rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Під крики «Ганьба»
Лутковську обрали уповноваженим з прав людини

Валерію Лутковську обрали уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. За Лутковську проголосували 252 народних депутатів, не підтримали її кандидатуру 14, три бюлетені визнано недійсними, – повідомив член лічильної комісії – Ярослав Сухий.
Лутковську оголосили уповноваженим Верховної Ради з прав людини під оплески і крики «Ганьба».
ЗМІ з подивом зазначали, що на голосування за омбудсмена в Раду прибув навіть народний депутат України Юрій Іванющенко з фракції Партії регіонів, який приходить у парламент у виняткових випадках.
Крім того, секретар РНБО – Андрій Клюєв – особисто приїхав до ВР, аби забезпечити обрання Валерії Лутковської омбудсменом, – пише «Українська правда». Клюєв обіймає посаду секретаря РНБО, яка не має жодного стосунку до роботи законодавчого органу. Разом з тим, днями він був призначений керівником виборчого штабу Партії регіонів.
Як повідомлялося, перші вибори омбудсмена 15 березня в парламенті були безрезультатними. У бюлетені для голосування було дві кандидатури – голови Української Гельсінської спілки з прав людини – Євгена Захарова і урядового уповноваженого в Європейському суді з прав людини – Лутковської. Жодна кандидатура не набрала необхідної кількості голосів.
21 березня українські ЗМІ повідомили, що правозахисник Захаров не має наміру повторно балотуватися на посаду уповноваженого з прав людини. Після цього більшість знову запропонувала кандидатуру Лутковської. Опозиція вирішила висунути президента Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда Україна» – Катерину Левченко. Однак пізніше відмовилася надавати свою кандидатуру на голосування.
Перед голосуванням 24 квітня опозиція наголошувала, що нещодавно в ЄСПЛ Лутковська, як урядовий уповноважений, доводила, що стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не порушувалися права у зв’язку з арештом на час слідства (до суду він провів в ув’язненні більше, ніж рік). Лутковську називають креатурою міністра юстиції Олександра Лавриновича і провладним омбудсменом без досвіду правозахисної діяльності.
Депутат від НУ-НС – Юрій Кармазін – вважає кандидатуру Лутковської «несумісною з посадою омбудсмена», у зв’язку з «численними порушеннями законодавства України при наданні відомостей про доходи за 2011 рік, та введення народних депутатів в оману». За його словами, йдеться про десятки тисяч гривень.

 


 

 

Судно Atlantic Cruiser перевозило
понад 6 тисяч тонн задекларованої вибухівки

На німецькому судні Atlantic Cruiser, зафрахтованому українською компанією, був значний обсяг вибухонебезпечних речовин, однак цей вантаж перевозився законно, – запевняють у Міністерстві закордонних справ України.
Як розповів прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров на брифінгу, за інформацією посольства України в Туреччині, перевірка цього судна на предмет можливого знаходження на ньому зброї, призначеної для сирійської армії, триває.
У МЗС зазначили, що цю перевірку ініціював сам судновласник, і вона має добровільний характер. Це означає, що ні корабель, ні екіпаж не затримані на даний час.
«Станом на 21 квітня перевірка виявила значний обсяг вибухонебезпечних речовин, однак цей вантаж був відповідним чином задекларований. Зазначена вибухівка призначена для використання у гірничодобувній промисловості, а її замовником виступає низка компаній Туреччини та Чорногорії», – повідомив Дикусаров, – передає «Iнтерфакс-Україна».
Він зазначив, що з урахуванням обсягів вантажу – понад 6 тисяч тонн – його перевірка може забрати значний проміжок часу (більше, ніж 2 тижні).
У посольство України не надходило жодних звернень – ні від судновласника, ні від компанії-перевізника, ні від членів екіпажу – з приводу порушення їхніх інтересів.
Він додав, що екіпаж продовжує сумлінно виконувати свої обов’язки і має можливість виходити на берег, стан здоров’я членів екіпажу нормальний, скарг від них не надходило.
Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що в суботу, 14 квітня, у водах Середземного моря було помічено німецьке судно Atlantic Cruiser, яке тримало курс на сирійський порт Тартус. Повідомлялося, що на борту судна, нібито, була зброя – в Джібуті вантаж зі зброєю та амуніцією перевантажили з іранського судна. Цей товар, нібито, призначався для забезпечення сирійських військ, які борються на боці президента Сирії – Башара Асада.
За даними ЗМІ, фрахтувальником судна є українська компанія під назвою White Whale Shipping, офіс якої розташований в Одесі. Водночас, українська фірма відкинула всі звинувачення і заявила, що судно Atlantic Cruiser здійснює перевезення лише цивільних вантажів.
У МЗС України згодом повідомили, що на судні не було вантажу військового призначення, вантаж має суто цивільний характер.

Сім’я вирішила, що Янукович-молодший восени піде в депутати

Молодший син президента Віктор Янукович буде балотуватися в народні депутати на цих парламентських виборах. Про це він заявив «Комсомольской правде в Украине».
«На сімейній раді вирішили, щоб я ще раз ішов у Раду», – сказав він.
Раніше він запевняв, що не братиме участі у парламентській кампанії. Змінити плани син президента вирішив після того, як зрозумів, що за шість років роботи у Верховній Раді він не встиг реалізувати всі свої ідеї.
Правда, які саме, – Янукович-молодший не розповів, а лише пообіцяв, що розповість про це журналістам колись потім.
«Я йду в парламент не заради парламенту, а щоб зробити щось хороше», – запевняє Янукович-молодший.
«Я й далі буду займатися автоперегонами. Нам потрібно виводити цей спорт на новий рівень. Нам потрібно рівнятися на «Формулу-1», – сказав він.
Син президента не уточнив, чи він стане кандидатом у депутати від партійного списку Партії регіонів чи мажоритарного округу ПР.
Водночас, у коментарі «Острову» Янукович-молодший заявив, що не буде балотуватися за мажоритарним округом на Донеччині. «Саме в Донецькій області за мажоритарним округом не піду, там (і без мене) є кому (балотуватися)», – сказав він.
Як пояснив народний депутат, коли він обирався вперше у Верховну Раду за партійними списками, його закріпили за Чернігівською областю.
Як стверджує Віктор Янукович, на той момент він не міг бути закріплений за Донбасом, тому що занадто багато депутатів від ПР хотіли працювати на округах у Донецькій області.
Він не коментував чутки про те, що він має намір йти в народні депутати по мажоритарному окрузі в Кіровограді.
«Політика – це велика інтрига, тому я збережу її до кінця», – заявив Янукович.
Зазначимо, що раніше народного депутата від Партії регіонів, сина президента України Віктора Януковича-молодшого, нібито, призначили куратором Партії регіонів по Кіровограду. Там він уже встиг полагодити домофон бабусі, яка звернулася на «гарячу лінію» із сином президента.
Крім того, Віктор Янукович-молодший активно працює над створенням позитивного іміджу серед українських Інтернет-користувачів. Наприклад, після того, як МВС, очолюване людиною, близькою до сина президента – Віталієм Захарченком – закрило найпопулярніший файлообмінник ЕХ.ua, сам Янукович-молодший кинувся його захищати.

Справу про махінації на митниці,
яка зачіпала «Юру Єнакіївського», закрили

Податкова міліція закрила кримінальну справу, у який фігурували посадові особи Державної митної служби.
Раніше видання DT.UA повідомляло, що група слідчих розслідує ухиляння від сплати податків комерційними структурами за змовою з посадовими особами низки державних міністерств та відомств.
«Усі ці розслідування поєднує одна особливість – підозрювані чиновники перебували «у стосунках» зі структурами «Юри Єнакіївського» та «Іван Іванича» Аврамова», – писала газета.
Видання посилалося на рішення Шевченківського райсуду Києва від 30 січня 2012 року, з якого випливає, що податкова міліція розкрила масштабну й зухвалу злочинну схему монополізації імпорту групи товарів однією комерційною компанією у змові з посадовими особами митниці.
Яким чином працює вся система, слідчі довели на прикладі «співпраці» митниці з «Українською східною рибною компанією» – найбільшим імпортером риби, в результаті якої збитки держави, нібито, сягали 4,3 мільйона гривень.
«Українська правда» знайшла у Єдиному державному судовому реєстрі постанову Шевченківського райсуду Києва, у якій говориться, що зазначена кримінальна справа ¹ 69-140 була закрита 9 лютого 2012 року старшим слідчим з особливо важливих справ Податкової міліції у Харківській області. Слідчий закрив справу через «відсутність в діях складу злочину».
Зазначимо, що спочатку Шевченківський суд Києва зробив крок на захист тіньового імпорту і високопоставлених фігурантів. Суддя Андрій Трубніков не дозволив податковій міліції провести обшук у фігурантів справи про функціонування на Одеській митниці великого злочинного угруповання і таким чином допоміг Іванющенку й Абрамову.
Пізніше Іванющенко спростував інформацію про, нібито, причетність до кримінальних справ, які розслідують податкові органи щодо підприємств, які постачали труби для ДК «Укргазвидобування».

Олександру Попову відключили від апарата штучного дихання

Title  
  

Олександра Попова, яка стала жертвою насильства в одну ніч з Оксаною Макар, з коми не вийшла, але її стан дещо поліпшився. Сашу відключили від апарата штучної вентиляції легень. Про це повідомив керівник прес-служби управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації Юрій Багрянцев.
«Попри поширену в деяких ЗМІ інформацію, Олександра з коми не вийшла. На ранок вівторка її стан характеризується як «нецілеспрямована реакція на деякі зовнішні подразники, такі, як світло, звук, біль». Можливо, це перші ознаки виходу з коми», – сказав Багрянцев.
Нагадаємо, уночі проти 10 березня, в Миколаєві, Попову жорстоко побили, після чого голою залишили на вулиці. Дівчину привезли до лікарні з важкою черепно-мозковою травмою, з набряком головного мозку, розривом легенів, переломом кісток носа і щелеп, переломом грудини та ребер.
Прокуратура Миколаївської області скерувала до Ленінського районного суду міста з обвинувальним висновком кримінальну справу, порушену за фактом замаху на вбивство 19-річної Попової.
Обладнання для порятунку дівчини передали миколаївській лікарні мати жертви іншого резонансного з´валтування – Оксани Макар – та німецький бізнесмен.

На шахті на Донеччині через вибух метану
загинув гірник, і ще один отримав серйозні опіки

На шахті на Донеччині стався спалах метану, один гірник загинув, ще один отримав сильні опіки, – передає прес-служба МНС.
О 16.23 в суботу, 21 квітня, під час проведення робіт з перекріплення ділянки на горизонті 480 м, стався спалах метано-повітряної суміші, у результаті один гірник загинув і ще один гірник госпіталізований у важкому стані.
Усього в шахті працювало 9 осіб, з них 7 осіб самостійно вийшли на поверхню.
Шахта тимчасово не використовується для видобутку вугілля. Причина загоряння встановлюється.
На місці події працювало 4 відділення державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міненерговугілля.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers