rss
04/27/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Кіноклуб \ Що нового: феї, кошенята, пупсики, танці та інші речі, корисні для психіки

Останніми роками навіть найбільш похмурі лікарі-песимісти радять громадянам обмежувати негатив навколо себе і дивитися веселі й оптимістичні фільми – мовляв, здоровіші будете. І навіть якщо ви цілком здорові й щасливі, перегляд кіноновинок останніх кількох тижнів не буде зайвим. Адже радості й здоров’я забагато не буває!

Пупсики та кошенята проти всесвітнього зла
“Нікчемний я” (англ. Despicable Me) – це перша робота нової анімаційної студії “Ілюмінейшн Інтертеймент”. Цю студію заснував колишній голова анімаційного підрозділу “ХХ сторіччя Фокс” Кріс Меледандрі. Саме він “відповідальний” за створення двох частин “Льодовикового періоду”, “Роботів”, “Елвіна та бурундуків” і “Гортона”.
Стрічка “Нікчемний я” є дебютом не тільки для “Ілюмінейшн Інтертеймент”, але й для режисерів П’єра Коффіна та Кріса Рено, в активі яких по одній короткометражці. Втім, Кріс Рено за свій мультик “Не час для горіхів”, що розповідав про пригоди знамениту білку Скрета, 2006 року номінувався на премію “Оскар”.
“Перший млинець” нової студії виявився цілком вдалим – вже за перші вихідні прокату “Нікчемний я” зібрав 60 мільйонів доларів, обігнавши за касовими зборами дівчачий хіт “Затемнення”, та отримав позитивні рецензії більшості американських критиків.
У стрічці йдеться про супер-злочинця ¥рю, який замислив вкрасти з неба Місяць. У його Імперії зла, розташованій у типовому американському передмісті, є все: і новітня зброя, і армія приспішників-міньйонів (їхню належність до біологічного класу, роду чи виду встановити важко), і навіть абсолютно божевільний вчений. Проте ¥рю вже не молодий, а на п’яти йому наступають юні конкуренти.
Аби втілити свої зловісні плани в життя, ¥рю забирає із притулку трьох сиріток і змушує їх працювати на себе. Дівчатка щиро прагнуть уваги та любові нового “татка”, і скоро крижане серце ¥рю починає танути...
Схоже, що творці “Нікчемного я” прагнули не просто захопити свого глядача, але міцно затиснути його в обіймах своєї ніжності.
У фільмі, здається, зібрані усі найбільш зворушливі речі світу: маленькі і дуже симпатичні дівчатка-сирітки, рожеві платтячка, кошенята, єдинороги, парк атракціонів та щемкі дитячі спогади. Стрічка б’є по всіх сльозогінних точках глядача і, звісно, не залишає його байдужим.

 

Title 

 

У картині відсутній бодай якийсь серйозний конфлікт, а всі її герої, навіть поганці, у душі добрі та незлобливі.
Навіть геній злочинного світу ¥рю – схожий одночасно на повненького Макса Шрека та на довгов’язого Наполеона – виявляється звичайним невротиком, якого в дитинстві не любила мама. Втім, якраз саме тут все – як у житті…
Сюжетну статичність фільму компенсують різноманітні кіноатракціони, особливо ефектні у форматі 3D.
Тут творці “Нікчемного я” знову пішли за принципом “хорошого не буває забагато” і наповнили стрічку усілякими шпигунськими штучками, гігантськими акулами, польотами у космос та американськими гірками (сцена у луна-парку одна із найбільш захоплюючих у фільмі). Звісно, без цитат із культових кінострічок також не обійшлося.

 

Title 


Втім, попри весь емоційний пресинг, картина “Нікчемний я” виглядає цілком достойно. Її герої живі та симпатичні, у них є почуття та переживання. Їм хочеться вірити та співчувати впродовж усього перебігу фільму.
У картині є чимало кумедних сцен та дотепних жартів. Її можна дивитися усією родиною, не ризикуючи травмувати ніжну дитячу психіку.
І не кажіть, що після її перегляду у вас не виникло батьківських почуттів.

“Крок вперед в 3D”

Третя частина культової танцювальної франшизи “Крок вперед”. Режисером стрічки став Йон Чу, який поставив другий фільм з цього циклу.
Після закінчення школи Лось мріє про кар’єру танцюриста, та його суворий батько примушує забути про танці та піти вчитися на інженера. Без улюбленої справи хлопець впадає у депресію. Його рятує лише знайомство з підпільними танцюристами, які називають себе “Піратами”.
Справді, деякі вчаться танцювати, інші народжені для цього. Люк саме шукає танцюристів для своєї команди “Пірати”. Врешті-решт, йому зустрічаються Лось, що поступив в Нью-йоркський університет, і Наталі, загадкова танцівниця, яка ніколи не програє. Лось долучається до “Піратів” та їхнього ватажка Люка.

 

Title 

 

Вони знайомлять його з андерграундними денс-підмостками. Унікальною пластикою Лось швидко справляє враження на танцюристів, які готуються до участі в змаганнях. Проте скоро артисти дізнаються, що банк хоче відібрати склад, у якому вони проводять репетиції. Їм необхідно викупити приміщення. Єдиний шанс зібрати потрібну суму – це виграти танцювальний турнір.
Напередодні великої події виявляється, що конкуренти вкрали їхній номер. Щоб допомогти друзям, Лось звертається за допомогою до однокласників– але чи зможуть вони поставити номер в останню хвилину і перемогти кращих стрітденсерів світу?
Оцінюючи “Крок вперед 3D”, думки глядачів та критиків розділилися. Скажімо 79% користувачів популярного ресурсу rottentomatoes дали стрічці позитивний відгук, тоді як цю точку зору розділило лише 49 % критиків. У той же час користувачі сайту imdb оцінили картину у 3,9 бали з 10.

Нове життя феї Дінь-Дінь. Частина третя

“Феї: фантастичний порятунок” (англ. Tinker Bell and the Great Fairy Rescue). Це третя історія про фею Дінь-Дінь та її друзів: казковий світ фей, чарівного пилу та непередбачуваних пригод– жодним чином не фантазія маленької дівчинки.
Як і кожна дитина, вона повірила в цей світ, а він у свою чергу пустив її до себе. Дівчинка зважилася допомогти справжнім феям...
А почалося все з того, що багато років тому, одного сонячного літнього дня маленький хлопчик випадково познайомився у лісі зі справжньою феєю!
Крихітне створіння довіряється дитині і розкриває кілька своїх секретів. По поверненні додому вражений відкриттям малюк розповідає про нову подружку батькам. Та вони сприймають слова дитини не так, як би їй хотілося. Охоплені жагою зиску та легких скарбів, дорослі оголошують справжнє полювання на казкових істот і зрештою знищують ліс. Феї зникають на довгі роки.

 

Title 

 

Минає час, замість колишнього згарища – гарний пишний ліс. Феї вирішують повернутися, але за єдиної умови – ніколи не контактувати з людьми. В цей самий час у покинутий будиночок в’їжджають нові мешканці – чоловік з маленькою донькою Ліззі, найулюбленіша забава якої – зводити будиночки для уявних подружок-маленьких фей.
І от Ліззі раптом зустріла фею Дінь-Дінь та потоваришувала з нею. Завдяки новій подружці Ліззі познайомилася із чарівним світом фей та навіть навчилася літати. На біду Дінь-Дінь спіймали лихі люди, і дівчинка, разом із іншими феями вирушила на допомогу...
Режисер фільму – Бредлі Реймонд. Ролі озвучили – Майкл Шин, Лусі Ліо, Джессі МакКартні.
Ця картина – чудовий подарунок для маленьких шанувальниць диснеївських фей, а особливо феї Дінь-Дінь. Ця чарівна істота вперше з’явилася у романі Дж. М. Барелла “Пітер Пен та Венді”, але стараннями аніматорів студії Діснея зажила власним життям.

“Нестримні”. Голівуд приїхав до Києва

Полоскотати нерви: жахливчик, трилер та ляпи режисерів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers