що українці - дуже талановита нація. Речі, які необхідні практично щодня, виробляються в межах України і є досить якісними.

Після блогу виникла ідея провести фестиваль, адже купити українські речі було проблематично. Для прикладу, зубні щітки виробник продавав лише гуртовими партіями по 1000 штук - і доводилося шукати однодумців... Перший фестиваль мав назву «В пошуках made in Ukraine», і відбувся ще 4 роки тому у Києві, з того часу такі фестивалі проводяться майже щоквартально, і не тільки у столиці.

Фактично вони виконують функції найбільшого торгового центру українських товарів, в якому є абсолютно все. Юлія спробувала відкрити 3 магазини товарів українського виробництва, але проіснували вони не довго. Весь вільний час журналістка присвячувала магазинам, але згодом зрозуміла, що це не її, адже їй більше подобається подорожувати та шукати інформацію про українські товари. Юлія об'їздила понад 70 країн, тому має чималий досвід.

Окрім фестивалів, її команда проводить і тренінги. Коли Юлія та її команда відкривали магазини, то було 80 українських виробників, які потребували допомоги. Завдяки тренінгам рух Made in Ukraine навчив виробників реєструвати підприємства, правильно писати етикетки та вказувати склад продукції. Також обов'язковим правилом фестивалю є наявність терміналу, адже це - цивілізоване ведення бізнесу.

Title Title 
 Юля – і сукня українського бренду Byurse Страуси в Україні теж є!

 

Найкращі речі українського виробництва - ті, що допомагають створити домашній затишок. Юлія радить українцям купувати кераміку, вишивку та елементи декору у майстрів. Адже саме ці речі є якісними та унікальними.

Взуття Kachorovska та пальта від VIVALON, косметика Cream Dream

Досить цікавим є те, що Юлія до створення проекту Made in Ukraine працювала економічним кореспондентом на телеканалі СТБ. А також спробувала свої сили в ролі ведучої «Ділових фактів» на ICTV.

Title Title 
 Неможливо весь час робити огляди продукції національного виробника – і нічого самій не зробити.
Разом із брендом Balcony Garment Юлія Савостіна створиила колекцію домашнього одягу Home Retreat

 

За весь час існування руху був створений телевізійний проект, в якому проводили експерименти, використовуючи виключно речі українського виробництва. Також з'явилася книга «В пошуках made in Ukraine». В цій книзі Юлія ділиться своїми враженнями від річного експерименту, а також дає рекомендації щодо українських виробників, що варто купувати, а що ні.

А нещодавно на полицях магазинів з'явилася і книга «#madeinukraine: купуй, смакуй, мандруй» - українською та англійською мовою. В ній Савостіна разом зі співавторами - тревел-журналістом Лалою Тарапакіною і гастрономічною дослідницею Юлією Авророю Огородник - розповідають про мальовничі куточки України, які варто відвідати, про смачні ресторани і гастрономічні крамнички з місцевими продуктами і винами, про цікаві сувеніри, якісні речі і затишні готелі і, звичайно ж - про людей, які все це створюють і підтримують.

 

Title
 

 

Окрім того Юля веде блог, який розповідає про здорове харчування, спорт і подорожі. А також про сучасну, але практичну моду та поради експертів про те, як прожити усвідомлене життя, не ставлячи перед собою жодних рамок.

З нагоди п'ятиріччя руху Made in Ukraine Юлію Савостіну запросили на «Громадське радіо», де вона з радістю розповіла, як створювався експеримент, а також поділилась секретами правильного провадження бізнесу. Юлія Савостіна додала, що цей проект перетворюється на Агентство з популяризації України за кордоном, а в майбутньому рух буде популяризувати українські напрямки туризму, гарні бренди та їжу не лише внутрішнім туристам, але і західним.

Фото з Фейсбуку Юлії Савостіної

 

50 відтінків моди. Українські дизайнери про те, що носитимуть наступної осені та зими

Одяг, який приносить успіх: Lviv Fashion Week A/W 2018

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers