rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Кицькотерапія. Як коти лікують людей

Фелінотерапія, або кішкотерапія, – це однин з найбільш популярних напрямків лікування тваринами. Енергетичному потенціалу цих граціозних створінь було присвячене не одне дослідження.

По-перше, не дарма кажуть «живучий, як кішка» – у цих гнучких створінь величезна здатність до зцілення і самолікування. Наприклад, було помічено: якщо хтось у котячому прайді захворіє, то інші члени сімейства лягають поруч, щоб дати йому енергію або забрати погану. Коти сприймають своїх господарів як «великих котів», тому старанно беруться нас лікувати. Вчені з Інституту дослідження фауни в Північній Кароліні дійшли до висновку, що вібрації частоти, на якій муркотять коти, прискорюють процес регенерації клітин.
Новий метод лікування різних захворювань – кішкотерапія – розроблений в Лондонському інституті лікувальних методів впливу. Впритул цим питанням світила науки зайнялися після того, як одного разу вночі в лабораторію, де співробітники допізна проводили експеримент, увійшла їхня інститутська улюблениця – кішка Марта. Коли вона проходила повз генератор струмів низької частоти, несподівано зашкалило всі датчики.
Заради інтересу вчені вирішили виміряти електромагнітне поле Марти. Яким же було їхнє здивування, коли виявилося, що замість сучасного дорогого генератора можна сміливо використовувати кішку, оскільки вона здатна виробляти набагато потужніше поле.

 Title 
 

 У будинку для людей похилого віку штату Род-Айленд живе кіт Оскар, який відчуває наближення смерті. Лікар-геріатр, професор Браунівського університету Девід Доса (David Dosa) був першим, хто “відкрив” світу пухнастого “ангела смерті”, надрукувавши статтю про нього в медичному журналі в 2007 році. Кота взяли з притулку ще кошеням як живого терапевтичного помічника для пацієнтів центру реабілітації у Провіденсі. Кіт постійно ходив приміщеннями центру, переважно уникаючи контактів із людьми, за винятком лише тих, кому невдовзі помирати. Він неодмінно згортався клубком у ліжку саме того пацієнта, якому залишалося жити буквально кілька годин. Лікарі не наважилися дати наукове пояснення поведінці тварини.

Після цього фахівці вирішили продовжити експеримент. У той час в інституті розробляли метод лікування хронічних запальних захворювань за допомогою струмів низької частоти. Пам’ятаючи про реакцію датчиків на кішку, вчені розділили хворих-добровольців на дві групи. Одну групу вони продовжували лікувати за допомогою струмів низької частоти, а людям з іншої групи садили на хворе місце кішку. Через місяць вчені порівняли результати експерименту: хворі, які лікувалися за допомогою кішки, одужали всі, а в іншій групі вилікувалася лише половина пацієнтів.
Чому ж саме у котів виникають струми низької частоти? І як вони впливають на організм людини? Вчені стверджують, що низькочастотні струми у котів виробляються завдяки тонкій і ніжній шерсті. Коли тварина рухається, відбувається тертя шерстин одна об одну, завдяки чому виникає потужне електричне поле.
Що стосується впливу струмів на організм людини, то в даний час доведено, що, впливаючи на вогнище запалення, вони вбивають мікробів. Крім того, під час сеансу кішкотерапії швидше йде загоєння тканин і поліпшується їх кровопостачання. У класичній медицині вже кілька десятиліть використовують струми низької частоти, проте одна кішка може замінити п’ять сучасних генераторів.
Мимоволі виникає питання: які захворювання можна лікувати за допомогою струмів низької частоти, зокрема, використовуючи для цього кішку? Провівши безліч експериментів, фахівці дійшли до висновку, що найкраще кішкотерапія діє при лікуванні запалення суглобів та при гінекологічних захворюваннях. В останньому випадку тварину досить посадити на низ живота і, гладячи кішку, лежати не менше 20 хвилин.
У 70-х роках XX століття лікарі-терапевти з Англії і США, що працювали в спеціалізованих клініках для розумово відсталих дітей, провели дослідження щодо терапевтичних здібностей котів. Вчені з’ясували, що коти надають серйозну допомогу людям, що страждають психічними захворюваннями, серцевими розладами, ушкодженнями мозку і навіть сприяють повному зціленню хворих на алкоголізм і наркоманію.
Про те, що у кішки дев’ять життів, знають практично всі. А от про те, що ці тварини мають підвищену життєстійкість, бо вміють муркотіти, практично нікому невідомо.
Доказ цього було отримано зовсім недавно вченими з Інституту спілкування тварин в Північній Кароліні (США), які протягом кількох десятиліть досліджували котячі голоси. В результаті численних експериментів було встановлено, що котяче муркотіння – це не просто розмова тварини, але ще і потужний лікувальний засіб, що дозволяє їй швидко відновлювати свої сили, а також загоювати рани.
Зрозуміло, муркотіння має сприятливу дію і на організм людини, допомагаючи останньому боротися з різними болячками. В кототерапії є цілий розділ, присвячений котячому муркотінню.
Відомо, що звуки, які видає пухнастий лікар, мають позитивний вплив на організм людини і сприяють попередженню і лікуванню багатьох хвороб. Вчені вважають, що муркотіння кішки є аналогом ультразвукової терапії, але звуки, які видають ці тварини, мають набагато кращий ефект і допомагають як самій тварині, так і господареві впоратися з багатьма недугами.
Дослідники встановили, що той діапазон (від 27 до 44 герц), в якому муркочуть коти, на 20% зміцнює кістки. Також котяче муркотіння має цілющий вплив на нервову систему людини та її психічний стан. Крім того, саме при звуках, що виходять в такому діапазоні, у людини поліпшується мозковий кровообіг, нормалізується тиск і стабілізується серцевий ритм.
Говорячи про цілющі здібності котів, неможливо обійти увагою і той факт, що ці дивовижні тварини якимось чином вміють трансформувати енергію хвороби. Про цей котячий талант знали ще в стародавній Русі. До речі саме звідти про кішкотерапію дізналися тибетські лами і мудреці Стародавнього Єгипту, а потім вона вже прийшла в Америку і Європу.
В даний час існує ціла система, заснована на знаннях про енергетичні меридіани на тілі людини і закони полярності енергій. Фахівці, які проводять сеанси кішкотерапії за цією системою, безпомилково вгадують, протягом якого часу кішка повинна лежати на хворому місці. Крім того, лікарі, які пройшли спеціальні курси, знають абсолютно все про здібності кішок різних порід і забарвлень лікувати ті чи інші хвороби.
За східною медициною, у людини всі хвороби виникають через енергетичний дисбаланс в організмі. Хронічна втома, неврастенія, серцева та ниркова недостатність, артрит, гіпотонія характеризуються браком енергії і належать до захворювань “інь”.
Інсульти, інфаркти, гіпертонія, остеохондроз і артрит виникають у людей, які страждають від надлишку енергії. У східній медицині такі недуги вважаються хворобами “янь”. Варто відзначити, що енергетика кішки дуже схожа на людську, і оскільки ці тварини здатні обмінюватися своєю енергією з людьми, то, якщо проводити сеанси кішкотерапії правильно, можна досягнути чудових результатів у лікуванні хвороб “інь” і “янь”.
Так, при захворюваннях “інь” кішку рекомендується прикладати до хворого місця так, щоб голова тварини на тілі людини перебувала ліворуч, а задня частина тулуба справа. А при хворобах “янь” тварину слід розташовувати навпаки.
До речі, фахівці з кішкотерапії стверджують, що для лікування кожного захворювання існують певні години. Так, проміжок часу з 03.00 до 05.00 годин вважається найсприятливішим для лікування легеневих хвороб, а також захворювань бронхів. А от шлунково-кишкові хвороби добре лікувати з 05.00 до 07.00 годин. Серцево-судинні захворювання найкраще лікувати з 11.00 до 13.00 годин, а втому можна зняти тільки у вечірній час.
Що стосується часу проведення кішкотерапії, то він залежить від загального стану здоров’я пацієнта, стадії його захворювання, наявності інших хвороб і деяких інших факторів: комусь досить провести сеанс протягом 5-10 хвилин, а комусь необхідно тримати кішку 1,5 -2 години.
Як уже говорилося, в кішкотерапії чимале значення мають забарвлення і порода цілителя. Так, чорні кішки рятують своїх господарів від негативної енергії і добре лікують захворювання “янь”, а білі, навпаки, підживлюють тих людей, які страждають від енергетичної слабкості.
Що стосується кішок рудого забарвлення, то вони, як вважають фахівці, заряджають господарів позитивною енергією. Сірі тварини мають в рівній мірі здібності, властиві котам чорного і білого забарвлення. Пухнасті кішки прекрасно підходять для зцілення від хвороб “інь”, а короткошерсті здатні вилікувати хвороби “янь”.

Title  
У британської пари з графства Нортгемптоншир живе домашній кіт на ім’я Смокі, який муркоче набагато голосніше, ніж всі його побратими. Він здатний видавати звук, який можна порівняти з гулом газонокосарки під час роботи або “Боїнга 737”, який йде на посадку. Звичайний кіт муркоче з гучністю приблизно 25 децибел і не порушує спокій своїх співмешканців. Проте в одній кімнаті зі Смокі, коли він муркоче, неможливо переглядати телевізор, слухати радіо або просто спілкуватися по телефону. Крім того що Смокі муркоче завжди приблизно з однією гучністю, він примудряється видавати той-таки звук навіть тоді, коли їсть. Мовчить кіт тільки тоді, коли спить.

 

Як же коти відчувають, в якому органі людського тіла зібралося багато негативної енергії? І навіщо котам потрібно поглинати її?
Коли в організмі людини відбуваються якісь порушення, у неї виникають больові відчуття, які свідчать про зміну енергетичного потенціалу на якійсь ділянці тіла. Ось цю зміну потенціалу і відчуває кішка, яка є єдиним представником ссавців, що з невідомих навіть вченим причин поглинає певну кількість негативної енергії.
Деякі біологи припускають, що кішці просто життєво важливо регулярно отримувати заряд негативної енергії.
Як доказ такої теорії вчені наводять той факт, що коти люблять лежати на телевізорах, холодильниках, пральних машинах, комп’ютерах, тобто на тих приладах, які випромінюють у зовнішнє середовище негативні електромагнітні коливання. І, до речі, чим вищий рівень цих коливань, тим краще виглядає кішка.
Прихильники описаної теорії вважають, що енергетична система кішки працює нормально, коли у тварини є можливість поглинати негативні коливання. Людині ж, щоб позбутися від будь-якого захворювання, навпаки, необхідно звільнитися від негативної енергетики, тобто привести свою енергетичну систему в рівновагу. І в цьому випадку домашній вихованець може стати справжнім подарунком долі. Важливо знати, що кастровані коти і стерилізовані кішки втрачають значну частину своїх здібностей.
Безпомилково вгадуючи негативно заряджену ділянку тіла людини, кішка лягає точно біля хворого місця, влаштовується зручніше і починає заряджатися: спочатку вона робить масаж своїми кігтиками, а потім лягає або сідає на хвору ділянку тіла. Варто відзначити, що під час такого сеансу кішкотерапії хворий не тільки позбувається від деформованих енергетичних полів, але й одночасно отримує лікування теплом, що, до речі, дуже корисно при багатьох захворюваннях.
Звільняючи своїх господарів від негативної енергетики, кішка тим самим сприяє правильному кровопостачанню тканин, відновленню клітинного енергообміну, розсмоктуванню внутрішніх гематом, лікуванню ниркових кольок, а також забитих місць, травм і т. д. У деяких випадках кішкотерапія виявляється набагато ефективнішою, ніж медикаментозне лікування.
Однак, коли у господаря дуже багато негативної енергії, кішка не завжди може позбутися її і часто сама починає хворіти.
Відомо багато випадків, коли домашні вихованці виліковували своїх улюблених господарів від важких захворювань, а потім самі помирали. Посилено працюючи над зціленням господаря, кішка іноді забуває подбати про себе, тобто звільнитися від спожитої негативної енергії, і тому хворіє сама. Тому фахівці з кет-терапії наполегливо рекомендують людям, що використовують для свого лікування кішку, не зловживати її здібностями і періодично давати своєму вихованцеві час для відпочинку, протягом якого тварина відновить свої сили.
Зрозуміло, не можна забувати і про найголовніші умови ефективності кішкотерапії – любов та довіру тварин до свого господаря. Якщо останній не любить свого вихованця, а просто використовує його, то навряд чи кішка допоможе йому позбавитися від хвороби, оскільки ця дивовижна тварина – справжній телепат, своєрідний живий енергоінформаційний прилад, який завжди вловлює настрій людей, а також їхнє справжнє ставлення до себе. Варто зазначити, що споживацького ставлення до себе кішка не любить.
Якщо господар любить свого вихованця, то останній зробить все, щоб людина відчувала себе добре. До речі, статистика стверджує, що любителі котів звертаються до лікарів на 18% рідше, ніж люди, байдужі до них.
Проте варто пам’ятати, що не всі тварини готові до цілительства. Частенько люди, які прочитали про дивовижні здібності котів, намагаються використовувати для лікування сусідських, а також приблудних тварин. Такі пацієнти в більшості випадків потрапляють в комічні і навіть трагічні ситуації і після примусового (зрозуміло, для тварини) сеансу кішкотерапії звертаються до лікарів з укусами і подряпинами, отриманими від пухнастого лікаря. Тож використовувати кішку з медичних міркувань можна лише у тому випадку, якщо господар любить вихованця, а останній, відповідаючи йому взаємністю, сам виявляє ініціативу. У жодному випадку не можна змушувати кішку лікувати, якщо вона сама не готова до цього. Адже, як уже говорилося, негативної енергії ця тварина потребує не постійно, а лише час від часу.
Для кішки погано, коли негативної енергетики не вистачає, але також погано для неї, коли цієї енергетики занадто багато. Саме тому пухнастий лікар чітко знає, коли йому необхідно припинити процес “підзарядки”. Не слід експлуатувати для оздоровлення чужих тварин. Багато котів ставляться до незнайомих людей з недовірою і відмовляються лікувати їх.
У матеріалі використано інформацію з книги Д. В. Нестерова “Кототерапія – пухнасті ліки”.
Більш докладні рекомендації з кототерапії можна знайти на сайті www.shvaika.ic.ck.ua
Джерело: avega.net.ua

Галина Подольска з European Foot and Ankle Clinic: Бурсит великого пальця – це не тільки естетична проблема, а й хвороба

Прогнози фахівців: через 10 років традиційна медицина зникне взагалі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers