rss
04/19/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Основні види нерухомості

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

     Існує велика кількість різних за характеристикою і способом існування видів нерухомості. Якщо ви плануєте купити нерухомість, тоді для вас, можливо, буде важко розібратися, яка між ними різниця. Сьогодні ми розглянемо п'ять основних форм нерухомості і відмінності між ними.

     Отже, в США існують такі основні форми нерухомості:

1. House  (будинок).

2. Townhouse  (дослівний переклад - міський будинок).

3. Condominium  (квартира).

4. Cooperative  (кооператив).

5. Mobile home  (пересувний будинок).

 

Home (будинок)

Є три основних види будинків:

 - Single-family house (будинок на одну сім'ю);

Як правило, це одно- або двоповерхові будинки, які мають одну кухню, вітальню, сімейну кімнату і декілька спалень, плюс одна-дві або більше ванних кімнат. Такий будинок, в переважній більшості, має прибудований або окремий гараж.

     - Duplex house - будівля, яка має два будинки, розділених спільною стіною.

- Multi-unit house - будинок, який має декілька квартир, але одного власника. Кожна квартира складається з кухні, вітальні, спальні, ванни, а також має своє окреме опалення і електропостачання.

    Більшість з нас, хто прибув у США, мабуть, спочатку рентували квартири в таких будинках.

Основними характеристиками всіх цих будинків є те, що власник володіє як будівлею, так і землею. Власник є відповідальним за дотриманням вимог в даному районі. Це може бути: догляд за травою, розчищення доріг від снігу, зовнішній вигляд та ремонт будинку і податки за нерухомість. Часом будинки в якомусь певному районі згруповані в спільну громаду  із загальними впорядкованими місцями для відпочинку: басейном, дитячим або спортивним майданчиком, парком, сквером, тощо. У цьому випадку власники повинні сплачувати певні суми асоціації, яка підтримує порядок в цих спільних зонах. Іноді асоціація також займається доглядом за травою і забезпеченням безпеки. Асоціація може мати свої правила і права для даного району.

 

Town house (міський будинок)   

Так само, як і в будинку, власник володіє будівлею і землею, на якій вона стоїть, але земля є лімітованою. Town houses з'єднанні між собою в ряд і, як правило, є 2-х або 3-х поверхові. Вони мають такі ж характеристики, як і кондо. Власник володіє тільки невеликою територією землі.

 

Condominium  (квартира)

Як і town house, condo з'єднанні між собою. Якщо ви є власником condo, тоді ви не володієте ніякою землею навколо condo. Власник володіє тільки самим condo, а також певним відсотком загальної території (коридор, ліфт і т.д.). Власник сплачує податки тільки за своє condo. Condo-асоціація може мати такі місця загального вжитку: басейн, спортивний зал, тенісний корт, клуб та інше. Кожна condo-асоціація може встановлювати, методом голосування її членів, певні порядки, такі як, наприклад: заборона тримати тварин (часто собак); заборона здавати condo в рент.

Також condo-асоціація відповідає за ремонт і порядок будинку і всіх зручностей. Це є одна з переваг проживання в condo - використання усіх зручностей, не відповідаючи про їх ремонт і порядок. Власники condo платять місячну плату асоціації, сума встановлюється окремо кожною асоціацією.

 

Cooperative (кооператив)

Основна різниця між кооперативом і кондо полягає у формі власності. Якщо ви є власником  кооперативу, то ви володієте не частинкою будівлі, а часткою (акціями)  в корпорації. Ця частка дає вам право жити в квартирі, але не володіти нею. З цієї причини корпорація платить податки за весь будинок, а ви платите корпорації. Тому, якщо хтось із власників кооперативу не спроможний заплатити свою долю, тоді всі інші повині замість нього сплатити ці кошти. Через це потенційного покупця кооперативу дуже уважно перевіряють на рахунок його платоспроможності. Так як і кондо, власники кооперативу сплачують місячну плату корпорації за дотримання порядку. Також, потенційному покупцю кооперативу важче отримати позичку, ніж власнику кондо, не всі банки надають позички на купівлю кооперативу.

 

Mobile home (пересувний будинок)

Найхарактернішою рисою mobile home є те, що він мобільний. Купівля mobile home подібна на купівлю автомобіля - сплачуєш податок при купівлі і отримуєш title (свідоцтво про право власності). Mobile home, на відміну від усіх інших видів житла, з часом втрачає вартість, як і автомобіль. Якщо ви використовуєте ваш mobile home на дорозі, то з точки зору закону - це автомобіль. Але, якщо ви запарковані на спеціальній стоянці (Mobile home park), тоді ваш mobile home перетворюється у будинок. Кожна така стоянка має свої правила щодо власності на землю: в деяких ви повині купити ділянку для свого mobile home; в інших ви можете орендувати. Часом можливо, що ви не купуєте ділянки взагалі, а купуєте частку в корпорації, подібно до кооперативу. Податки на нерухомість сплачуються по різному, в залежності від вищезгадуваної форми власності. Кожна така стоянка має свої правила і порядки, яких потрібно дотримуватись.

 Висновок: виходячи з вищеподаної інформації, перед тим, як придбати житло, потрібно детально вивчити все про об'єкт вашого інтересу. Особливу увагу варто звернути на податки і кошти асоціації. Що стосується податків, то кожний будинок, який виходить на ринок, містить цю інформацію. Уважно вивчайте інформацію перед купівлею нового будинку. Як правило, податки на них суттєво більші, ніж на старі  при однаковій вартості. Якщо ви хочете купити новий будинок/кондо, тоді для того, щоб визначити податки, помножте вартість будинку на 1,5-1,7 і поділіть на 100. Тобто, якщо будинок коштує $200 000, тоді 200 000 х 1,5 : 100 = $3 000. Старий будинок такої ж вартості, може мати податок $2 000, або й менший. Що стосується коштів асоціації, вони можуть бути досить великими. Навіть кондо за $150 000, може мати 300 доларів місячної сплати асоціації. Обов'язково перевіряйте, що входить в платню асоціації. Особливо це стосується тепла. В багатьох condo тепло вже входить в платню асоціації і ви зекономите зимою на оплаті за тепло. Також, слід звернути увагу на наступні два пункти:

- чи дозволяє асоціація тримати тварин (особливо часто - собак);

- чи дозволяє асоціація здавати в рен

Купівля житла

8 секретів, які зекономлять вам тисячі. Частина 1

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers