rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Рада з питань зовнішньої торговельної політики ЄС підтримала укладення угоди з Україною про зону вільної торгівлі (ЗВТ) якнайшвидше. Про це заявив 26 вересня за підсумками засідання Ради ЄС міністр з економічних справ Польщі Марцин Королець.
“Рада підтримала укладення угоди з Україною про всебічну зону вільної торгівлі найпізніше до саміту ЄС-Україна в грудні цього року”, – сказав він, передає УНІАН.
У свою чергу комісар ЄС із питань торгівлі Карел де Гухт також зазначив, що ЄС і Україна перебувають на шляху укладення угоди до кінця цього року.
Відповідаючи на запитання про можливість укладення угоди про зону вільної торгівлі без угоди про асоціацію через проблеми зі справою проти екс-прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко, комісар зазначив, що, звичайно, політична й економічна частина угоди завжди приймаються разом.
“Ці угоди завжди разом. І це буде й тут. Я не говоритиму про політичні проблеми, які можуть бути, ми повинні просуватися в переговорах, щоб досягти угоди до саміту ЄС-Україна в грудні”, – сказав де Гухт.
Разом з тим він зазначив, що угода може набути чинності роздільно, що пов`язано з процедурою ратифікації угоди (для ратифікації економічної частини необхідні рішення Ради ЄС і Європарламенту, а політичної – ратифікація в усіх 27 парламентах країн-членів ЄС).
Говорячи про хід переговорів, де Гухт зазначив, що в питаннях співпраці в енергетиці все ще залишається низка невирішених питань, зокрема, щодо того, які положення застосовуватимуться в разі переривання поставок енергоресурсів, що прямують транзитом через Україну.
Міністр із економічних питань Польщі зазначив, що більшість учасників засідання підтримала завершення переговорів із Україною якнайшвидше, хоча низка технічних питань все ще потребує завершення.
“Можна сказати, що у нас хороші новини, але пити шампанське ще рано”, – підкреслив Королець.

Джерело: УНІАН

 


 

 

Сумчанин, який голодував біля будинку Ющенка,
потрапив у лікарню. Грошей на ліки не було, тому повернувся додому

  Title
  

Сумчанин Олександр Журавка, який голодував під будинком екс-президента Віктора Ющенка з вимогою повернути зарплату, потрапив у лікарню. Про це пише сумська газета “Панорама”.
Журавка з 8 вересня голодував біля будинку третього президента Ющенка в селі Хоружівка Недригайлівського району. Протягом двох тижнів він пив саму воду із сіллю. 24 вересня його госпіталізували у Недригайлівську районну лікарню.
“Лікарі “швидкої”, які періодично приїжджали, щоб оглянути мене, запропонували мені госпіталізацію через погіршення здоров’я – у мене сильно піднявся тиск, хоча раніше таких проблем не було. У випадку відмови вони просили мене написати заяву, що я знімаю з них відповідальність за мій подальший стан”, – розповів Журавка.
У лікарні йому виписали рецепт на ліки вартістю 430 грн. Оскільки таких грошей у сумчанина не було, він поїхав додому в Суми.
Зазначимо, 14 вересня повідомлялося, що колишній співробітник партії “Наша Україна”, житель Сум Журавка, вимагаючи виплати заборгованості по зарплаті – 15333,86 грн, оголосив голодування прямо навпроти рідної домівки Ющенка.
Згодом повідомлялося, що на Журавку напав невідомий.

Джерело: rama.com.ua

 

 
 
Охоронці Фірташа не сподобалися австрійським депутатам,
бо “ускладнювали їхнє життя”

 

Австрійські парламентарі скаржаться, що охоронці Дмитра Фірташа “ускладнювали їхнє життя”.
Про це повідомила депутат австрійського парламенту Ґабріеле Мозер в коментарі газеті “Die Zeit”.
За її словами, раніше австрійська резиденція компанії Дмитра Фірташа Group DF містилася на вулиці Льовелштрассе у Відні.
У цьому ж будинку розміщувалась і парламентська фракція “Зелених”.
Таке співмешкання далеко не завжди було гармонійним. Пані Мозер зазначає, що в неї регулярно траплялися сутички з українськими водіями. Вони паркували машини посеред дороги, а тому там було важко проїхати навіть на велосипеді.
“Одного разу я зачепила велосипедом бампер машини – вони (водії) зреагували досить агресивно. А ввечері шини мого велосипеда були спущені. Горили олігархів – майстри витонченої жорстокості”, – розповіла вона.
Втім, більше року тому Дмитро Фірташ переїхав до іншої резиденції – на віденській вулиці Швіндґассе.
Видання зазначає, що Дмитру Фірташу належать 45% “суперечливого газового трейдера” RosUkrEnergo, банк та хімічні заводи в Україні.
Згідно з австрійським торговим реєстром, його “Центрагаз Холдинг” має чистий прибуток майже 300 мільйонів євро.
“Він бачить себе радником президента та вважається одним з головних прибічників самодержця. Янукович, як казав Фірташ, був благословенний Богом”, – пише видання.
Зазначимо, що в Україні брутальна поведінка охоронців чиновників – звичне явище, надто коли йдеться про стосунки з журналістами. Так, під час звіту мера перед виборцями 14 вересня, охорона херсонського мера Володимира Сальда побила журналіста газети “Вільний вибір”, голову Херсонського відділення Комітету виборців України Дементія Білого.

Джерело: Українська правда


Незважаючи на заборону суду, пленум ВСУ
має намір 30 вересня обрати собі голову

 

Пленум Верховного Суду має намір 30 вересня розглянути питання про обрання глави суду. Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на прес-службу Верховного Суду. Засідання заплановане на 10:00. Порядок денний складається тільки з одного питання.
Зазначимо, Окружний адміністративний суд Києва за позовом судді Верховного Суду Миколи Пінчука заборонив проводити пленум 30 вересня з порядком денним про обрання голови. За даними прес-служби Верховного Суду, у суд жодних рішень суду з цього питання не надходило.
Глава Верховного Суду Василь Онопенко має намір внести свою кандидатуру на повторне обрання на посаду голови суду. Термін повноважень Онопенка закінчується 29 вересня, вибори нового голови судна мають пройти до кінця жовтня.
Раніше повідомлялося про можливе призначення Сергія Ківалова головою ВСУ, для чого він мав стати членом Конституційного Суду, а потім – Верховного. Однак сам нардеп цю інформацію назвав чутками.

Джерело: Українські новини


“Афганці” і “чорнобильці” обіцяють, що патріарх
Кирило не доїде до Чернівців, якщо в них заберуть пільги

 

Патріарх Кирило може не доїхати до Чернівців. “Афганці”, “чорнобильці” та діти війни погрожують перекрити шлях главі РПЦ. Про це чернівецьким ЗМІ повідомив заступник голови Чернівецької міської організації “Спілка Чорнобиль” Манолій Желєзний.
“У п’ятницю, 23 вересня, після прес-конференції воїнів-афганців до нас зателефонували та повідомили, що з нами хоче говорити заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць. Зустріч не відбулася. Проте на пізніше нам призначили зустріч з головою ОДА Михайлом Папієвим”, – цитує Желєзного УНІАН.
За його словами, бажання обласної влади зустрітися із афганцями та чорнобильцями викликане тим, що на 27 вересня анонсувалася акція протесту під стінами ОДА.
“На зустрічі з губернатором будемо вимагати дотримання наших вимог – дослухатися до протестувальників та закріпити соціальні пільги незахищеним верствам у законі. У разі невиконання наших вимог залишаємо за собою право провести акцію протесту у день візиту патріарха Кирила на Буковину. 2 жовтня перекриємо рух вулицею Руською”, – наголосив заступник “Спілки Чорнобиль”.
Зауважимо, що 20 вересня під стінами парламенту зібралися близько 10 тисяч осіб, які виступили проти ухвалення Верховною Радою закону про скасування пільг. При цьому кілька сотень учасників мітингу знесли огорожу перед будівлею парламенту і спробували прорватися в Раду.
Проте співробітники міліції перешкодили цим спробам. Після того як до пікетників вийшли представники різних фракцій парламенту, учасники мітингу припинили штурм будівлі. Депутати пообіцяли врахувати пропозиції незадоволених громадян. Працювати з представниками громадськості повинен був відповідальний за пільги міністр Сергій Тігіпко. Але переговори провалилися, й “афганці” можуть повторити штурм Ради.

Джерело: УНІАН

 

ГПУ: міносвіти не працевлаштувало 14 тис. випускників ПТУ

 

Проведеними органами прокуратури перевірками виявлено порушення прав випускників професійно-технічних навчальних закладів, які навчалися за державним замовленням, на працевлаштування за набутою професією.
Усупереч вимогам Закону України «Про професійно-технічну освіту» не працевлаштовано 14 тис. таких випускників, у т.ч. майже 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Найбільше таких випадків зафіксовано у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській областях. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Непоодинокі випадки порушення прав неповнолітніх на отримання заробітної плати, незаконної вимоги коштів за проходження виробничої практики. Так, прокурором м. Макіївка Донецької області 24.06.2011 порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.183 Кримінального кодексу України стосовно майстра виробничого навчання професійного ліцею комунального господарства і побуту, який отримував від учнів кошти за проходження ними виробничої практики. Справа розглядається судом.
На подібні порушення реагували прокурори у Луганській, Миколаївській, Тернопільській та Херсонській областях.
З метою захисту прав випускників професійно-технічних навчальних закладів Генеральною прокуратурою України внесено подання до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. За результатом розгляду подання притягнуто до відповідальності 22 винні службові особи.

В Україні зеки відмовляються виходити
за амністією: на казенних харчах жити краще

 

109 ув’язнених відмовилися вийти за амністією на свободу. Про це повідомив помічник глави Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко.
Як повідомляється, головних причин такої відмови дві: одні ув’язнені приберігають право на амністію на майбутнє, іншим набагато комфортніше живеться у в’язниці на казенних харчах і з дахом над головою.
“Вони виявили бажання не звільнятися. Наприклад, ті в’язні, яким залишилося до кінця терміну кілька місяців, відмовилися достроково виходити на свободу (за законом, ув’язнений може відмовитися від амністії – ред.), залишивши за собою карт-бланш: мовляв, скористаюся в наступний раз”, – зазначив нам Андрушко.
Він проте запевнив, що інформація про таких людей обов’язково надходить до правоохоронних органів для того, щоб за ними було встановлено контроль.
За словами Андрушко, крім 109 “відмовників”, є кілька сотень в’язнів, яких суд вважає негідними амністії і, відповідно, відмовляє їм у такому праві. За даними тюремників, найбільше відмов у амністії відбулося у Донецькій та Київській областях.
“Мені знайомий такий випадок, коли хлопець не захотів звільнятися раніше через те, що хворів на туберкульоз. Вдома у нього залишилися мама і родичка з маленькою дитиною. Щоб не заражати їх… він вирішив не виходити з в’язниці, а більше йти йому нікуди... Деякі відмовляються від амністії через те, що в майбутньому планують довести свою невинність, а взяття амністії знижує правові шанси. По суті, погодившись на амністію, людина визнає вину”, – розповів захисник прав ув’язнених Дмитро Гройсман.
26 липня президент Віктор Янукович підписав закон про амністію в 2011 році. За даними Державної пенітенціарної служби, всього буде амністовано 12,9 тисячі засуджених.
Зазначимо, амністію в Україні не оголошували вже два роки. Раніше президент України Янукович заявив про необхідність спеціальної широкої амністії та помилування для дітей, які перебувають за ґратами.

Джерело: “Сегодня”

Підготував О. Ярославенко
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

У Запоріжжі презентували альманах «Дніпрові пороги»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers