rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Великі гроші для сміливих

І знову ми з вами шукаємо роботу. Цього разу не аби яку, а хорошу. А хороша робота це та робота, за котру добре платять. Робота, котра приносить виключно тільки моральне задоволення - погана робота. Робота, за котру добре платять, але через котру ви ненавидите себе і весь світ - ще гірша робота. Точку балансу ви знайдете самі, а от настроїтися ми вам допоможемо.

Перш ніж почати розмову про пошук високооплачуваної роботи, корисно зробити одну річ - припустити, що:

1) така робота буває;

2) ви маєте значні здібності та навички;

3) хоча б іноді на високооплачувану роботу приймають співробітника "з вулиці".

Розглянемо ці припущення по-одному. Перше з них найбільш очевидне, ми щодня зустрічаємо людей, заробіток яких перевищує 500-1000 доларів на тиждень. Ймовірно, починаючи з цієї суми, починається категорія високооплачуваних. Отже, робота є.

Підемо далі. Великі та дуже великі гроші роботодавець платить тільки в тому випадку, коли не може платити менше. Це визначається попитом та пропозицією. Уявіть, скільки б коштувала година роботи програміста, якби їх було в місті чоловік двадцять...

Для того, щоб претендувати на високооплачувану роботу, Ви повинні мати які-небудь навички, уміння, знання або здібності, що цінуються зараз на ринку праці. Чим менше людей Вашої кваліфікації і чим вона вище, тим більші шанси на те, що роботу Ви знайдете.

Що робити, якщо ніяких особливих умінь і знань немає ?

Здобувати, не шкодуючи сил і грошей. Працювати з літературою, вчитися, вчитися, вчитися. Є правда кілька професій, де для високих заробітків не потрібно всього того, про що ми говоримо, але це Ви і так знаєте... Ви можете взяти газети та проаналізувати, яка спеціальність сьогодні користується особливим попитом. На першому місці за попитом стоїть агент. Далі йдуть різні офісні працівники. У цілому вибір є.

Підіб'ємо підсумок. Що Ви маєте в активі? Згадайте та запишіть усі свої здібності та вміння. І подумайте, де чекають на людину з такою комбінацією ресурсів.

Прийдіть у цю фірму. І розкажіть, що Ви можете. По-перше, якщо Ви насправді потрібні фірмі та готові вирішувати її проблеми, то для Вас відкриють ще одну ставку.

Підприємство платить своїм працівникам гроші не тому, що вони є, не тому, що вони гарні фахівці, не тому, що обіцяли платити, а тому, що співробітники вирішують ті чи інші проблеми та питання, без яких діяльність підприємства (одержання прибутку) стала б неможливою. Якщо Ви шукайте високооплачувану роботу, то можете підійти до цього процесу саме з цього погляду.

- Я вирішу Вам цю проблему за таку-то суму!

Прийдіть до директора підприємства та скажіть, "Я вирішу для Вас цю проблему!" Директорові, як підприємцеві, не потрібні співробітники, вони хворіють, схильні до стресів, можуть вкрасти те чи інше, і головне - їм треба платити. Директор з радістю замінив би співробітників на автомати, але тоді все зупиниться, тому що саме співробітники вирішують його проблеми, саме співробітники створюють прибуток.

Прийдіть і скажіть: "Я вирішу Вам цю проблему!"

Сім хороших звичок або Як побудувати блискучу кредитну історію

Фундація «Україна-США» розпочала нову молодіжну програму Summer Work Travel

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers