rss
04/28/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Комп’ютерна сторінка \ Чи страждає ваша дитина Internet-залежністю?

Кількість часу, яку діти проводять в онлайні, є джерелом переживань багатьох батьків. Спочатку батьки з радістю прийняли Internet у своїх домах, вважаючи, що він відкриє захоплюючий новий світ навчальних можливостей для їхніх дітей. Однак, дуже швидко багато з них збагнули, що замість того, щоб використовувати Internet для виконання домашніх завдань і досліджень, діти проводять там години, обмінюючись миттєвими повідомленнями із своїми друзями, граючись в онлайнові ігри або розмовляючи з незнайомими людьми в чат-кімнатах.

Підтримання здорового балансу між засобами розваг та іншими видами діяльності в житті дітей було завжди проблемою для батьків. Internet зробив це завдання ще більш складним. Можливості, які надає Internet для спілкування та онлайнових ігор, означають, що багато дітей і підлітків втрачають відчуття часу, знаходячись в онлайні. Ось кілька шляхів, як можна допомогти вашим дітям встановити здоровий баланс між використанням Internet та іншими видами діяльності.

Підказки для балансування часу, проведеного в онлайні та в офлайні

 

  • Подивіться на симптоми Internet-залежності. Запитайте себе, чи позначається використання Internet вашою дитиною на її шкільній успішності, здоров'ї та стосунках з членами сім'ї й друзями. Визначте, скільки часу ваші діти проводять в онлайні.
  • Отримайте допомогу. Якщо ваша дитина демонструє серйозні ознаки Internet-залежності, зверніться по професійну консультацію. Маніакальне використання Internet може бути симптомом інших проблем, таких як депресія, озлобленість або низька самооцінка.
  • Перевірте свої власні онлайнові звички Чи є у вас проблеми з контролюванням власного використання Internet? Пам'ятайте, що для вашої дитини ви є головним прикладом для наслідування.
  • Не забороняйте Internet. Він є важливою частиною соціального життя більшості дітей. Натомість, встановіть сімейні правила використання Internet стосовно того, які сайти може та які не може відвідувати в онлайні дитина, і дотримуйтеся їх. Ці правила можуть включати: обмежений проміжок часу, протягом якого дитина може перебувати в онлайні кожного дня, ніякого Internet або обміну миттєвими повідомленнями, поки дитина не зробить домашні завдання, ніяких чат-кімнат або онлайнових матеріалів для дорослих.
  • Тримайте комп'ютер у відкритій зоні. Встановіть комп'ютер у загальній зоні вашого будинку, а не в дитячій кімнаті.
  • Встановіть баланс. Заохочуйте та підтримуйте участь вашої дитині в інших видах діяльності - особливо фізичні заняття з іншими дітьми.
  • Допомагайте вашим дітям спілкуватися з іншими в реальному житті. Якщо ваша дитина сором'язлива або соціально ніякова з ровесниками, віддайте її на заняття з набуття навичок спілкування. Заохочуйте види діяльності, які можуть сприяти спілкуванню вашої дитині з іншими дітьми, як мають схожі інтереси, такі як, наприклад, комп'ютерні курси або різноманітні нуртки чи клуби.
  • Слідкуйте за своїми дітьми. Вивчіть програми, які моніторять та обмежують використання Internet, такі як батьківські контролі, включені до сервісу MSN Premium (EN).
  • Пропонуйте альтернативи. Якщо вам здається, що вашу дитину цікавлять лише онлайнові відеоігри, спробуйте призвичаїти її до офлайнових "замінювачів" улюблених ігор. Наприклад, якщо вашій дитині подобаються рольові ігри у стилі фентезі, заохочуйте читати її книжки з фентезі.

Азартні ігри в Internet і ваші діти

5 підказок для налаштування вашого комп’ютера

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers