rss
04/29/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Відверта розмова \ Андрій Поліщук: «Чим більше я працюю, тим більше мені щастить»
Засновник «Liftmarketing» та співзасновник NOBLE’s Consulting Group for Amazon Sellers 28-річний Андрій Поліщук – відомий в Україні і за її межами бізнес-експерт, успішний підприємець, якому вдалося побудувати свій бізнес в Америці. Він, безперечно, яскравий приклад того, як постійна жага знань та наполегливість у досягненні мети призводять до успіху.

– Андрію, коли ви почали працювати?
– Я відкрив своє івент-агентство у 18 років, почав з організації навчальних заходів, і мені це одразу вдалося. Звісно, мені це сподобалося, адже завдяки таким подіям навколо з’явилося багато цікавих людей. Отож, я спрямував усю свою енергію саме на цей напрям. Це був 2006 рік, ще не було такого поширення соціальних мереж, тобто, не було доступу до інформації, як зараз. І оскільки я почав організовувати бізнесові заходи, то на них приходили, здебільшого, підприємці. Перебуваючи у цьому середовищі, я подивився, яким чином можна реалізовувати свої проекти.
– Що вас мотивувало вже у 18 років працювати на себе?
– Насправді, було багато чинників, які на це вплинули. Але, мабуть, основний з них – це те, що в якийсь момент я зрозумів, що хочу отримувати інформацію і знання, проходити тренінги, навчатися. І це не стовідсотково моя заслуга, очевидно, ринок ще й так склався, що з першої спроби мені вдалося організувати подію і заробити на цьому. Ну і, відповідно, коли отримав позитивний досвід, то вирішив його повторити. Поміж тим здобув дві вищі економічні освіти. Першу – у Дніпропетровську за спеціальністю «фінанси», а другу – у Києві за спеціальністю «маркетинг».
– А знання англійської мови?
– Англійська – це велика заслуга моїх батьків. Десь у років шість вони мене записали на перші підготовчі курси, і відтоді років до 19 я вчив англійську на різноманітних курсах, які були у Дніпропетровську. За 13 років це, зрозуміло, дуже глибоко засіло в голові і дозволяє мені спокійно працювати з партнерами зі США.
– Як ви обрали саме цей бізнес – продажі на Amazon?
– Ми шукали можливість, аби вкласти мінімальні ресурси й отримати максимальний результат. Тобто, це такий ключовий момент у вирішенні будь-якої ситуації. Ми розглядали бізнес на пострадянському просторі, які він може давати прибутки і які перспективи, і ми дивилися на бізнес, який розвивається у США. Оцінювали для себе всі можливості і ризики. І коли зрозуміли, який масштабний ринок в Америці, то прийняли рішення: незважаючи на те, що ми не знаємо, не розуміємо, як він працює, але зусилля, які ми докладемо до цього, принесуть значно більшу віддачу, ніж зусилля, які ми затратимо тут. Навіть, якщо ми роками будемо вчитися, як там працювати (так, у принципі, і сталося), то дивіденди, які ми там отримаємо, будуть в рази вищими, ніж ті, які ми можемо отримати тут за роки роботи.
– Ментальні особливості американців і наші дуже відмінні, це перешкода в бізнесі чи також цікавий новий досвід?
– Ви дуже вдало сказали, що це можна розцінювати, з одного боку, як перешкоду, а з іншого, як поле для інтересу. Ми завжди до цього ставимося як до нового виду нашого пізнання і росту наших професіоналізму та компетенції. Тому що, дійсно, почати продавати у США – це своєрідний виклик. Це вдається не багатьом. І ми фактично перші в нашій країні, хто це робить. Зрозуміло, що це вимагає від нас більше уваги, більше енергії, більше часу, щоб усе це опанувати.
– Скільки часу вам було потрібно, аби від своїх перших кроків дійти до того, що ви навчаєте інших?
– Приблизно чотири роки. Доволі таки багато часу. Перші два з половиною року це було від моменту ідеї, що ми бачимо у цьому можливість, до моменту, коли нам почало вдаватися. Це той час спроб і помилок, який ми перебороли, допоки з’явилися результати. І вже кілька років ми це робимо успішно і зараз вирішили, що можемо ділитися інформацією з іншими.
– Це вже тенденція, коли успішні люди починають писати книжки і проводити тренінги. Це все прибутково?
– Якщо йдеться про книжки, то це зовсім неприбуткова річ. Книги – це більше інструмент реклами. Якщо ж йдеться про навчальні проекти, то це вже напрямок бізнесу, яким ми займаємося.
– Як називається ваша книжка?
– «Від ідеї до прибутку». Автор я і ще один мій партнер, Владислав. Це мій бізнес-партнер по «Liftmarketing». Ми допомагаємо підприємцям вибудувати продажі через Інтернет в Україні. Займаємося цим близько десяти років, починаючи від появи Інтернет-маркетингу. Маємо велику кількість людей, які до нас приходять і навчаються. І побачили, що можемо наші знання передати через книгу. Минув десь приблизно рік відтоді, коли ми вирішили написати, і до видавництва.
– Ви проводите кількамісячні навчальні курси. Скільки осіб, зазвичай, записується?
– Раз на три місяці ми запускаємо такі курси і, зазвичай, приблизно 200-250 бажаючих приходять на кожну таку програму.
– В Інтернеті є чимало пропозицій тренінгів, вебінарів, різноманітних форумів щодо вашої тематики. Чим ви вирізняєтеся зі загального потоку?
– Насамперед, тим, що ми – єдина компанія, яка навчає системі дроп-шиппінгу. Є ще декілька гравців, які розповідають про техніку продажів, але це, найчастіше, про книги або ще щось. Ми маємо практичний досвід у дроп-шиппінгу, саме тому вважаємо його ідеальним першим кроком на сьогодні.
– У вас є дуже цікава умова при відборі на навчання – співбесіда. Ви стверджуєте, що не всіх візьмете. На підставі чого ви можете відмовити людині, і чи таке вже траплялося?
– Насправді ми відмовляємо приблизно 2/3 з тих, хто подає заявки. Причин декілька. Головна з них – це бажання і готовність починати працювати. Буває багато людей, які очікують, що вони просто оплатять навчання, і вже через це в них у житті будуть позитивні зміни. Але результати з’являються лише, якщо людина готова цілеспрямовано займатися застосуванням інструментів, які ми даємо. Ми не ставимо мету набрати якомога більшу кількість людей. Ми, перш за все, працюємо над якістю, намагаємося взяти тих, хто чітко визначився і працюватиме на результат.
– А наскільки ефективною є ваша навчальна програма?
– Ті, хто залишається у програмі до кінця, незважаючи на її тривалість (приблизно 30% не доходять до кінця з різних причин, які, у принципі, не залежать від нас), усі мають результати. Щоправда, різні. Результати залежать від того, наскільки людина активно у цій системі працювала. Є люди, які, заробивши перші сто-двісті доларів, на цьому й зупиняються. Є такі, що заробляють тисячі, а то й десятки тисяч доларів на місяць. Це люди, які сфокусовано приділяють майже весь свій час, щоб займатися цим напрямом.
– Чи людина може сама пройти всі етапи цієї програми?
– Так, я вважаю, що людина може самостійно опанувати це все. Ми ж також колись робили це самі. Моніторили, що є в США, читали статті, дивилися відео на YouTube, спілкувалися на форумах. Збирали всю інформацію, яку лишень могли знайти, і з її допомогою вже крок за кроком робили свої перші спроби. Але в такому випадку стоїть питання часу – значно довше, насправді.
– Невдачі траплялися?
– Звісно, але я до них ставлюся як до нового досвіду. У будь-якому бізнесі завжди є як вдалі, так і невдалі проекти. Є проекти, в які ти вкладаєш півроку життя і праці, а вони не приносять очікуваних результатів. Тому у мене в житті такі речі були і неодноразово. Але робимо висновки і рухаємося далі.
– Андрію, розкажіть про вашу команду.
– Наша команда – це NOBLE’s Con­sulting Group for Amazon Sellers (це перша міжнародна організація із запуску і провадження офіційного бізнесу у сфері global e-commerce (постачання і продаж товарів на найбільшій світовій платформі – Amazon.com за програмою Fulfillment by Amazon, а також на Ebay.com і Bonanza.com) і наші партнери у США. Особисто я і люди, з якими я працюю, є просто фанатами партнерства, і ми розуміємо, що разом можемо зробити більше, ніж кожен поодинці. Адже у бізнесі є багато завдань, і вони різнопланові. Саме це об’єднує наші зусилля. Кожен виконує якусь свою частину завдання.
– Ваші американські партнери розглядають можливість бізнесу в Україні?
– Відверто кажучи, ми з ними розмовляли на такі теми. Вони розпитували про наш ринок, про економічну ситуацію у країні. Але їм також очевидно, що тут значно менше можливостей, і вони не матимуть тих прибутків, які мають у Штатах. Тому на обговореннях все це й закінчувалося.
– Як часто ви буваєте в Америці?
– Разів 4-6 на рік.
– Плануєте переїжджати?
– Наразі не планую. Мені подобається жити тут, подобаються люди, які мене оточують. А США наразі розглядаю як можливості для бізнесу. Але не зарікаюся.
– Як ви проводите вільний час?
– Часу на дозвілля та особисті стосунки практично не вистачає. Я люблю читати, люблю своїх друзів, з яким намагаюся проводити більше часу. Люблю дивитися КВК. Я – фанат старої школи КВК.
– Любите мандрувати?
– Я рідко кудись їжджу відпочивати, здебільшого, їжджу по роботі. Мені насправді дуже подобається спосіб життя американських підприємців. Вони максимально класно вміють поєднувати роботу і відпочинок. Тобто, коли працюють, то працюють по повній. Але відпочивають вони також на всі 100%. Люблю Азію, зокрема, Таїланд. Там усе дуже колоритно, по-іншому.
– Чи маєте якісь нові проекти?
– Маємо, ми ж постійно розвиваємося й ростемо. Також у нас є й декілька соціальних проектів. Ми допомагаємо людям, зокрема, пораненим бійцям, які повертаються з АТО. Це наша своєрідна соціальна місія – частину того, що отримуємо, віддаємо.
– Ваші гроші вже на вас працюють?
– Напевно, можна й так сказати. Але в моєму розумінні потрібно досягнути рівня інвестора. Це коли ти просто вкладаєш гроші, і вони приносять дивіденди. Я поки що перебуваю на рівні активного власника, який щодня працює для того, щоб в якийсь момент повністю перейти на рівень інвестування.
– Що потрібно людині, аби вийти на новий якісний рівень життя?
– Основне, що, на мою думку, дуже сильно змінює людину, це оточення. Треба завжди прагнути потрапити в оточення, де чогось досягають, рухаються вперед, отримують високі результати. Якщо ти потрапиш до таких людей, то через певний час вже не зможеш просто залишатися на місці. Усі будуть розповідати про свою роботу, успіхи, плани, і ти також почнеш щось робити. Друге, я завжди вважаю, що круто рухає людей вперед читання. Чим більше ти читаєш, зокрема, книг з особистісного розвитку, художньої літератури, ти стаєш глибшим як особистість, отримуєш більше соціального досвіду. А якщо читати мотиваційну літературу, наприклад, біографії успішних людей, то, звісно, з’являється бажання досягнути якихось вершин. І третє, це безпосередньо ваші дії, правильні чи неправильні, це вже не важливо. Чим більше дій у напрямку свого бажання, тим вищими будуть результати.
– А удачу ви могли б додати до цього переліку?
– З цього приводу мені дуже подобається один вислів, який приписують різним підприємцям. Звучить він так: я дуже фартова людина, і чим більше і сумлінніше я працюю, тим більше мені щастить.
– Що ви читаєте зараз?
– Зараз я читаю роман В. Гроссмана. «Життя і доля». Це книга про перебування полонених у концентраційних таборах під час Другої світової війни. Дуже складна і сентиментальна. До цього перечитав багато творів американського автора Крістофера Баклі, колишнього спічрайтера Джорджа Буша. У нього чимало хороших ліричних оповідань. Я майже все, написане ним, прочитав, як то кажуть, на одному диханні.

Люди, мені набридло імітувати сповідь: крик душі молодого священика із Галичини

Про те, як люди хотіли бути космонавтами, але внутрішній товариш – прапорщик

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers