rss
04/25/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Дискусії з ровесниками \ Чи існує на світі справжня дружба?

Жив собі на світі юнак із поганим характером. Одного дня батько дав йому повний мішок цвяхів і сказав: щоразу, коли той втратить терпіння чи з кимось посвариться, забивати один цвях у ворота саду.

Першого дня хлопець забив у ворота 37 цвяхів.

Потім він зрозумів, що простіше контролювати себе, ніж забивати цвяхи - і впродовж кількох наступних тижнів він навчився контролювати кількість забитих цвяхів, щодня зменшуючи її.

Нарешті настав день, коли юнак не забив жодного цвяха у ворота саду.

Тоді він прийшов до батька і сказав йому про це. Після цього, батько наказав юнакові виймати один цвях із воріт щоразу, коли він не втратить терпіння.

І нарешті, одного дня юнак повідомив батька, що витягнув усі цвяхи. Батько підійшов з сином до воріт саду: "Сину, ти молодець, але глянь, скільки дір залишилося на воротях.

Вони ніколи вже не будуть такими, як були раніше.

Коли ти з кимось сваришся, чи говориш комусь неприємні речі, ти залишаєш рани, як оце на воротях".

Можна встромити в людину ножа, а потім витягти його.

Але назавжди залишиться рана.

І не має значення, скільки разів Ти попросиш пробачення. Рана залишиться.

 

Одного разу  дівчина на ймення Наталя прислала на адресу "Ровесника" листа, в якому розповіла про свою товаришку і поділилася роздумами про дружбу. Ми вирішили опублікувати  листа і розпитати своїх знайомих, що вони думають про справжню дружбу. Тому тема нашої сьогоднішньої розмови - дружба і друзі.

 "Що таке дружба? Я вважаю, що дружба - це коли дві людини довіряють  одна  одній, поважають одна одну. Дружба - це коли ти ладен віддати найголовніше в житті заради свого товариша.

Одна дуже розумна людина казала, що дружба - це найвища форма любові. Я згідна з цими словами, адже у дружбі виникають такі ж самі ніжні, світлі та чисті почуття, як і в коханні.

Є люди, які "товаришують" з ким-небудь лише заради вигоди для себе. Але я таких людей не поважаю, адже ці відносини "дружбою" назвати зовсім не можна!!! Якщо в тебе є друг, то ти ні в якому разі не повинен шукати будь-якої користі з вашого спілкування.

За моє досить коротке, але і досить цікаве життя траплялося дуже багато людей, яких я вважала своїми друзями. Але пізніше я розуміла, що вони видавали себе за зовсім інших людей. І я розуміла, що це не ті люди, з якими я б хотіла спілкуватися протягом мого життя.

Зараз є дуже багато людей, з якими я можу дуже весело проводити час. Але справжня подруга в мене тільки одна. І хоч я знаю її не так вже і довго, але можу бути на сто відсотків впевнена, що вона мене ніколи не зрадить, незалежно від того, що би я їй сказала. Ця людина ніколи не залишить мене коли мені буде погано, з нею я завжди поділюся своєю радістю або невдачею, з нею я так само весело можу проводити свій вільний час.

Саме ця людина, після батьків, звичайно, надає мені впевненості в нашому зовсім нелегкому житті.

Саме тому я вважаю, що без друзів на світі було б дуже сумно!!!" (Наталя В.).

 

"Я думаю, що справжня дружба все ж таки існує. Але її не потрібно шукати і намагатись побачити. Навіть немає необхідності аналізувати своїх знайомих на предмет справжнього друга. Просто треба відчувати її серцем. Кажуть, що воно ніколи не обманює.
     Справжня дружба має бути, як сталь, загартована різними перешкодами та негараздами, які трапляються у житті. І, як кажуть, справжній друг пізнається в біді". (Оксана)

 

"Дружба існує... тільки в декого вона виражається якимось іншим чином, так як зверхність над другом: "з тим не говори, на того навіть не дивись, я ж твій друг, то ж ти повинен мене слухати"...
... думаю що дружба повинна виражатися іншим чином.
... справжній друг це людина яка допоможе, порадить...... справжня дружба - це стосунки в яких люди нікому нічого не зобов'язані..." (Микола)

"Дружби не існує, тому що ЗАВЖДИ знайдуться обставини, в яких друг може тебе зрадити, коли друзі можуть дуже посваритися..." (Мар'яна)

 

"Спочатку дайте відповідь, причому не мені, а собі, на такі питання:

1. Чи варто свої секрети розповідати іншим людям? Може, все ж таки, таємниці на те і є таємниці, щоб залишатися нерозкритими?

2. Чому ви вважаєте, що люди, котрих ви вважаєте друзями, варті, щоб їх посвячувати геть у все? Чи не краще підстрахуватися? Адже ті, кому ви довірилися, можуть подумати: раз він так відверто розповідає, то це ніякий не секрет? Зауважте, фраза "Тільки нікому не розповідай", як правило, спрацьовує навпаки: тоді кожному аж свербить якраз розказати хоч комусь.

3. Чому вам обов"язково треба бути КОМУСЬ потрібною? В першу чергу ви потрібні СОБІ. Самотність -  це зовсім не погано. Це як потреба трішечки тиші після галасливого дня. Сьогодні ви всім потрібні, вас смикають на всі боки, чогось від вас хочуть, а завтра - ви раптом опинилися наче в невагомості. Нормальна життєва ситуація. Відпочиньте, приділіть трішечки більше уваги собі коханій. І не влаштовуйте з того трагедію -  воно того не варте.
      Якщо ж ви прийдете до висновку, що вам конче необхідно з кимось ділитися - заведіть собі кота чи собаку і їм усе розповідайте. Вони уважно вислухають, поспівчувають (моя колишня кицька кидалася мене втішати, коли чула, що я плачу). Люди іноді бувають жорстокими до своїх ближніх, самі того не підозрюючи. Тому не переоцінюйте їх" (Надя С.).

 

"Дружба іноді закінчується трагічно, коли від друзів забагато вимагається. Як кажуть араби: якщо тебе хтось підвів під монастир, не він  винен, а ти - не на того понадіявся!" (Андрій).

 

Друзі - це рідкісний скарб!

Вони підбадьорюють Тебе і змушують посміхатися.

Вони завжди готові вислухати Тебе.

Вони підтримують і відкривають Тобі своє серце.

Рана, заподіяна словом, спричиняє такий самий біль, як і фізична.

Кілька непоганих  життєвих порад:

Давай друзям більше, ніж вони сподіваються

Коли говориш "пробач", дивись у вічі.

Не забавляйся мріями інших!

Якщо хтось задає Тобі запитання, на яке Ти не хочеш відповідати, посміхнися і запитай: "Навіщо це Тобі?"

Коли розумієш, що допустився помилки, якнайшвидше виправ її. Не дозволяй, щоб дрібниці і непорозуміння зруйнували дружбу;

Пам'ятай: інколи не отримати бажаного - великий успіх.

На завершення: "Хороше в дружбі - це знати, що ти можеш поділитися таємницею" (Allessandro Manzoni ).

Пам'ять - це крила для успіху!

Скажи мені, хто твій начальник

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers