rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Канадським лікарям не надали історію хвороби Тимошенко
і не дозволили взяти аналізи

Канадські фахівці зі складу міжнародної медичної комісії, яка здійснювала огляд екс-прем’єра України Юлії Тимошенко, не отримали історії хвороби Ю. Тимошенко, – повідомив лікар Пітер Куйтан в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.
«Ми також не отримали історії хвороби. Коли ви оглядаєте будь-якого пацієнта для консультації, дуже важливо мати доступ до історії хвороби, щоб переглянути її, дізнатися, що відбувалося, переглянути призначення. Нам цього не надали, і це було трохи дивно», – сказав Куйтан.
За його словами, довелося покладатися на відомості, які повідомили члени сім’ї та сама Тимошенко. «Нам надали дуже мало документів. І це дивно, тому що ми ж розуміємо, що в неї були аналізи», – додав лікар.
Він наголосив, що канадські лікарі отримали тільки «коротку усну інформацію від одного з політиків, здається, він відповідає за охорону здоров’я в тюремній службі».
«На зустрічі він розповів, що він думає про її (Тимошенко – ред) здоров’я за п’ять місяців. Трохи допомогло, але не дуже», – пояснив Куйтан.
Водночас, за його словами, сама Тимошенко дала дозвіл на ознайомлення з історією хвороби: «Я запитав пані Тимошенко, чи можемо ми поглянути на її попередню медичну історію, і вона була готова дати нам дозвіл, але проблема полягала в тому, що її медична історія була в Києві у її лікаря. І пані Тимошенко сказала нам, що історію хвороби забрала секретна служба, якщо це так називається».
«Ми запитали владу, але там сказали, що нічого про це не знають. І на сьогодні ми не бачили історії хвороби», – додав лікар.
Відповідаючи на запитання, чи був якийсь тиск з боку влади на нього і його колег, фахівець зазначив: «Я можу сказати, що я постійно відчував тиск, оскільки більшість запитань, які нам задавали, це були правові питання».
Стосовно стану здоров’я українського екс-прем’єра Куйтан сказав: «Ми бачили пацієнтку, яка весь час відчувала біль, лежала в ліжку. Вона не могла піднятися без ліків. І я думаю, що з урахуванням цієї інформації і здорового глузду, кожна людина може зробити свій висновок, і цей висновок – не «хороше здоров’я».
Відповідаючи на запитання, чи буде надано остаточний висновок українській владі, Куйтан наголосив: «Коли ми завершили наше попереднє обстеження, українська команда вирішила, що це – остаточний висновок. Ми запропонували продовжити, щоб завершити нашу роботу, щоб якимось чином зробити аналізи і належний звіт. Я не знаю, чи хочуть вони, щоб ми продовжили, я не отримував відповіді. Я очікую її, але ми готові продовжити, якщо будемо мати можливість. Як мінімум, нам потрібно подивитися на її медичну картку і зробити аналізи».
За словами Куйтана, після зустрічі з Тимошенко стало зрозуміло, що вона потребує аналізу крові та токсикологічного тестування.
«Незважаючи на те, що у канадської команди було обладнання для проведення аналізів, яке могло видати результати негайно, українська влада відмовилася дозволити його використання, заявляючи, що ми порушимо кілька законів, що може призвести до кримінального переслідування», – йдеться у заяві лікаря.
Куйтан додав, що лікарі звернули увагу чиновників, що саме український уряд їх запросив, а це обладнання було перераховано в оригінальних офіційних документах.
«Пані Тимошенко була в повній згоді з нашими пропозиціями і просила конфіденційного і незалежного тестування», – додав він.
«Владні чиновники також заборонили збирання будь-яких необхідних зразків для аналізу», – наголошує лікар.
«Будь-які заяви про те, що вона відмовилася від незалежного тестування, є неправдою», – підкреслив Куйтан.
«Я вважаю, що ця жінка хвора і перебуває в стані постійного болю – цей стан вимагає токсикологічного тестування та інших лабораторних досліджень. Я також висловив стурбованість з приводу введених їй речовин, які заборонені в Канаді», – додав лікар.
У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що українські лікарі зі складу комісії вважають, що коментарі канадського лікаря про те, що влада не дозволила канадським фахівцям зробити необхідні аналізи, не відповідають дійсності.

 


 

 

Будинок американського адвоката Тимошенко
і Луценка загорівся за «дивних» обставин

У будинку американського адвоката Юрія Луценка і Юлії Тимошенко – Кеннета МакКеліона – в понеділок, 27 лютого, сталася пожежа. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Володимир Ар’єв.
«Спрацювала сигналізація, пожежу вдалося швидко загасити. Документи у справах не постраждали», – повідомив нардеп. Він зазначив, що наразі іде розслідування.
«Але інспектор, що приїжджав на місце події, сказав, що йому обставини виникнення пожежі здаються досить дивними», – зазначив Ар’єв. Трохи раніше повідомлялося, що захист Луценка направив в американський суд клопотання про поновлення провадження за його відхиленим позовом до генпрокурора України Віктора Пшонки.
Також нью-йоркський юрист Тимошенко та Луценка заявляв про наявність у нього доказів відмивання грошей українськими чиновниками у США.

Директор президентської резиденції «Залісся»
напав на журналістів та пошкодив знімальну апаратуру

 

Директор державної резиденції «Залісся» напав на знімальну групу програми розслідувань «Знак оклику» (ТВі).
Про це «Українській правді» повідомили в прес-службі телеканалу.
Журналісти Дмитро Гнап та оператор Кирило Шапар у вівторок намагалися взяти коментар у директора резиденції – Віктора Камінецького. Знімальну групу цікавило, чому не виконується Указ президента України № 1049 (від 11.12.2009).
Згідно з цим документом, на території «Залісся» замість закритої президентської бази відпочинку має бути створено національний парк, відкритий для всіх громадян.
Такі питання обурили директора державної резиденції, і Камінецький накинувся на журналіста й оператора, намагаючись вихопити камеру. Через це сталася фізична сутичка, внаслідок якої були пошкоджені камера та мікрофон знімальної групи.
Після інциденту директор резиденції залишив місце події. Наразі редакція програми розслідувань «Знак оклику» розглядає питання щодо подання заяви в міліцію та готує ґрунтовне розслідування вказаної теми.
Зазначимо, що президент України – Віктор Янукович – один з небагатьох лідерів країн, який має велику кількість резиденцій, серед яких і вищезгадана резиденція «Залісся».
«Залісся» розташоване в Броварському районі Київської області, в селі Богданівка.
За останніми даними, Державне управління справами виділило майже 700 тисяч гривень для закупівлі 172 тисяч кубометрів газу для саме цієї президентської резиденції.

У ПР вважають офіс Януковича в «Межигір’ї»
європрактикою: президент повинен жити там, де працює

 

Облаштування робочого місця для президента Віктора Януковича в його резиденції «Межигір’я» відповідає європейській практиці. Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко в ефірі телеканалу ICTV.
«Якщо ми прагнемо в Європу, то ми беремо приклад з Європи. Даунінг-стріт. Голова кабінету живе там же, де і працює. Білий дім. Президент живе там же, де і працює», – зазначив «регіонал».
«Якщо ми намагаємося європеїзуватися, то ми чинимо, насамперед, саме так, щоб це було зручно і по-європейськи», – додав він.
Як відомо, на території резиденції президента Віктора Януковича в Нових Петрівцях облаштовано офісне приміщення для офіційних зустрічей.
Прес-служба президента заявила, що рішення про облаштування офісного приміщення безпосередньо біля місця проживання президента ухвалено у зв’язку з його потребою оперативно працювати будь-коли, зокрема, у робочий, позаробочий час, вихідні та святкові дні тощо. Йдеться також про уникнення складнощів, які виникають на дорогах Києва через рух кортежу, надто в «годину пік».

Янукович призначив Колобова міністром фінансів

 

Президент України Віктор Янукович призначив міністром фінансів Юрія Колобова. Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави у вівторок.
Колобова в квітні 2010 року було призначено на посаду заступника голови правління Нацбанку, в листопаді того ж року він став першим заступником голови правління НБУ. До цього він працював в «Укрексімбанку», був головою правління БТА Банку, директором казначейства Ощадбанку, радником з банківських питань ТОВ «Фінансова компанія КІБР».
Колобов вважається близьким до сім`ї Януковича. Його було призначено на посаду в НБУ після призначення главою Нацбанку Олександра Арбузова – ставленика сина президента Олександра Януковича.
Раніше посаду голови Мінфіну обіймав Валерій Хорошковський. 22 лютого 2012 він був призначений на посаду першого віце-прем’єра. Про призначення Колобова міністром фінансів заявив 23 лютого лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Відповідний указ президент підписав 28 лютого.

Харківський метрополітен придбав таблички
за ціною квадратного метра житла

 

Title  
  

Харківський метрополітен придбав світлові інформаційні знаки у ТОВ «Компанія «Статус практика» майже на 8 мільйонів гривень.
Загальна їхня кількість становить 937 штук, – повідомляють «Наші гроші».
Таблички на основі світлодіодних технологій мають бути настінні односторонні, підвісні односторонні та підвісні двосторонні.
Колір надписів та емблем має бути такий: Холодногірське – заводська лінія – червоний, Салтівська лінія – синій, Олексіївська лінія – зелений.
Маса табличок не повинна перевищувати 15 кг. Товщина табличок – до 10 см.
Розмір найбільших табличок – 360 на 60 см та 270 на 60 см, або близько 2 квадратних метрів.
Найбільша кількість табличок мають такі розміри: 240х60 см, 190х60 см, 145х45 см, 130х30см, або близько одного квадратного метра.
Середня вартість придбаних табличок сягнула 8,5 тис грн. за штуку, що дорівнює вартості квадратного метра житла в центрі Харкова.
Відзначимо, що харківське метро б’є всі рекорди за кількістю та ціною закупівель. Так, Харківський метрополітен 15 лютого за результатами тендеру уклав угоду на виготовлення 465 інформаційних табличок вартістю понад 2 мільйони гривень, а раніше замовив виготовлення 10 лавочок по 63 тисячі гривень кожна.

Азаров зібрався боротися з кризою підвищенням
податків та сказав, що не імітує реформ

 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає оптимальною модель, яку обрав його уряд, щоб вивести країну з економічної кризи та забезпечити стабільне зростання економіки. За словами прем’єр-міністра, його уряд бачить стандартні рішення у виведенні країни з економічної кризи, зокрема, це жорстке урізання бюджетних видатків, підвищення податків, скорочення соціальних витрат. Про це Азаров заявив 29 лютого на зустрічі з провідними вченими-економістами під час обговорення концептуальних основ політики економічного зростання, – передає NEWSru.ua.
Він нагадав, що наразі Іспанія збільшує робочий день для населення і заморожує зарплати, а Велика Британія здійснює безпрецедентне урізання пенсійного забезпечення паралельно з підвищенням пенсійних внесків і віку виходу на пенсію.
Також Азаров відзначив об’єктивність усіх показників, які наводять органи статистики країни. «У тій складній ситуації, в якій ми перебуваємо, всі неправильні оцінки можуть призвести до летального результату. Тому ми зацікавлені, щоб інфляцію, всі соціальні параметри, економічні параметри наш Держкомстат оцінював абсолютно об’єктивно... Якщо говорити про об’єктивність показників, то ті показники, які наводять органи статистики, є цілком об’єктивними», – сказав він.
«Наш уряд характеризується тим, що ми нічого не засекречуємо й досить критично оцінюємо всі показники. Нам не потрібні прикрашання та недостовірні оцінки», – додав він.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers