rss
04/28/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Життя за правилами \ Фінансова допомога на навчання дітей

Згідно з рішенням штату Іллінойс, 225 тисяч дітей у віці 3-х та 4-х років отримають фінансову допомогу від штату і зможуть навчатися у початковій школі. Також, нова програма передбачає фінансову допомогу у сплаті за коледж дітям із сімей з середнім прибутком.

Спрінгфілд. Нарешті губернатору Роду Благоєвичу вдалося добитися значного поліпшення у системі навчання нашого штату. Нова програма отримала назву "MAP Plus". Іллінойс стане першим штатом у США, який надасть можливість усім дітям 3-4 років відвідувати початкову школу. Це рішення закріплене законом у законопроектах Senate Bill 1497, що передбачає відвідування усіма дітьми початкової школи та Senate Bill 2225, що надає пільги на навчання у коледжах дітям із сімей з середнім достатком.

Минулої середи Illinois House of Representatives затвердив бюджет на 2007 фінансовий рік. Згідно з цим бюджетом, у 2007 році передбачені значні витрати на освіту, медицину та соціальні допомоги. Також, у наступному році не буде підвищено податок на прибуток.

Губернатор Благоєвич заявив, що "нарешті є результати 4-річної праці по наданню допомоги дітям із незаможних сімей. Ми будемо першим штатом, який надає можливість дітям почати читати, навчатися та йти вперед раніше за своїх однолітків у інших штатах США. Розроблена програма "MAP Plus", є першою програмою в історії нашого штату, яка уможливлює сплату за дороге навчання за коледж для дітей із сімей з середнім прибутком. Ці програми значно полегшать життя багатьом сім'ям."

Бюджет на наступний рік передбачає додатково $45 мільйонів на початкову школу (Preschool) для усіх дітей та $70 мільйонів на розширення Monetary Award Program (Программа надання грантів дітям на навчання у коледжах). Ця програма вперше в історії надасть гранти дітям з незаможних сімей на навчання у коледжах.

Senate Bill 1497 передбачає допомогу на навчання у дитячих садочках для дітей, які належать до так званої групи at-risk (група ризику). Згідно цього закону, фінансові фонди для дитячих садочків будуть спрямовані виключно на допомогу дітям групи ризику. Проте, є багато дітей, які не підпадають під так звану групу ризику, але вони також зможуть скористатися з новозатвердженого Senate Bill 1497. Нова програма буде надавати переваги дітям з групи ризику, проте поширює пільги і на дітей із сімей з невеликим прибутком.

Законопроект прийнято за підтримки представниці від Республікансткої Партії Barbara Flynn Currie (D-Chicago) та сенатора Deanna Demuzio (D-Chicago).

На сьогодні у нашому штаті нараховується 190 тисяч дітей у віці 3 та 4 років, які не можуть отримати кваліфіковану дошкільну підготовку. На майбутнє штат Іллінойс планує розширити дану програму і ввести для дітей комплексну допомогу, що включає дошкільну підготовку, дотації на навчання як у громадських, так і в приватних школах, охорону здоров'я та покращення умов проживання: побудову дитячих майданчиків, висадки паркових зон, створення гуртків і клубів тощо.

Дітей у дитячих садочках навчатимуть вчителі, які мають, як мінімум, освіту бакалавра та пройдуть спеціальний курс роботи з дітьми.

Інший закон (Senate Bill 1497) передбачає для кожного підлітка з родини з прибутком менше $200 тис., стипендію в розмірі $500 (sophomores, juniors and seniors), якщо ці підлітки навчаються у коледжі в Іллінойсі та не підпадають під програму MAP. У цьому році загальна сумма програми MAP зросла на 34.4 млн. у порівнянні з минулим роком. Грант тепер досягатиме максимальної цифри - $4,968.

Згідно з данними штату Іллінойс, середня вартість навчання у громадському університеті становить більше $7000, а середня вартість навчання у приватних коледжах - більше $18000 (дані Student Associate Commission (ISAC). У загальному по США, за даними National Council Education, середня вартість навчання у громадському університеті становить $9,200, а в приватних коледжах - $24,000.

Щорічна грін-карт лотерея (Green Card Lottery) – це довічна віза США

Нові закони, спрямовані на збереження життя на дорогах

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers