rss
04/25/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Типові помилки кредитної історії

Роман Яремчук є агентом з нерухомості та очолює компанію EXIT Realty Group. Якщо Ви хочете здійснити будь-яку операцію з нерухомістю або у Вас виникли запитання, потрібна порада, телефонуйте 773-865-0631,  а також пишіть на електронну адресу: romanestate@gmail.com

 

Доброго дня, шановні читачі нашої газети.

У сьогоднішній статті я б хотів розглянути дуже важливе питання - які типові помилки допускають покупці нерухомості у своїй кредитній історії безпосередньою перед купівлею нерухомості і яким чином можна їм запобігти.

Хочу навести приклад, який є звичайним для багатьох покупців: підписавши контракт і звернувшись за позичкою, молода пара вирішила взяти у кредит меблі до нового будинку. Ці молоді люди мали дуже хорошу кредитну історію і, відповідно, кваліфікувалися на низький процент позички. Тільки вони не взяли до уваги чи не знали того факту, що за декілька днів до закриття їхня позичкова установа буде знову перевіряти їхню кредитну історію. Після перевірки їхньої кредитної історії виявилося, що вони мають менше 720 балів. Це означає, що вони отримають не тільки більший процент на позичку і відповідно місячний платіж, а також, можливо, і більший перший внесок.

Чому так сталося? Коли ця молода пара звернулась у меблевий магазин за кредитом, то магазин був змушений перевірити їхню кредитну історію. Слід пам'ятати, що від кількості перевірок вашої кредитної історії вона погіршується. Крім того, коли молоді люди взяли кредит на меблі, то у них додалася ще одна кредитна лінія із великим балансом, що також погіршило кредитну історію.

Базуючись на кредитній історії, кількість балів - це є величина довіри до вас позичкових установ. Ця кількість балів допомагає спрогнозувати своєчасну сплату вами позички. Чим більше балів має ваша кредитна історія, тим меншим буде процент вашої позички. Для багатьох людей декілька більше або менше балів може означати більшу або меншу суму на сотні доларів місячного платежу.

Наведу інший приклад, який трапився безпосередньо із моїми клієнтами. Підписавши контракт і очікуючи на позичку, мої клієнти отримали лист від банку, у якому повідомлялося, що за користування кредитною карткою вони повинні сплачувати 40 доларів річної плати. Не проконсультувавшись зі спеціалістами, вони йдуть до банку і закривають цю картку. Який результат? Їхня кредитна історія погіршується. Сталося це тому, що дана картка була у них найдовший час і вони закрили свою найдовшу кредитну лінію. В результаті, їхній місячний платіж зростає на 150 доларів. Зекономивши 40 доларів, тепер вони витрачають 1800 зайвих доларів на рік.

Надзвичайно важливим є компетентність брокера з позичок. У багатьох випадках досвідченість і знання цих професіоналів може зекономити вам великі гроші. І, відповідно, навпаки: якщо людина не є достатньо обізнаною, ви можете отримати більший платіж. Що саме я маю на увазі? Дуже часто буває, що покупець може суттєво покращити свою кредитну історію за досить короткий проміжок часу. Приклад, із мого досвіду: чоловік дописав жінку до своєї кредитної картки, якою він користувався вже протягом 2-х років. Менш як за місяць часу ця двохрічна кредитна лінія додалася до кредитної історії жінки, і сім'я отримала набагато менший процент.

Також, серйозною проблемою є високий баланс на кредитних картках. У багатьох випадках можна покращити свою кредитну історію, зменшивши баланси на кредитних картках.

Існує спеціальна комп'ютерна програма ScoreWizard, яка аналізує вашу кредитну історію і підкаже вам, як її можна покращити. Доступ до цієї програми мають тільки брокери з позичок. Найкраще працювати разом із ними для отримання найвищого результату. Вони можуть покращити кредитну історію навіть менше ніж за 30 днів.

Далі я хочу навести декілька прикладів, як дана програма допомогла покращити кредитну історію деяким покупцям.

  • 1. Одному із покупців необхідно було покращити кредитну історію на 20 балів для того, щоб кваліфікуватися на позичку. Він мав 2 кредитні картки, обидві із нульовим балансом і 4 рахунки, на яких були прострочені платежі. На перший погляд здається, що найкращим виходом із даної ситуації, буде сплата цих рахунків. Але виявляється, що нова активність на цих прострочених рахунках погіршує вашу кредитну історію. По тій причині програма ScoreWizard запропонувала даному покупцеві відкрити нову кредитну картку на 500 доларів і зберігати її з нульовим балансом. Даний прийом покращив кредитну історію цього покупця на 61 бал.
  • 2. В іншому випадку позичальник виплатив баланси на 3-х своїх кредитних картках і викреслив свого друга із спільної кредитної картки, бо той постійно спізнювався із платежами. Цей позичальник покращив свою кредитну історію на 100 балів.
  • 3. Базуючись на рекомендаціях комп'ютерної програми, інший позичальник зменшив баланс заборгованості на декількох своїх кредитних картках і покращив свою кредитну історію на 21 пункт, що дало можливість зменшити перший внесок. Чим більший баланс на кредитних картках, тим меншу кількість балів має кредитна історія.

У загальному, добра кредитна історія залежить тільки від вас. Все залежить наскільки ви проінформовані про побудову кредитної історії. Завжди краще зайвий раз проконсультуватися, особливо, якщо ви у чомусь не впевнені. Пам'ятайте, що консультація у досвідченого позичкового агента в кінцевому результаті може зекономити вам тисячі доларів.

 

Потрібна консультація - дзвоніть, буду радий вам допомогти.

Хай вам щастить, до наступної зустрічі.

Позичка BUYDOWN

Ціни на нерухомість у різних районах іллінойсу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers