rss
04/30/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Життя за правилами \ Щорічна грін-карт лотерея (Green Card Lottery) – це довічна віза США

Green Card або Зелена Карта - це документ, котрий надає право на постійне проживання, навчання та працевлаштування в США.
Лотерея Green Card (Diversity Immigrant Visa Program) - це унікальна та реальна можливість отримати Зеленую Карту і легально іммігрувати у США.
Протягом усієї своєї історії Сполучені Штати Америки були і залишаються країною, яка поповнює своє населення у значній мірі за рахунок імміграції. Політика США у цьому питанні була і залишається спрямованою на продовження і збільшення цього процесу. З різних країн в Америку прибуває нерівномірна кількість людей. Прагнучи рівномірно розприділити долю уродженців різних країн в імміграції США, Державний Департамент США щорічно проводить розіграш 50,000 імміграційних віз.

Отримавши імміграційну DV-візу по програмі GREEN CARD LOTTERY ви зможете легально іммігрувати в Америку при порівняно простих і менш бюрократичних умовах і отримуєте дозвіл жити і працювати на території США. Ви отримаєте право овелитися в будь-якому з 50 штатів - вільно і безумовно. Не обов'язково відмовлятися від вашого справжнього громадянства.

Після п'яти років з часу приїзду до Америки ви маєте право подавати на Американське громадянство. Розіграш Грін Кард відбувається шляхом відбору спеціальною комп'ютерною програмою випадковим методом заявок із числа присланих в призначений Держжепартаментом США термін. Заявки на участь у лотереї Грін Кард цього року повинні бути подані до 30.11.2006 року.

Найпопулярніші запитання щодо реєстрації "DV"

1.Що розуміється під словом "народжений"? Чи є підстави для реєстрації осіб, які народилися в країнах, мешканці яких не мають право брати участь в лотереї "DV"?"Народжений" - це особа, яка народилася у будь-якій конкретній країні. При цьому, ця особа у даний час може проживати в іншій країні або бути її громадянином. Проте, у випадку імміграції, під "народженим" може матися на увазі особа, яка, згідно положенням Секції 202(b) Закону США про імміграцію та громадянство, має право "бути зарахованою" до країн, відмінних від тих, в яких вона була народжена.

Наприклад, якщо головний заявник народився в країні, мешканці якої у цьому році не мають права брати участь в лотереї, він/вона можуть вимагати "зарахування" себе до країни народження його/її чоловіка/дружини. В аналогічний спосіб, неповнолітні утриманці можуть бути "зараховані" до країн народження батьків.

Нарешті, будь-який заявник, який народився в країні, мешканці якої у цьому році не мають право брати участь в лотереї, може бути «зарахований» до країн народження будь-кого з батьків, за умови, що жодний з батьків не був мешканцем країн, яка в цьому році не приймає участь у летереї, в момент народження заявника. Як правило, мешканцями країни не вважаються особи, які не народжені у ній, і не отримали її громадянства, якщо вони тимчасово відвідали цю країну або були направлені туди на ділових або професійних засадах своєї компанії та уряду.

Заявник, який бажає скористатися перевагами такого альтернативного зачислення, має вказати про це у своїй заяві.

2.Чи змінився порядок подачі заяв на отримання візи "DV"? Чи з'явилися будь-які нові вимоги?

Усі анкети-заяви на участь в лотереї DV-2008 мають подаватися в електронному вигляді на сайті www.dvlottery.state.gov Заяви-анкети, заповнені на папері, прийматися не будуть. Державний департамент буде використовувати особливу технологію та інші засоби для виявлення заявників, які здійснили підробку з метою нелегальної імміграції, або тих, хто подав більше однієї заяви-анкети.

3.Чи потрібні підписи та фотографії кожного з членів родини, або можна обмежитись підписом та фотографією головного заявника?

На електронному формулярі заяви-анкети на участь в програмі "Візи для іноземців різних національностей" підписи не потрібні. Потрібні нещодавні індивідуальні фотографії заявника, його/її дружини/чоловіка і всіх незаміжніх/нежонатих дітей віком до 21 року. Сімейні та групові фотографії не приймаються.

4.Чому мешканці деяких країн не можуть брати участь в програмі "DV"?

Метою програми "DV" є надання можливості переїзду до США особам з країн, які не є основним джерелом імміграції до США. У відповідності до діючого законодавства, візи категорії "DV" не надаються мешканцям країн з високими показниками імміграції до США, тобто країн, з яких протягом минулих 5 років по візам, виданим завдяки наявності у США членів сімей або у зв'язку зі складностями працевлаштування, приїхало більше 50.000 осіб.

У цьому розі із розіграшу виключені такі країни: Китай, Домініканська республіка, Сальвадор, Великобританія (без північної Ірландії), Гаїті, Індія, Ямайка, Канада, Колумбія, Мексика, Пакистан, Польща, Філіппіни, Росія, Південна Корея та В'єтнам.

5.Які кількісні ліміти видачі віз в рамках програми "DV"?

Згідно закону, кожний рік особам, які мають на те право в рамках імміграційної програми "DV", надається максимум 55000 віз на постійне проживання.

6. Які регіональні ліміти видачі віз в рамках програми "DV"?

Бюро з питань громадянства та імміграції визначає щорічні регіональні ліміти видачі віз "DV" на підставі формули, наведеної у Розділі 203(с) Закону про імміграцію та громадянство. Регіональні ліміти видачі віз проголошуються після проведення розрахунків вищезгаданого бюро.

7. Чи можуть особи, які знаходяться у США, брати участь у лотереї?

Так, особа може знаходитися у США або за його кордонами. Заяви можуть бути подані у США або у будь-якій іншій країні.

8. Чи повинен кожний заявник подати лише одну заяву-анкету протягом щорічного реєстраційного періоду "DV"?

Так, законом передбачено, що протягом одного реєстраційного періоду однією особою (або від його імені) може бути подана лише одна заява-анкета; подача більш ніж однієї заяви-анекти призведе до дискваліфікації заявника. Державний департамент буде використовувати складну технологію та інші засоби з ціллю виявлення осіб, які подають більше однієї анкети-заяви у період реєстрації. Заявники, які подали більш ніж одну заяву-анкету підлягають дискваліфікації, а їхні імена та фотографії будуть постійно зберігатися у комп'ютерній системі Державного департаменту. Разом з тим, у лотереї можна брати участь щорічно, за умови, що анкета подається своєчасно.

9. Чи може кожний у подружжі подавати окрему заяву-анкету?

Так; і чоловік, і жінка, кожен може подавати окрему заяву-анкету на участь у лотереї, якщо кожний у подружжі відповідає вимогам для подачі заяви-анкети. Якщо заява-анкета будь-якого з подружжя буде обрана комп'ютером, його\її чоловік\жінка буде мати право на отримання візи в якості члена родини.

10. Хто з членів родини має бути включений у заяву-анкету на отримання візи "DV"?

У заяві-анкеті ви повинні вказати чоловіка\жінку, і усіх нежонатих (незаміжніх) дітей у віці до 21 року, за винятком сина чи дочки, які вже є громадянами США або мають статус постійного мешканця. Ви маєте вказати чоловіка\жінку, навіть якщо живете окремо. Якщо ви офіційно розлучені, вказувати колишніх членів подружжя не треба. У звичайному шлюбі треба вказати фактичну дату весільної церемонії, а не дату формальної реєстрації. Ви мусите перерахувати усіх своїх нежонатих (незаміжніх) дітей до 21 року, незалежно від того, чи це ваші діти у фізичному сенсі, чи діти вашого подружжя від попередніх шлюбів, або це ваші прийомні діти, яких ви всиновили, удочерили у відповідності до законів вашої країни, за винятком сина або дочки, які вже є громадянами США або мають статус постійного мешканця. Перерахуйте усіх дітей, навіть якщо вони з вами не живуть, або ви не прагнете включати їх до списку членів вашої родини, які іммігрують у рамках програми "DV".

Те, що ви перерахуєте їх в анкеті-заяві членів вашої родини, не означає, що у майбутньому вони мають поїхати з вами. Вони можуть побажати залишитися. Проте, якщо у заяві при видачі візи ви укажете близького члена родини, якого не було вказано на моменту подачі первісної анкети, ви можете бути дискваліфіковані. (Це поширюється лише на тих, хто був членом вашої родини на момент подачі первісної анкети, а не на тих, хто ними стали пізніше).

11. Чи мусить кожний заявник подавати заяву-анкету власноручно, або це від його імені може зробити хтось інший ?

Заявники можуть заповнювати та подавати заяву самі; вони також можуть поручити це іншим від їхнього імені. Незалежно від того, подається анкета заявником, або це зроблено за допомогою юриста, адвоката, фірми і таке інше, від імені однієї особи може подаватися лише одна заява-анкета. За кожною виграшною анкетою буде надіслано лише одне повідомлення, до того ж, буде використовуватися лише вказана у анкеті поштова адреса.

12. Чи існують якісь вимоги щодо трудового стажу ?

Існуючі закони та правила вимагають, щоб кожний заявник мав принаймні середню освіту або її еквівалент, або 2 роки трудового стажу за попередні 5 років, до того ж йдеться про трудову діяльність, для здійснення якої вимагається хоча б 2 роки навчання або практичного досвіду. Під середньою освітою або її еквівалентом мається на увазі успішне закінчення 12-річного курсу навчання у початковій середній школі США, або успішне закінчення у іншій країні формального курсу початкової та середньої освіти, яке може бути порівняно з середнім курсом освіти США. Заявник не мусить додавати до заяви-анкети документи, які підтверджують його освіту або трудовий стаж. Ця документація має бути надана співробітнику консульського відділу під час співбесіди на отримання візи.

13. Яким чином буде виявлено переможців?

У Консульському центрі в штату Кентуккі всі заяви, отримані з кожного географічного регіону, отримають індивідуальні номери. Після закінчення періоду подачі заяв, за допомогою комп'ютера буде здійснено вільний відбір заяв. Першою заявою, що буде зареєстрована, стане перша заява, яку було відібрано комп'ютером з числа заяв, що надіслали з кожного географічного регіону; другою заявою, відібраною таким чином, буде зареєстровано другого учасника. Усі заяви, отримані у реєстраційний період отримають рівні шанси усі відібраними у рамках свого регіону. Після відбору та реєстрації заяви-анкети Консульський центр в штаті Кентуккі надішле заявнику лист-повідомлення, що міститиме порядок подачі заяви на візу. Консульський центр буде продовжувати обробку заяв доти, поки усім заявникам, що проходять за даним номером буде запропоновано з'явитися на співбесіду з приводу видачі візи в консульську установу США, або дотого часу, поки особи, що мають таку можливість, не подадуть заяву з проханням зміни статусу перебування у США у одне з представництв бюро.

14. Чи можуть ті, хто виграв звернутися у бюро з питань імміграції та натуралізації та змінити свій статус перебування у США?

Так; за умови відповідності усім критеріям цього статусу відповідно з положеннями Секції 245 Закону про імміграцію та громадянство, які відображені заявниками, які фізично знаходяться на території США, можуть звернутися у Бюро з питань громадянства та імміграції (BCIS) з проханням зміни статусу на статус постійного мешканця США.

15.Чи будуть проінформовані учасники, які не виграли в імміграційній лотереї?

Ні, заявники, чиї заяви не відібрані, не отримають повідомлення. Повідомлення будуть надіслані тільки тим, чиї заяви було відібрано. Усі листи з повідомленнями будуть розіслані протягом приблизно шести місяців посля закінчення періоду подачі заяв. Заявники, які не отримали такого листа, можуть вважати, що їх заяву не було відібрано.

16. Скільки заявників буде відбрано?

На 2007-й фінансовий рік виділено 50.000 віз "DV", проте буде відібрано більш ніж 50.000 заявників. Консульський центр в штаті Кентуккі відбере більш ніж 50.000 заяв, щоб забезпечити використання усіх можливостей лотереї "DV". Це, також означає, що не для всіх відібраних попередньо, може вистачити кількості віз, які є у наявності. Усім відібраним заявникам буде терміново повідомлений їх порядковий номер у списку. Консульський центр в Кентуккі направить листи відібраним заявникам з датою співбесіди з співробітниками консульства США за кордоном за 4-6 тижнів до вказаної дати. Протягом кожного місяця візи (в залежності від їх наявності) будуть надані заявникам, які готові отримати візи у цьому місяці. Той факт, що ваша заява була відібрана комп'ютером Консульського центра в шт. Кентуккі в лотереї «DV», ще не гарантує автоматичного отримання візи на в'їзд до США.

17. Чи встановлює програма "DV" мінімальний вік для участі в лотереї?

Мінімальний вік для участі в лотереї не передбачається. Проте, на практиці той факт, що в момент подачі заяви головні заявники мусять мати середню освіту або певний трудовий стаж, дає підстави для дискваліфікації більшості заявників, які не досягли 18 років.

18. Чи потрібно оплачувати кошти за участь у лотереї "DV"?

Подача заяв на участь в лотереї є безкоштовною. Грошовий збір за обробку документів буде пізніше здійматися з осіб, чиї заяви були фактично відібрані в лотереї та обробляються в консультській секції США в рамках лотереї цього року. Особи, які подали заяви на участь в лотереї "DV", як і усі бажаючі іммігрувати до США, мають внести звичайну суму збору.

19.Чи мають право заявники, які беруть участь в лотереї "DV", в разі виграшу просити про видачу їм імміграційної візи, не зважаючи на наявність підстав для відмови в імміграційній візі?

Ні. Заявники мають відповідати усім вимогам, що висуваються до потенційних іммігрантів, які передбачені положеннями Закону про імміграцію та громадянство.

20. Якщо я вже подав заяву з проханням на видачу візи для імміграції в США за якоюсь іншою категорією, і ця заява вже зареєстрована, чи можу я брати участь у програмі "DV"?

Так. Ви маєте на це право.

Чотири станції Метро Brown Line закрили для реконструкції

Фінансова допомога на навчання дітей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers