rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Донька Тимошенко хоче, щоб клініку для її мами обрали німецькі лікарі
Юлія Тимошенко має бути переведена лише у спеціалізовану клініку, яку буде рекомендовано німецькими лікарями. Про це заявила на брифінгу біля Качанівської колонії її донька Євгенія Тимошенко, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Вона зазначила, що згідно з рішенням Європейського суду Юлія Тимошенко має лікуватися у спеціалізованій лікарні, і це лікування має проводитися незалежними лікарями.

«Ні перша, ні друга умова Європейського суду не була виконана Міністерством охорони здоров’я», – сказала Євгенія.
«Тому сьогодні німецькі лікарі заявили, що вони не можуть оцінити клініку, яка була запропонована», – сказала вона.
За словами Євгенії Тимошенко, німецькі лікарі мають намір найближчим часом відвідати Юлію Тимошенко у Качанівській колонії та перевірити запропоновану клініку.

«Моя мама має бути переведена у ту клініку, яка буде рекомендована німецькими лікарями», – наголосила донька Тимошенко.

«Тоді рішення Європейського суду з прав людини буде виконано, і життя моєї мами не буде під загрозою», – додала вона.
Як відомо, Тимошенко запропоновано лікуватися в спеціалізованій клініці «Укрзалізниці».

Юлія Тимошенко просить пустити до неї представників міжнародної неурядової організації Freedom House, які звернулися до української влади з проханням дозволити відвідати лідера опозиції.

Про це заявила у вівторок на брифінгу біля Качанівської колонії донька Юлії Тимошенко Євгенія.

За її словами, Тимошенко вже написала відповідну заяву керівництву колонії.

Євгенія Тимошенко нагадала, що зараз з візитом в Україні перебувають виконавчий директор Freedom House Девід Креймер, віце-президент Атлантичної ради США Деймон Вілсон та науковий співробітник цієї організації Роберт Нурік.
Генпрокурор Віктор Пшонка обіцяв посприяти в організації візитів представників міжнародної неурядової організації Freedom House до Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Голови низки українських християнських церков просять Януковича помилувати Тимошенко
Глави низки українських християнських церков закликають президента України Віктора Януковича помилувати екс-прем’єра Юлію Тимошенко, повідомляє прес-служба БЮТ.
«Церква не втручається в державні справи, зокрема судові. Водночас обов’язок церкви – закликати до прощення, милосердя і любові до ближнього. Переконані, що проявом цих, Богом заповіданих чеснот, стало б, зокрема, помилування Юлії Володимирівни Тимошенко та звільнення її від подальшого покарання», – йдеться у зверненні глав церков до глави держави, яке зачитав народний депутат Володимир Яворівський.
Глави християнських церков просять президента змінити положення про порядок здійснення помилування, затверджене згідно з його указом від 19 вересня 2010 року, і закріпити право клопотання про помилування не лише за засудженою особою, а й надати це право родичам та іншим громадянам, у яких є відповідний громадський авторитет і визнання.
Глави церков закликають Януковича задовольнити їхнє прохання і своїм рішенням помилувати Тимошенко, звільнивши її від покарання.
Вони також закликають президента використати надані йому Конституцією повноваження для термінової реалізації радикальних змін у сфері державної політики щодо дотримання прав і свобод в Україні, зокрема, в частині судочинства.
Це звернення підписали глава УПЦ-КП Філарет (Денисенко), глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук), керуючий справами Римо-католицької церкви Маркіян Трофим’як, глава Української автокефальної православної церкви Мефодій (Кудряков), а також представники кількох євангелістських церков.
Яворівський зазначив, що під зверненням немає підпису глави УПЦ (МП).
«Найкраще було запитати про це (чому немає підпису глави УПЦ МП) Володимира, але ви знаєте, що предстоятель перебуває в лікарні, там є колосальні внутрішні проблеми, тому його підпису тут немає. Може, він з’явиться, може, він не з’явиться, але не ми готували цього листа. Цього листа готували ті, хто його підписав. І я навіть не можу вам пояснити, чи зверталися вони до Московського патріархату», – сказав він.



 
Title
  
Родина Ландіка вимагає у побитої ним Коршунової повернути 320 тис. грн., які вони їй виплатили
Марія Коршунова готується до нової зустрічі з Романом Ландіком. Колишній депутат Луганської міськради і модель через три тижні можуть знову зустрітися у суді. Коршунова в ексклюзивному інтерв’ю ТСН розповіла, що Роман Ландік подав не лише апеляцію на вирок суду.

Мати Ландіка-молодшого позивається до Коршунової і вимагає повернути 320 тисяч гривень, які виплатили дівчині за моральну шкоду. У січні синові народного депутата Володимира Ландіка – Романові – дали три роки умовно за резонансне побиття Коршунової в ресторані. Марія виїхала з рідного міста і мріє зараз про нове життя.

«Сьогодні прийшла повістка на 24 квітня призначено, і на мене подали цивільний позов. Вимагають повернути компенсацію – 320 тисяч», – каже дівчина.

Марія вперше публічно зізнається, що батько Романа, народний депутат Володимир Ландік улітку за моральну шкоду заплатив їй 320 тисяч гривень. Тепер його дружина вимагає їх повернути.

«Вона пише, що це угода, і оскільки це було без її згоди, вимагає її розірвати», – бідкається Коршунова.

Марія зізнається, що повернути гроші вона не може. Адже всі їх витратила на адвокатів, охоронців і лікування.

«Я спочатку відмовлялася від компенсації від цієї родини... А потім коли я дізналася, скільки коштуватимуть послуги адвоката в цій справі... І адвокат, лікування, потім почався суд, знову лікування. Я лікувала струс, потім я лікувала нерви, знову нерви, нерви».

Адвокат Романа Ландіка телефоном пояснила, що повістка до суду, яку отримала Марія Коршунова, до грошової компенсації стосунку не має і про позов їй нічого не відомо. Мова йде лише про апеляцію на вирок і зняття судимості з Романа.

Сама ж Марія Коршунова збирається підкорити столицю. Каже, у рідному Луганську роботу важко знайти, особливо дівчині, яку знає усе місто.

«Я знаю, що дивляться всі дуже пильно, тобто на вулиці, в магазині, скрізь. Постійно дивляться, дивляться всі, 90% десь людей. Тому хочеться у велике місто. Потрібно повертатися до нормального життя», – зазначила модель.

У Київ Коршунова приїхала з Дариною Заєць. Саме вона була свідком того інциденту у ресторані. Після спільних судових перипетій дівчата стали подругами і тепер навіть працювати хочуть разом.

Марія вже розіслала свої світлини у модельні агентства і домовилася про перші співбесіди. У Луганськ повертатися наразі не збирається. На судові засідання у справі Ландіка обіцяє відправити свого адвоката. Сама туди прийде лише за крайньої потреби.


Судді відмовляються працювати на Донбасі
Вища кваліфікаційна комісія суддів констатує небажання осіб, які пройшли добір на посаду судді в 2011 році, іти працювати в суди Донецької й Луганської областей. Про це на прес-конференції заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін.

«За результатами проведення першого добору, на жаль... вкрай складна ситуація, ви це знаєте, у таких регіонах, як Донецька й Луганська область», – сказав він.

Голова комісії зазначив, що насамперед причиною даної ситуації є неможливість забезпечення в повному обсязі покладених соціальних гарантій для суддів, які працюють у регіонах, передають «Українські новини».

«Зазначена обставина свідчить у першу чергу про відсутність чинного механізму впливу кандидатів і соціальну незахищеність. Сьогодні суддя може отримати службове житло, скажіть мені, будь ласка, де ви бачили, щоб суддя останнім часом, особливо у віддалених районах, отримував службове житло – це тільки в казках може бути», – сказав він.
Самсін звернув увагу осіб, що перебувають у резерві, які претендують на посаду судді (81 особа), що ВККС найближчим часом оголосить ще один конкурс на посади у цих областях.

Він також додав, що всі посади суддів, поза залежністю від того, який цей суд, є рівнозначними, і на кожній з посад людина може реалізувати свій професійний потенціал.

Зазначимо, що наявність багатьох вакансій для суддів у Донецькій і Луганській областях також може бути пов’язаною з тим, що після приходу до влади Віктора Януковича, багатьох суддів з цих регіонів перевели на роботу до Києва.
Так, головою Вищого адмінсуду України став донецький суддя Ігор Темкіжев, а посаду глави Господарського суду Києва посів голова Госпсуду Донецької області Артур Ємельянов.


Проживання депутатів у готелях коштуватиме українцям 17 мільйонів
Управління справами Верховної Ради витратить 17,4 мільйона гривень на проживання депутатів у готелях «Київ» та «Україна». Про це повідомляє «Вісник державних закупівель».

Так, ДП «Готельний комплекс «Київ» за проживання депутатів отримає 16 млн. 707 тис. 444 грн., а ДП «Готель Україна» – 702 тис. 720 грн. Номери в готелях Верховна Рада винаймає для 142 депутатів.

Згідно з даними минулого року, у готелі «Київ» 136 номерів зі 189 займають депутати. Вони мешкають у 93 однокімнатних номерах та 43 – двокімнатних. Вартість номерів для проживання народних обранців у готелі така: однокімнатний номер – 400 гривень на добу, двокімнатний – 480 гривень на добу.

У готелі «Україна» проживає лише 6 депутатів. І номери у них дорожчі – 450 гривень на добу за однокімнатний номер та 510 гривень на добу за двокімнатний.

Раніше ЗМІ підрахували, що цього року в середньому один депутат обійдеться народу в 1,93 млн. грн., це на 120 тисяч дешевше, ніж торік. Як уточнив заступник голови регламентного комітету ВР Валерій Камчатний, багато витрат залишилися на рівні минулого року або скоротилися. Нардепи вирішили заощадити на законотворчій діяльності (мінус 44 млн. грн.), зате збільшили витрати на зарплату персоналу, діяльність державних ЗМІ і своє проживання в готелі «Київ».

«Зарплата депутатів не змінилася, але ми підняли оплату праці своїх помічників, вони отримуватимуть на 500 грн. в місяць більше – близько 5000. Також довелося додати на проживання депутатів у готелі «Київ» – прийшло багато нових парламентарів замість тих, що пішли у виконавчі органи влади, а квартир депутатам зараз не видають. Скоротили те, що дратує суспільство – призупинено на цей рік виплату матдопомоги і видачу безкоштовних путівок депутатам», – розповів Камчатний.
 
Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Таємна історія таємної України

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers