rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У світі цікавого \ Поселіть у себе щастя, кохання та удачу

Відповідно до теорії фен-шуй, усі речі, що оточують нас, мають енергію - позитивну або негативну і символізують певні стихії або елементи. Для створення гармонії в домі потрібно правильно направити потоки позитивної енергії і мінімізувати шкідливий вплив негативної. Стихії, що управляють нашим життям, - це Вода, Дерево, Вогонь, Метал, Земля. Кожна з них символізує один із аспектів загальної життєвої енергії - ці - і має свої характеристики - колір, пору року, компасний напрямок тощо. Вони взаємодіють між собою і можуть як посилювати, так і придушувати одна одну. Позитивний (творчий) потік взаємодії енергій виглядає так: Вода живить Дерево, Дерево породжує Вогонь, який перетворюється на Землю (попіл), у Землі народжується Метал, який створює Воду. У руйнівному колі Вода гасить Вогонь, який розплавляє Метал, Метал рубає Дерево, котре виснажує Землю. Для створення сприятливої обстановки в домі потрібно направити енергетичний потік у русло творення.

Візьміть компас, план своєї квартири і визначте, де знаходяться частини світу - Північ, Південь, Захід, Схід. Відповідно до вчення фен-шуй, наше життя визначають дев'ять головних категорій - здоров'я, кохання, сім'я, багатство, слава, кар'єрний ріст, діти, знання і люди, котрі допомагають здійснити наші плани, - помічники. Кожна з цих категорій має свою зону в оселі відповідно до компасного напрямку.

Сполучіть план квартири з таблицею, і ви дізнаєтеся, де у вас розташовані відповідні зони. Багато будинків і квартир мають неправильну форму, тому при суміщенні плану та схеми з'ясовується, що той чи інший сектор у домі відсутній, що негативно позначається на фен-шуй оселі, однак таку ситуацію можна виправити. Ванна, туалет, комори, з погляду даної теорії, також несуть негативну енергію, тому їхнє розташування у відповідному секторі також є несприятливим.

Подумайте про свій дім, як про живу істоту, поговоріть із ним, усміхніться йому. Подивиться на нього так, наче побачили вперше й оцініть, чи він чистий і просторий, чи ви зберігаєте в ньому давно непотрібні речі «про всяк випадок». Велика кількість старих предметів, якими давно ніхто не користується, негативно позначається на енергетиці дому. Викиньте все непотрібне, звільніть місце для нових свіжих енергій. Для вологого прибирання корисно у воду додати сіль, яка чудово очищує простір. Для залучення нових енергій корисно замінити всі електричні лампочки або переставити меблі. Китайці рекомендують пересунути 27 предметів у домі для активації життєвої енергії.

Потоку енергії перешкоджають також деякі архітектурні особливості - виступаючі гострі кути, нависаючі зі стелі балки. Пом'якшити їхній негативний вплив можна з допомогою рослини, що в'ється, або «музики вітру» - спеціальних порожнистих трубочок з бамбуку чи металу. Щоб пом'якшити шкідливу дію відсутніх кутів, можна повісити на одну зі сторін такого кута дзеркало, що символічно візуально відтворює його присутність.

Щоб визначити місце для дзеркала, слід пам'ятати: у ньому ніколи не мають відбиватися вхідні двері, східці або туалет. Якщо в дзеркалі відбиваються двері, уся позитивна енергія, котра потрапляє в дім, одразу втікає. Також у дзеркалі ніколи не має відбиватися людина, яка спить, або подружня пара - це може несприятливо позначитися на подружніх стосунках у сім'ї. Дзеркало на стелі в спальні, напевно, стильна річ, але сімейний спокій, гадаю, дорожчий. Не місце йому також і в туалеті.

Зверніть увагу на розташування дверей у домі. Якщо навпроти вхідних дверей розташовані ванна і туалет, вкрутіть у вітальні потужну лампочку і тримайте двері в ці приміщення завжди зачиненими. Двоє або троє дверей одне навпроти одного символічно сприяють розвиткові непорозуміння в родині. Мінімізувати такий негативний вплив допоможе «музика вітру», розташована в центрі трикутника або між двома дверима.

Оцінивши й виправивши загальну обстановку в домі, можна починати вплив на кожен сектор. Єдина умова - визначити пріоритетні для себе в даний момент напрями, адже не можна активізувати всі сектори одночасно. У фен-шуй використовують талісмани, рослини, кристали коштовних і напівкоштовних каменів. Сьогодні багато крамниць, де можна все це купити. Головне - правильно їх розташувати у відповідному місці свого будинку.

На південному сході розташована зона багатства. Там можна розташувати модель вітрильника, фігурку бога щастя, благополуччя Хоттея, триногу жабу з монетою в роті, фігурку золотої рибки, горщик багатства. Китайські монетки - круглі з квадратним отвором у центрі. Зв'яжіть три монетки червоною тасьмою і покладіть їх у сектор багатства й у гаманець. Тут доречним є так зване «грошове» дерево, кристал аметисту, акваріум із живими рибками.

На півдні - зона слави. Традиційний талісман для неї - зображення Фенікса. Не зайвими будуть фігурка павича чи орла. Славу живить енергія Вогню, тому тут можна розташувати камін або його зображення, червоні свічки. Для активації енергії їх потрібно запалювати бодай раз на тиждень. Підійде також кришталевий кристал у вигляді піраміди.

Південний захід - зона кохання та шлюбу. Тут усі талісмани мають бути парними - пара дельфінів, голубів, дві керамічні або кришталеві вази, квіти (живі або їхнє зображення), фігурка феї Місяця. Вази мусять бути правильної форми - із вузькою шийкою і широкою основою. Як і в зоні багатства, тут можуть бути червоні свічки. З кристалів можна використовувати кришталеві або нефритові яйця.

На заході, у зоні дітей і творчості, панує Метал, тому тут будуть доречні будь-які металеві предмети - «музика вітру» із металевими порожнистими трубочками, дзвіночки, рухомі металеві мобілі, які уособлюють безперервний потік благотворної енергії.

На північному заході, у зоні помічників, знайдуть своє місце зображення або статуетки янголів, святих, ікони, фотографії ваших справжніх друзів. Потужну дію має металевий дзвіночок або гірлянда із шести дзвіночків. Проблеми в житті - подзвоніть у дзвіночок, і допомога прийде.

За наш кар'єрний ріст відповідає енергія Води та північ оселі. Для її активації підійдуть усі водні символи - фонтан, акваріум, картини із зображенням водойм, водоспаду, фігурки риб. Традиційним талісманом кар'єри є черепаха, символ мудрості та довголіття. Вона приносить гроші і підтримку корисних людей.

Зона мудрості розташована на північному сході. Головним талісманом є фігура або зображення змії як символу постійного руху, оновлення та мудрості. Кристал кришталю потрібно розташувати так, щоб на нього потрапляло сонячне або електричне світло. Кришталевий або звичайний глобус символізує елемент цього сектора - Землю.

Відповідальним за східний сектор дому - сектор сім'ї є зелений дракон. Він уособлює доброту, могутність, охороняє дім, проганяє з нього злих духів. Фігура дракона з чарівною перлиною мудрості в роті в Китаї вважалася символом імператора. Тут доречні також сімейні фотографії, на яких усі виглядають щасливими. У зоні сім'ї панує енергія Дерева, тому на сході дому корисно розташувати велике зелене дерево. Замінити його зможуть зображення бамбука або сосни, що росте.

У центрі дому - зона здоров'я. Традиційний талісман для неї - фігурки китайських зоряних стариків Фу-сіна, Лу-сіна, Шоу-сіна. Іншими вірними помічниками стануть зображення персиків і журавлів. Для процвітання родини в центрі дому добре знайти місце для великого обіднього столу круглої, овальної або квадратної форми. За цим столом збиратимуться всі щасливі мешканці дому, друзі та родичі, що принесе додатковий потік позитивної життєвої енергії в сім'ю.

Завершилася наша коротка подорож по дому, переставлено меблі, розташовано перші талісмани - і вже почалися добрі зміни. Вивчіть гарну східну науку (книжок на цю тему дуже багато), повірте в себе, у те, що ми самі можемо круто змінити своє життя в кращий бік.

Як подолати невпевненість

Бути чи не бути залежним від своїх образ?..

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers