rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Лікування Андрія Пахолюка

На заклик ЗУАДК-у минулого року на лікування Андрія Пахолюка українська громада щедро відгукнулася, і ця допомога врятувала життя цієї молодої людини. Родина Андрія щиро дякує всім, хто допоміг у лікуванні їхнього сина. Ось короткий лист подяки:

 Title 
  


«Пише до Вас сім’я Пахолюк. Напередодні великого християнського свята – Різдва Христового – хочемо передати вітання та ще раз щиро подякувати і низько вклонитися всім за ту величезну допомогу, яку надали Ви нам у лікуванні сина Андрія. Не перестаємо дякувати Богу та молитися за здоров’я всіх небайдужих людей, хто допомагав нам боротися за життя дитини. Андрій мужньо витримав важке лікування. Рівно рік минув від того страшного дня, коли ми дізналися, що син хворий, до щасливої звістки з Варшави, де Андрій проходив PET діагностику, котра підтвердила, що досягнута ремісія.
Це було велике щастя, велика радість і велике чудо, так як прогнози лікарів на початку лікування були невтішними. З таким чудовим результатом лікування нас вітали всі: лікарі, рідні, друзі – всі, хто нас знав і допомагав у біді, розділили з нами цю радість перемоги над хворобою. Андрій, звичайно, молодець, що витримав цей страшний марафон довжиною в рік. Адже важко було і фізично, і психологічно, бо помирали люди, які за місяці лікування в онкогематології ставали рідними… За цей рік син став дорослішим років на десять, багато речей в житті зрозумів і переосмислив.

Title  
  

У жовтні Андрій відсвяткував своє 20-річчя! Обнадійливим подарунком був результат контрольного комп’ютерного обстеження – все добре, розсмоктуються залишкові рубці. Дуже надіємось, що страшна хвороба ніколи не повернеться. З 1 листопада Андрій розпочав курс таблетованої хіміотерапії для підтримання ремісії. Але у вересні виявилась ще одна серйозна проблема: під час лікування Андрієві неодноразово вливали донорську кров, через що інфікували його гепатитом «Б». Через гепатит його дуже болять суглоби, важко ходити, але найгірше те, що страждає від вірусу печінка, яка й так перенесла такий важкий токсичний удар під час хіміотерапії. Автотрансплантацію, яку планували на вересень, поки що відкладено. Стовбурові клітини заморожені в Польщі на довготривале зберігання. Взагалі, думки гематологів та трансплантологів стосовно проведення автотрансплантації у Андрієвому випадку розділились після результатів PET, який засвідчив про досягнення ремісії. А зараз все ускладнилось виявленим гепатитом. Але дуже надіємось, що лікування дасть бажаний результат, і Андрій подолає вірус.
Ще раз щиро дякуємо! Здоров’я Вам і Божого благословення!

З повагою, сім’я Пахолюк»
Подаємо список жертводавців, які своїми пожертвами спричинилися до лікування Андрія Пахолюка: (за алфавітом) М. Андрусяк (НДж), Р. Андрушків (НДж), Д. Бараницький (НЙ), О. Бартків (ПА), М. Бартощик (МД), Т. Брикович (НДж), З. Бігун (КА), Б. Біловчук (ФЛ), О. Біскуп (ІЛ), М. Вінтонів (МІ), О. Воляник (НЙ), М. Гаврищук (ДЕ), Н. Ґакало (НДж), Н. Ґой (ІЛ), О. Ґудзовата (НЙ), З. Дац (ОГ), Л. Закревська (НЙ), А. Зарицька (ДЕ),
В. Заяць (ПА), Л. Івашко (ФЛ), З. Іллюк (НЙ), Л. Кернична (КТ), Л. Коваль (МІ), Л. Ковалюк (НЙ), І. Колцун НДж), М. Кононенко (ПА), С. Кононенко (ПА), В. Косоґор (ІЛ),
І. Кость (МН), Л. Кривцун (НЙ), Б. Кузишин (НДж), В. Кузняк (МН), О. Купина (НДж), І. Куриляк (ІЛ), Н. Леочко (НК), А. Макух (КА), Я. Максимович (НГ), Р. Максимович (НГ), Л. Мала (НЙ), І. Матіяш (НЙ), Д. Набережна (НДж), Л. Пиріг (ПА), І. Пишкір-Білак (ВІ),
В. Поворожнюк (НЙ), С. Принада-Демиденко (МД), А. Рак (НЙ), Р. Рейґо (ПА),
С. Сандра (ФЛ), В. Сендзик (НДж), І. Старожитник (НДж), М. Стефак (КТ), В. Терміні (ПА),
В. Троценко (НЙ), Філадельфійська Кредитівка «Самопоміч» (ПА), Б. Чабан (НЙ),
Т. Шутер (НЙ), Г. Шмигуль (НЙ), В. Яворський (НЙ), Л. Ярмак-Спіно (ФЛ), і ЗУАДК.
Разом надіслана сума склала $6,800 доларів.

 


 

 

Відкрилася нова «Голодна кухня»

 Title
  

Заходом ЗУАДК-у в місті Понорниця, Чернівецької області, в грудні 2011 р. відкрилася нова «Голодна кухня», яка обслуговує 25 осіб похилого віку.
Ця програма працює у Львові, Миколаєві, Новій Одесі і тепер – в Понорниці. Вона є призначена для ветеранів УПА, колишніх в’язнів сибірських каторг, репресованих осіб похилого віку та дітей-сиріт.
Програма працює в той спосіб, що всі зареєстровані в ній одержують 5 разів на тиждень обід з 4-ох страв. Оплата такої програми становить 2.50 – 3.00 дол. за обід на особу.
Учасники Визвольних Змагань після відбуття вироків не змогли повернутися в свої рідні сторони. Багато з них не могли знайти відповідної роботи і сьогодні живуть без суспільних забезпечень або на мізерних пенсіях, бо «...каторжна і невільнича праця в сибірській тайзі – не зараховується як робота і тому не враховується на пенсію».
Минулого року ЗУАДК, завдяки вашій щедрості, оплатив такі обіди біля 100 особам, а таких, які голодують, є багато більше.
Закликаємо вас надсилати свої пожертви на «Голодну кухню», щоб ми могли помножити кількість потребуючих і тим самим морально підтримати їх за їхні жертви і поневіряння.
Ваші пожертви можна висилати до канцелярії ЗУАДК-у із зазначенням «Soup kitchen» і висилати за адресою: – UUARC – 1206 Cottman Ave – Philadelphia, PA 19111, або телефонуйте за номером тел.: 215-728-1630, наша веб-сторінка: www.uuarc.org

 

Title Title 
 
   



Title  
  

«Пізнай свій Рідний Край»

У рамках зимового циклу програми ЗУАДК-у «Пізнай свій Рідний Край» відбулася чергова поїздка учнів ЗОШ І – ІІ з села Ленінське, Апостолівського р-ну, Дніпропетровської області. Діти мали змогу побувати в Карпатах, зокрема, в селах Живачів та Підвербці Тлумацького р-ну, Івано-Франківської області під час Різдвяних свят. Вони також відвідали Львів, Івано-Франківськ, Яремча, побували в музеї Писанки в Коломиї, відвідали музей Степана Бандери і загостили до лижного курорту Буковель.

 Title 
  

Діти-учасники перебували в місцевих родинах і разом з ними святкували Святвечір, споживаючи традиційні страви, побували на нічних відправах, ходили з колядою і вертепом. На дітей це справило велике враження, як це вони описують у своїх листах подяки. Ось кілька прикладів:
«…Я – звичайний учень 9-го класу, із забутого Богом села під назвою Ленінське, ніколи не очікував на участь у грандіозній поїздці на Західну Україну. Ми відвідали багато міст і сіл, та найбільше мені сподобалась подорож до Буковелю, я і не уявляв собі, що Україна може бути такою мальовничою, бо у нас – степ і степ». Мирошниченко Станіслав
«…Завдяки турботі і доброті сердець спонсорів ЗУАДК-у, нам вдалося побувати на Різдвяних святах у Карпатах. Вражень – море! Це – вечірні і вранішні Служби Божі у церкві Вознесіння Господнього у Підвербцях та новому храмі в селі Живачів. Це – і гостинність мешканців села, і виконання колядок, і святкові вертепи, це – і відвідини музеїв, музей «Писанка» – один у світі, музей Степана Бандери в селі, де він народився. Від всього нашого колективу передаємо спонсорам щиру подяку за щедрість і турботу про майбутнє наших дітей і нашої України – тепер ми ще краще пізнали свій рідний край, свою рідну Україну...» Свитка О.В., вчителька Ленінської ЗОШ І – ІІ ступенів
«...Мені дуже сподобалося богослужіння священика в православній церкві села Живачів. Ми побували в Музеї Степана Бандери. Багато дізналися про його біографію, важке, тернисте життя. Мені запам’ятався музей Писанки в місті Коломиї. Там я побачив розписані писанки з усіх куточків України». Водяний Марк – учень 4-ого класу
Сьогодні в Україні влада штучно старається ділити українців на схід і захід, але ці діти – учасники програми «Пізнай свій Рідний Край» – мали нагоду наочно переконатися, що такого поділу нема, є хіба інші звичаї, традиції, культура. Ці діти знайшли спільну мову, і це є запорукою порозуміння і толерантності всіх регіонів України.
Просимо шановних добродіїв і жертводавців і надалі підтримувати всі програми ЗУАДК-у. Програма «Пізнай свій Рідний Край» – це є один із способів виховання нового покоління свідомих українців, яке підросте і прийде до влади, і – хочеться вірити – зможе збудувати велику, справедливу і соборну Україну.

 

Title Title 
  

 

ІІ Міжнародний Конкурс виконавців українського романсу ім. Квітки Цісик, 2012 рік

Робота «Просвіти» в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers