rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Господь завжди чекає на нас…

У ніч чувань у Божім Храмі
Відкрились всі Небесні брами.
Ангели із небес злітали
І нам молитись помагали.
Прослава Бога цілу ніч
Така потрібна й добра річ.
Молитва щира на устах
Летить у небеса, як птах.
Світає. Спать лягли зірниці.
Хай ім’я Господа Святиться!
                 Стефанія Яворська

Коли ми починаємо аналізувати наше життя, згадуємо всі наші добрі і погані вчинки, мимоволі задумуємось: чому вчасно не подумали над тим, що робимо, як чинимо в тих чи інших ситуаціях? Іноді не хочемо ділитись нашими проблемами з друзями, з близькими, а, здебільшого, мало приділяємо уваги нашому внутрішньому голосу, роздумам, спілкуванню з Господом через наші молитви.

Завжди бракує часу, ми і подумати не можемо, що потім ми втрачаємо ще більше – наш спокій, наш час, щоб виправити ситуацію, а, найголовніше, нашу довіру до тих, хто нас найбільше любить. Найбільше любить нас Всевишній Господь, любить нас, як своїх дітей, бо Він сам сотворив нас усіх, за нас віддав життя на хресті, щоб дарувати душам життя вічне, бо Сам Господь – це і є ЛЮБОВ, ДОРОГА і ЖИТТЯ.
Коли приходимо в Святу Церкву для спільних молитов, чи завжди максимум уваги стараємось приділити щирим молитвам? Чи не відволікають нас зовсім сторонні думки, якісь випадкові речі? Звичайно, що дуже важко іноді зосередитись на молитві, а головне – включитися в спільну молитву разом з усіма присутніми, бо якраз це є найголовнішим під час Святої Літургії .
Про ці важливі речі і про різні види молитов розповіла нам на нашій зустрічі під час нічних чувань Ярослава Ватащук,яка довгий час була катехитом Єпархії св. о. Миколая.
Вже п’ять перших п’ятниць кожного місяця, починаючи з жовтня 2011 року, наші матері і батьки мають змогу помолитися в тиші і спокої в Церкві Різдва Пречистої  Діви Марії в Пейлос Парку на нічних молитвах – Чуваннях.
А як гарно зустріли ми всі Новий Рік з молитвою! Дехто називає це фанатизмом, але це, мабуть, від незнання.
Для тих, хто відчув щастя спілкування з Господом через чудотворну тиху молитву за своїх дітей, за рідних, за свою Батьківщину – це не є фанатизмом, а простим людським щастям. З восьмої години вечора до 5-6 години ранку люди моляться. Завжди з молитовною групою в церкві є присутні священики, найчастіше – це отець Роберто, ЧСВВ. Іноді є присутній сам настоятель отець-декан – Василь Салковський, ЧСВВ. Перед Службою Божою, яка починається о 11 год., всі мають нагоду приступити до Святої Сповіді. Решту людей моляться вервечку, або Акафісти, співають церковні пісні, поки не почнеться Служба Божа. Вірні пишуть записки з просьбами помолитися за здоров’я рідних і за душі тих, хто відійшов у Вічність. Ніч минає дуже скоро, а додому повертаються з великим полегшенням на душі, з новими силами, укріпившись у Вірі, з надіями на краще життя, з нетерпінням чекаючи наступних молитовних зустрічей.

 Title 
  

Відрадно, що на нічні молитви ходять як матері, так і батьки, а багато з них – разом з діточками. Часто можна бачити всю родину Худиків, Голиків, подружжя Легких, Клюки, починає приєднуватись і молодь. Маємо надію, що і в Чикаго в наших церквах почнуть діяти нічні Чування, бо церква завжди радо приймає тих, хто хоче спілкування з Богом.
Взагалі, тішить те, що кількість учасників молитовних груп у Чикаго за два роки чисельно зросла майже в три рази, а це значить, що наші діти під надійним захистом материнських і батьківських молитов, під час яких ми віддаємо їх під опіку Матінки Небесної.
Дуже цікаво послухати міркування про материнські молитви самих наших матусь.
Галя Фелинюк:
– Материнська молитва – це велика сила. Це найкраще з усього, що ми можемо зробити для своїх дітей.
Таня Чернишова:
– Мені дуже подобається материнська нічна молитва. Я одержую задоволення від того, що коли всі довкола сплять, ми молимось за наших дітей, за здоров’я близьких, знайомих, рідних і зовсім незнайомих людей. Ця щира розмова з Господом наодинці приносить великий душевний спокій. Коли приходжу після нічних молитов, повертаюся до праці, то відчуваю велике очищення і полегшення, в мене, ніби, крила виростають. Хотілось би бачити більше молоді на цих молитвах. Це – прекрасно!
Тадей Конопка:
– Мені дуже подобається те, що є в нас така материнсько-батьківська молитва. Думаю, що найперше ми повинні молитися за тих людей, які входять в цю групу, за прощення їхніх гріхів, за чистоту помислів, щоб ми всі були достойними того, що маємо право звертати наші молитви до Господа за прощення гріхів тим, хто відійшов у Вічність, за оздоровлення хворих, за наших дітей. Потрібно роздати списки з іменами учасників нашої групи кожному і молитись спочатку за очищення нас самих.
Дуже добра порада і ми, напевно, прислухаємось до неї.
Ірина Пахевич:
– Я приходжу на молитву часто зі своїми дітьми. Зрозуміло, що якби вони не хотіли піти, то знайшли би багато причин і відмовок, але вони цього не роблять. Дочка досить доросла для того, щоб зрозуміти важливу роль цих духовних зустрічей і старається взяти для себе такі необхідні для всіх краплини з цілющого духовного джерела. А син мріє знову поїхати на Прощу  в Юніон Таун. Дуже сподобалась повчальна і роз’яснювальна розповідь пані Ярослави Ватащук. Починаєш розуміти, скількох речей ми не знаємо.

Title  
  

Стефанія Яворська:
– Я дуже щаслива, що мала нагоду вже два рази бути на нічній молитві. Багато почула нового і потрібного з розповіді п. Ярослави. Мені подобається абсолютно все, і тепер я постараюся зробити свій графік роботи такий, щоб не пропускати нічні Чування. Найкращим Новим Роком за все моє життя вважаю 2012, бо я його зустріла в церкві з молитвою!
Ярослава Ватащук:
– Нічні молитви – це надзвичайні молитви. Ми маємо змогу поспілкуватись у тиші, спокої з Богом, відкрити Йому свою душу, поєднатися разом у спільних молитвах, бо, як сказав Ісус, «де двоє або троє моляться в ім’я моє, там і я серед вас». Ми маємо нагоду поговорити про свої болі перед живим Євхаристійним Ісусом. Що може бути вищим від цієї Божої Ласки?
А ось як оспівав молитву Преподобний Єфрем Сирін:
– Молитва є матір’ю грішних, тому що зцілює їхні рани і робить здоровими, подібно лікарю. Вона є збереженням цнотливості, навчанням серця, приборкуванням зарозумілості, очищенням від злопам’ятності, нищенням ненависті, виправленням нечестя.
Молитва – міць тіла, благоденство дому, благоустрій міста, могутність царства, знак перемоги під час війни, міцність миру. Молитва – печаль дівоцтва, вірність шлюбу, зброя подорожніх, охорона відпочиваючих, благонадійність пильнуючих, врожайність землероба, порятунок плаваючих. Молитва – заступниця засуджених, розрада ув’язнених, утіха скорботним, веселість тим, які плачуть, вінець подружжям, поховання померлим.
Молитва – бесіда з Богом, рівночесність з ангелами, успішність у добрі, відраза від злого, виправлення грішних.
Молитва – велика зброя, невичерпна скарбниця, ніколи нескінченне багатство, безбуремна пристань, основа тиші. Молитва є корінь, джерело і матір тисяч благ! Вона самого царства сильніша. Молитва, яка підноситься у Храмі, особливо близька до Бога і спасенна для християн, бо у Храмі Божому зі скорботою і слізьми благає Церква про дітей своїх, щоб Господь зберіг і врятував їх. Молитва – це бесіда з БОГОМ!
Можна ще і ще продовжувати розповіді про значення молитви, про її чудотворну дію, про почуття людей з молитовних груп м. Чикаго, адже на нічні Чування приходять парафіяни і прихожани всіх наших українських церков.
Запрошуємо до участі в цих молитвах всіх бажаючих.
Материнські молитви проводяться майже у всіх наших українських церквах, незалежно від конфесій. Нічні Чування є кожної першої п’ятниці місяця о 8 год. вечора в Церкві Різдва Пречистої Діви Марії за адресою: 8030 W 131 str. Palos Park,60664.
Телефонуйте: 773-653-3577, приходьте, і ви не пошкодуєте.

В українському Чикаго – Свято Героїв

Презентація книги-альбому «Буковинське вишиття і ткацтво: знаки-символи»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers