rss
06/16/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ 8 секретів, які зекономлять вам тисячі. Частина 3

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

Сьогодні ми продовжуємо нашу розмову про купівлю і вдале фінансування житла (початок у № 46-47 "Молодіжного Перехрестя").

Секрет #5: Як правильно оцінити будинок, щоб зекономити тисячі і позбавитися головної болі

Одна з найбільших помилок, яку допускають люди при купівлі будинку, це коли вони роблять аналіз ринку тільки якогось певного району для визначення правильної ціни будинку.

Обов'язково при купівлі або перефінансуванні житла попросіть вашого агента зробити загальний аналіз ринку нерухомості, а потім звузити його до місцевого.

Чому я раджу вам зробити це? Тому що вам потрібно знати дві речі:

-що робиться на цілому ринку нерухомості з цінами? Вони ідуть вгору? І наскільки?

-що робиться на місцевому ринку нерухомості? Як він виглядає в порівнянні із загальним ринком нерухомості? Чи ціни на місцевому ринку зростають швидше, чи повільніше?

Знання обох цих параметрів зекономить вам тисячі, коли ви будете робити пропозиції на вибраний вами будинок. Я дуже часто роблю обидва цих аналізи для своїх клієнтів, щоб вони добре розуміли, що вони купують.

Ну що ж, припустимо, що ви кваліфікуєтесь на одержання позички і знайшли декілька будинків для огляду.

В залежності від того, як ви будете проводити огляд будинків, це може зекономити вам "купу" грошей і часу.

Вам потрібно знайти будинок, який не тільки задовільнить ваші бажання, але й буде хорошим вкладенням грошей. На що ж вам потрібно перш за все звернути увагу?

Перше, на що я завжди звертаю увагу це "розташування". Розташування включає в себе наступне: розташування району, розташування дільниці і розташування будинку.

1.Загальне розташування вибраного вами району означає наскільки радісним буде ваше проживання там і наскільки хорошим буде вкладення ваших грошей.

Наступна порада є однією з найважливіших при купівлі житла, яка завжди принесе вам прибуток ...

Купуйте житло середньої вартості в найкращому районі, який ви можете осилити!

Чому я це кажу? Тому що, чим кращий район, тим краще зростає вартість житла. І якщо ви купуєте житло середньої вартості, то його вартість зростає швидше, ніж на житло високої вартості в цьому ж районі.

До того ж, ви витратите певну суму коштів на покращення вашого житла. І, звичайно, при продажі ви б хотіли повернути ці гроші. Тому, якщо ви придбаєте житло високої вартості і ще вкладете в нього кошти невідомо чи подібне житло в даному районі зросте настільки ж. Тому ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ...

 

НІКОЛИ НЕ КУПУЙТЕ ЖИТЛО ПО НАЙВИЩІЙ ЦІНІ

2.Іншим важливим пунктом є розташування дільниці вашого будинку у вибраному вами районі. Разом з вашим агентом уважно подивіться на карту вашого району. Зверніть увагу на наступне:

-чи є близько територія загального користування (парки, магазини, школи і т.д...);

-чи ваша дільниця має кращий вигляд, ніж інші у цьому ж районі;

-чи вона є більш приватною, чи розташована біля вулиці з інтенсивним рухом.

Розташування вашої ділянки дасть вам можливість оцінити, як вартість вашого житла зросте у порівнянні з іншими будинками.

3.І, нарешті, останнє - наскільки вдало розташований будинок на ділянці землі. Чи будівельники використали всі переваги ділянки? Наскільки гарно виглядає будинок на ділянці? Чи збережена пропорція попереду і позаду будинку? Чи не помітно якихось проблем із стоком води?

Постарайтеся пам'ятати про усі вищезгадані речі при огляді кожного будинку.

Далі, при наближенні до будинку ви повинні звернути увагу на наступні речі: - яке ваше перше враження від вигляду будинку при наближенні до нього збоку вулиці? Це має величезний вплив на вартість будинку. Чи будинок правильно розташований на ділянці? Зверніть увагу на територію навколо будинку. Чи вона у гарному стані?

- подивіться на структуру будинку. При огляді будинку зверніть увагу на вікна, двері: вони повинні бути правильної форми і закриватися легко і щільно. Уважно подивіться чи немає ніяких тріщин навколо дверей і вікон. Зверніть увагу на кутки кімнат, паркет і плитку - це місця, де найскоріше можна виявити проблеми будинку.

- тепер подивіться на план будинку. Кожна людина має своє уявлення про планування будинку, але зверніть увагу, чи кімнати достатньо великі і світлі, чи достатньо кладовок, чи є прямий вихід з будинку в гараж, чи було зроблено щось додаткове в будинку і як професійно це зроблено, чи воно підходить до стилю будинку.

- після цього перевірте стелю і дах. Чи вони в хорошому стані? Як давно змінювали дах?

- тепер перевірте, чи всі системи (електрична, каналізаційна, вода, газ, опалення) добре працюють. Зробіть перевірку цих систем ліцензійним інспектором.

Секрет #6: Зекономте тисячі при висловлюванні пропозиції і веденні переговорів

Декілька років тому, один експерт по нерухомості сказав мені, що та сторона, яка є менш мотивована (має менше бажання) майже завжди отримує кращий результат.

Один-єдиний елемент визначає наскільки фінансово-вдалою є ваша покупка...

НАСКІЛЬКИ МОТИВОВАНИЙ Є ПРОДАВЕЦЬ І НАСКІЛЬКИ МОТИВОВАНІ Є ВИ

Якщо будинок знаходиться на маркеті більше року, то, можливо, тому, що продавець не є достатньо мотивований, щоб його продати. Або ж, по тій причині, що будинок не продається довший час, продавець є дуже мотивований.

І якщо ви шукаєте житло вже 4 місяці, ваші діти запізнюються на початок навчального року, тому що ви не знайшли будинку для купівлі, ви можете бути дуже мотивованими.

Далі я хочу дати декілька порад, яких ви повинні завжди дотримуватися...

Зробіть все можливе і неможливе, щоб не показувати своїх емоцій при огляді вибраного вами будинку, якщо там присутня особа, що представляє інтереси Продавця.

Якщо ви не можете стримати своїх емоцій, коли знаходитесь біля будинку, вважайте, що ви програли переговори про ціну.

Це одна з причин, чому вам потрібен агент по продажі нерухомості при процесі купівлі-продажі.

Особа, яка тверезо дивиться на вашу можливу покупку, допоможе зекономити вам гроші при переговорах.

Припустимо, у вас є агент і ви готові робити пропозицію.

Яку інформацію вам потрібно, щоб зробити правильну пропозицію?

Це аналіз ринку нерухомості (подібної по параметрах до вашої) по цілому маркеті і по вашому зокрема.

Попросіть вашого агента це для вас зробити. Наступний крок - яку інформацію ви хочете з цього отримати...

1.Подивіться на будинки, що знаходяться на маркеті і подібні по параметрах на ваш. Чи вони знаходяться в таких же цінових межах як ваш? Якщо так, то ви знаєте, що рухаєтесь у правильному напрямку.

2.Тепер порівняйте наскільки відрізняється ціна продажу від ціни, по якій будинки були виставлені на маркет. Ви помітите, що ціна продажу менша від першочергової продажної ціни на 2-4%. Це говорить про те, що перша пропозиція покупця була ще меншою. Візьміть це до уваги при висловлюванні пропозиції і залишіть достатній запас для переговорів.

3. Обов'язково подивіться інші подібні будинки у вашому районі. Чи вони знаходяться в кращому стані, чи в гіршому? Вони більші чи менші? Це допоможе вам визначитися скільки ви маєте заплатити за свій будинок.

Зверніть увагу на середню тривалість продажу будинку. Якщо вони продаються достатньо довго, то це вам дасть перевагу на переговорах.

Тепер ви готові робити пропозицію. На цьому етапі я рекомендую вам обговорювати з вашим реалтором кожну дрібничку. Запитуйте у нього абсолютно про все, що викликає у вас сумнів. Від цього залежить, як вдало ви придбаєте житло.

Гарячі новини

Вже дуже довгий час важається вигідним купувати нерухомість в кінці осені, на початку зими. Цей рік не є винятком. Для тих, хто ще не придбав житло є можливість вигідно його придбати.

Потрібна консультація - дзвоніть, буду радий вам допомогти.

8 секретів, які зекономлять вам тисячі. Частина 2

8 секретів, які зекономлять вам тисячі. Частина 4

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers