rss
05/07/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Сторінка редактора \ Ще раз про стандарти краси або кому потрібні кістяки на подіумі

Виявляється, чим краще з косметикою, тим більше нам пудрять мізки. Майже усі журнали моди, в тому числі і для підлітків, телевізійні шоу і кінофільми не день, не два, а роками годують нас образом ідеальної красуні: довгоногої, ефірно-прекрасної (тобто, з професійно накладеним макіяжем), і, звичайно, худющої, як в анатомічному театрі - кожну кісточку можна порахувати. Модних скелетів нульового розміру прикрашають найсексуальнішою білизною від Victoria's Secret, дбайливо огортають хутрами від Neiman Marcus, вбирають в ексклюзивні експонати колекцій від Gucci, Versace, оздоблюють пасками, черевичками та торбинками від Dior, Prada і Fendi, обвішуюють коштовностями від De Beers, Cartier і випускають у широкий світ, щоб зводити з розуму мільйони дівчат і жінок на різних меридіанах земної кулі.

"Найголовніше - виглядати цілком природно; але для цього потрібно дуже багато косметики", - визначив поняття краси відомий модельєр Келвін Клайн. Він був правий, тому що сьогодні молоді дівчата прагнуть виглядати як моделі на подіумі, тобто худими, як патики. Юні особи екпериментують з дієтами, використовують ліки для пониження апетиту, сечогінні та амфітаміни, страждають анорексією і вже не можуть думати ні про що інше, як про "зайві" кілограми та похудання. Ці "мучениці" краси змушені накладати кілограми макіяжу, щоб створити природній вигляд, здоровий рум'янець та повернути "живий" колір шкірі. А перед очима, як взірці "справжньої" краси, постійно миготять кістляві "зірки" та "зірочки" Голлівуду та топ-моделі найфешенебельніших домів моди: Паріс Хілтон, Кейт-Мері Ольсен, Кейт Мосс, Наомі Кемпбелл та багато-багато інших. Саме їхні фігури засоби масової інформації пропагують як стандарти краси, пов'язуючи їх із символами престижу, кохання та успіху.

Хто придумує стандарти жіночої краси?! Моделі??? Я не прихильниця модельних стандартів!!! Я - за гармонію душі і тіла. Тому з радістю зустріла новину про те, що одна із організаторів тижня високої моди в столиці Іспанії Мадриді Пазарела Сібелес зробила немислиме. Вона "викинула" із найпрестижнішого шоу Європи п'ять відомих топ-моделей тільки тому, що дівчата були занадто худими (індекс тіла - співвідношення росту і тіла - був нижчим 18).

mol#56
Довідка. Міжнародна організація охорони здоров'я (WHO) вважає худими людей, у яких індекс маси тіла нижчий 18,5. Нормальним вважається коефіціент співвідношення зросту і ваги, не вищий 24,9.

Також, організатори мадрідського шоу заборонили використання косметики для демонстрацій моделей і одразу ж потьмянів "гламур" - більшість моделей виглядали, як після важкого похмілля або довготривалої героїнової залежності. Такий крок був прийнятий під тиском протестів громадськості і матерів, які втратили своїх дітей - жертв модного голодування. "Ці обмеження можливо, шокують світ моди, але я впевнений, що вони важливі, тому що стосуються здоров'я", - говорить Леонор Перец Піта, директор мадрідського шоу. - "Ми хотіли зробити ставку на імідж здоров'я і краси, а не образ волоцюги або заморений, томливий вигляд з відтінком героїнового шику".

В свою чергу, муніципальна влада Мадриду, яка являється спонсором Тижня Високої Моди і яка виступила ініціатором цих обмежень, не звинувачує ні моделей, ні модельєрів. Просто вони вважають, що індустрія моди повинна демонструвати образ здорового тіла. "Мода - це дзеркало, і багато підлітків наслідують те, що бачать на подіумі", - говорять місцеві урядовці.

mol#56Після Мадриду, пристрасті разгорілися в Лондоні. Скандал розпочався після того, як організатори Тижня Високої Моди відмовилися наслідувати приклад мадрідців і заборонити участь у шоу супер-худим моделям. Британська Рада Моди, яка є організатором "Лондонського Тижня Моди" заявила, що не коментує і не втручається до естетичної сторони показу мод. Проте, організатори фестивалю моди вирішили відмінити фото-сесію на відкритті, щоб уникнути зайвої уваги. Міністр культури Великобританії Тесса Джоуелл закликала організаторів фестивалю наслідувати приклад своїх мадридських колег. "Я вітаю рішення організаторів "Мадридського Тижня Моди" заборонити участь супер-худих моделей і закликаю британців зробити те ж", - сказала Джоуелл 16 вересня. А шеф британського модельного агенства Storm Сара Дукас заявила, що дівчата не повинні морити себе голодом, щоб демонструвати одяг. Моделі "повинні добре харчуватися і вести нормальний спосіб життя", - каже вона. На сьогоднішній день вже італійські організатори Тижня Високої Моди розглядають можливість заборони на участь моделей індексом тіла нижче 18.

Поштовхом для міжнародного руху проти супер-худих моделей, який швидко набирає силу, стала трагічна смерть через недоїдання 22-річної моделі із Латинської Америки Лізель Рамос. Жару до вогню додала британська письменниця Джоан Роулінг, творець Гаррі Поттера. Звинувачуючи "модельний світ, помішаний на шкірі і кістках", вона заявила, що не хотіла б, щоб її донька росла як "недалекий, помішаний на дієті клон".

Тож, перш ніж "сісти" на чергову рисову дієту подумай, чи варто сліпо наслідувати худих скелетонів, які в погоні за солідними гонорарами відмовляють собі у всьому, які майже завжди нещасливі в особистому житті і які для більшості хлопців є нереальними, як, наприклад, герої мультиків. Навіть найпрозоріша і найневагоміша істота не викличе у чоловіка таких емоцій, які виникають від вигляду міцної, з гарною статурою дівчини.

Тож, перш ніж "сісти" на чергову рисову дієту подумай, чи варто сліпо наслідувати худих скелетонів, які в погоні за солідними гонорарами відмовляють собі у всьому, які майже завжди нещасливі в особистому житті і які для більшості хлопців є нереальними, як, наприклад, герої мультиків. Навіть найпрозоріша і найневагоміша істота не викличе у чоловіка таких емоцій, які виникають від вигляду міцної, з гарною статурою дівчини.

Увага! Тільки для  прихильників "Молодіжки"!

Одного разу моя знайома їхала хайвеєм з роботи додому. Трафік був нормальний, не дуже густий, потік автотранспорту то рухався, то зупинявся, як завжди, але нарешті "пішов". І коли вона вже притиснула до 60 миль, машина, що рухалася попереду зненацька зупинилася. А моїй знайомій тільки залишалося тиснути на тормоз і з відчаєм спостерігати, як її "чайка" врізається у новесенького джипа. Можете уявити наслідки.

Проте пізніше, розповідаючи про цю пригоду досвідченому водієві, і знову дивуючись, чому не спрацював тормоз, вона дізналася, що утворився ефект санок. Тобто, на тормоз треба було натиснути, відпустити і ще раз натиснути. Ось такий секрет (добре, що хоч жива-здорова залишилася).

Інші мої друзі "попалися" при купівлі будинку. Не знаючи законів і секретів купівлі нерухомості, вони витратили значно більшу суму грошей, ніж потрібно було.

Тому, у нас в редакції виникла ідея: ділитися подібними випадками успіхів і невдач із власного життя, яких можна було б уникнути, наприклад, при отриманні позики на начання, купівлі нерухомості чи автомашини, одруженні чи розлученні, зустрічі з незнайомцем чи зіткненні з шахраями і які можуть допомогти іншим в екстремальних ситуаціях

 

Пишіть на нашу електронну адресу

[email protected]

або надсилайте свої листи поштою:

Mediator,Inc

6215 Formoor Ln

Gurnee, IL 60031

 

P.S. На сторінках "Молодіжного Перехрестя" ми постійно використовуємо багато фотоматеріалів різноманітної тематики, яких часто доводиться шукати в Інтернеті. Проте, ніж розміщувати незнайомих нікому дівчат і хлопців, малюків і пейзажі, ми з радістю використаємо фотографії наших читачів.

Якщо ви бажаєте, щоб ваші улюблені фото з'явилися на сторінках "Молодіжки", просимо надсилати їх на нашу електронну адресу:

[email protected]

або поштою:

Mediator,Inc

6215 Formoor Ln

Gurnee, IL 60031

Огляд новин США: в об’єктиві молодь

Дорога до пекла

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers