rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Види позичок

Роман Яремчук є агентом з нерухомості та очолює компанію EXIT Realty Group. Якщо Ви хочете здійснити будь-яку операцію з нерухомістю або у Вас виникли запитання, потрібна порада, телефонуйте 773-865-0631, а також пишіть на електронну адресу: [email protected]

 

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

 

В сьогоднішньому номері я б хотів зупинитися детальніше на вимогах позичкових установ до іммігрантів при отриманні позички.

Позичкові установи, що знаходяться в Іллінойсі, являються лідерами Америки в допомозі новоприбулим стати власниками житла, пропонуючи позички, спеціально створенні для іммігрантів.

Новоприбулі дуже часто не відповідають кредитним вимогам банків, таким як недостатня кредитна історія або відсутність такої взагалі, відсутність підтвердження про роботу і прибуток, відсутність форми W-2 про сплату податків і т. п., тобто тим вимогам, що визначають ступінь ризику позички.

З цієї причині такі позичальники дуже часто отримують вищий процент інтересу, ніж ті, які відповідають всім кредитним вимогам банку.

Якщо ви пам'ятаєте з попередніх номерів, вторинний ринок (secondary market) - це той, на якому великі банки купляють позички у малих. Так от, на сьогоднішній день майже немає вторинного ринку для позичок, що надаються іммігрантам. Це означає, що позичкові установи не дотримуються стандартних процедур, які дозволяють їм продавати позички на вторинному ринку. Замість цього позичкові установи приймають своє особисте рішення про те, які вимоги будуть до позичальника і скільки коштуватиме це рішення для позичальника.

Деякі позичкові установи дають позички іммігрантам, котрі не мають SSN (Social Security Number), але мають TIN (Tax Identification Number).

Дослідження, проведенні консультативною фірмою Metro Chicago Information Center, говорять про те, що іммігранти, які знаходяться у цій країні з документами і без них, але що можуть довести, що вони потребують платити податки (з отриманого заробітку або з інтересу на ощадному рахунку), можуть звертатися за отриманням TIN (Tax Identification Number).

Також, деякі позичкові установи не вимагають підтвердження доходів при наданні позички. Як результат таких дій - це більша сума за надання такої позички.

Якщо іммігрант має SSN (Social Security Number), може підтвердити свої доходи, але не має кредитної історії, він все одно має можливість отримати позичку з малим першим внеском (down payment) і низьким процентом інтересу. Але позичальник все-таки повинен довести свою кредитоспроможність, підтвердивши документально вчасні оплати таких рахунків як за світло, газ, телефон. Це так звана альтернативна кредитна історія.

Порада для тих, хто знімає житло: зберігайте всі рахунки за оплату комунальних послуг.

В додаток до прийняття альтернативної кредитної історії деякі позичкові установи полегшують свої вимоги щодо доказу підтвердження доходів, вимагаючи замість 24-х місячного терміну лише 12-ти місячний термін.

Якщо позичальник не має SSN (Social Security Number), але має TIN (Tax Identification Number) і може підтвердити 2-х річну сплату податків для підтвердження своїх доходів, він також може кваліфікуватися для отримання позички в багатьох банках. Як правило, процент інтересу таких позичок є на 0,75% - 2,00% більшим від таких, що були б при нормальних кредитних умовах.

Якщо ж, скажімо, позичальник має SSN (Social Security Number), але не має кредитної історії, він може дописатися до кредитних карток когось із своїх знайомих і таким чином почати будувати свою кредитну історію.

Дуже важливим є якнайшвидша побудова кредитної історії. Як тільки ви отримали SSN (Social Security Number), ви вже можете почати будувати свою кредитну історію. Якщо ви плануєте стати власником житла в найближчому майбутньому, здійсніть такі дії і через рік ви без будь-яких проблем зможете це зробити :

1. Рахунки за світло, газ перепишіть на своє ім'я.

2. Візьміть позичку на автомобіль на себе. Якщо не дають, знайдіть людину з хорошою кредитною історією, яка погодиться виступити вашим гарантом.

3. Відкрийте кредитну картку, знову таки ж на себе самого або з гарантом. Як тільки ваша кредитна історія покращиться, ви зможете відмовитися від гаранта. Кредитних карток потрібно відкрити хоча б три.

Через рік ви готові до купівлі житла!

Найбільш поширеним видом позички для іммігрантів являється позички із плаваючим процентом інтересу (adjustable mortgage), тому що, як було сказано вище, позички для іммігрантів банки не продають на вторинному ринку, а зберігають у себе. З цієї причини позичкові установи стараються давати іммігрантам позички з плаваючим процентом інтересу з надією, що цей інтерес піде вгору.

Позичкові установи всіляко стараються розширяти свій сервіс для іммігрантів, вони розуміють, що це є їхній новий ринок.

За прогнозами кількість власників житла в Америці у наступних 20 років збільшиться на 23 відсотки, а іммігранти будуть становити 2/3 усіх власників.

Більшість банків або агентів з позичок надають іммігрантам безкоштовні консультації з питань отримання позичок.

Потрібна консультація - дзвоніть, буду радий вам допомогти.

Хай Вам щастить, до наступної зустрічі.

Головні помилки покупців нерухомості в 2006 р.

Ідеальна співбесіда

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers