rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 ЗМІ: Україна може не потрапити
до ЗВТ з Європою, якщо Тимошенко не братиме участі у виборах

Євросоюз може не тільки призупинити переговори про асоціацію з Україною, але й заблокувати введення зони вільної торгівлі у випадку негативного вирішення справи Юлії Тимошенко.
У разі звинувачувального вироку у справі Юлії Тимошенко Брюссель готується заблокувати підписання interim agreement – документу, який повинен ввести в дію ЗВТ між Україною та ЄС, розповів виданню “КоммерсантЪ-Украина” високопоставлений представник ЄС. Втім, остаточне рішення про це поки не прийнято.
Однак у випадку такого кроку процес зближення з Україною може бути повністю зупинений, припускає газета.
На форумі в Ялті стали відомі подробиці того, які дипломатичні важелі Брюссель збирається задіяти для тиску на Україну. Досі представники Єврокомісії заявляли, що за будь-яких умов мають намір завершити і парафувати договір про асоціацію між Україною та ЄС, після чого документ потрібно перекласти на 27 мов країн Євросоюзу і підписати. Труднощі очікувалися на наступному етапі, при ратифікації, а проте економічна частина угоди, яка регулює зону вільної торгівлі (ЗВТ), повинна була почати діяти незалежно від протестів національних парламентів.
Українські дипломати вважають, що загроза зриву переговорів про асоціацію невелика. “У мене немає побоювань з приводу парафування, підписання та ратифікації навіть – угода буде, і її ратифікують, я не сумніваюся. У мене побоювання щодо імплементації запланованих у ньому реформ”, – заявив, виступаючи на форумі, заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін. Він закликав Європу припинити економити кошти на проведенні структурних реформ, які Україна зобов’язалася здійснити в рамках зближення з ЄС: “Ми повинні мати доступ до тих же інструментів, що й країни, що готуються до членства. Мова повинна йти якщо не про таке ж саме, то про подібне фінансування”.
Крім того, питанню Тимошенко була присвячена зустріч Януковича в Ялті, на якій з боку європейських структур були присутні єврокомісар Штефан Фюле, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і депутат Європарламенту Ельмар Брок.
Віктор Янукович отримав від Штефана Фюле безпрецедентно жорсткі сигнали, а європейці так і не добилися від свого співрозмовника гарантій того, що він виконає вимоги Брюсселя і звільнить екс-прем’єра, зазначає видання.
“Було б надто оптимістично говорити, що ми впевнені в успіху”, – зізнався Більдт.
Учасникам переговорів не сподобалося те, що, на їхню думку, голова держави був з ними не до кінця чесний. “Він повідомив нам, що давно передав до Венеціанської комісії законопроект, який декриміналізує дії Тимошенко. Вже потім ми з’ясували, що у Венеціанській комісії про це нічого не знають”, – розповів один з учасників переговорів.
Нещирою європейці визнали і заяву Віктора Януковича про те, що стаття КК, за якою звинувачують Юлію Тимошенко, – “зловживання службовим становищем” – залишилася Україні у спадок від радянських часів, хоча насправді розділ про посадові злочини був повністю переписаний у редакції кодексу від 2001 року.
“Якщо Тимошенко залишиться у в’язниці, взаємини між Україною і ЄС навряд чи будуть такими ж, як раніше. Колишньому прем’єру повинна бути надана можливість знову пройти випробування виборами”, – роз’яснив вимоги ЄС Штефан Фюле.
Зазначимо, що депутат Європарламенту Марек Сівець допускає, що процес ратифікації угоди Україна-ЄС затягнеться на три роки. За словами Сівеця, якщо екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко уникне тюрми, то в питанні асоціації з ЄС буде набагато менше проблем.

Джерело: КоммерсантЪ-Украина

 


 

 

Тимошенко тримають у СІЗО поряд із
хворими на відкриту форму туберкульозу

В оточенні екс-прем’єр-міністра України, лідера ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко побоюються, що вона може заразиться туберкульозом, оскільки поряд з її камерою розташована медчастина СІЗО, де утримують хворих на туберкульоз у відкритій формі.
“У п’ятницю нам стало відомо, що практично через стіну від камери Юлії Володимирівни розташована медчастина слідчого ізолятора, в якій перебувають люди з відкритою фазою туберкульозу”, – заявив на брифінгу в понеділок колишній захисник Тимошенко, адвокат Сергій Власенко, повідомляє прес-служба ВО “Батьківщина”.
“Це становить велику небезпеку для життя і здоров’я Юлії Тимошенко, оскільки її організм ослаблений хворобою та перебуванням у слідчому ізоляторі”, – наголосив він.
За словами адвоката, у Тимошенко температура. Водночас він не зміг сказати, на що вона хвора, посилаючись на те, що він не лікар. Власенко нагадав, що екс-прем’єр перебуває в ізоляторі без законних підстав уже 46-й день, і 27 або 28 днів із них їй не надають медичної допомоги у зв’язку з погіршенням стану її здоров’я.
“Як людина, яка перебуває в слідчому ізоляторі без будь-яких підстав, Юлія Тимошенко має право на обстеження тим лікарем, якому вона довіряє, а не тим, якого призначить держава”, – сказав він.

На свій відпочинок і лікування влада
виділила вчетверо більше грошей, ніж ветеранам
 

 

 Title 
  

У 2012 році медобслуговування нардепів і керівників органів влади, а також фінансування санаторно-курортних установ, де вони відпочивають, коштуватиме 460 млн грн, пише “Дело”.
Проект держбюджету на 2012 рік передбачає фінансову підтримку санаторно-курортних установ Державного управління справами при президентові в розмірі 102,6 млн грн.
За державний кошт у цих установах можуть відпочивати як президент, так і представники вищих органів влади, насамперед Кабміну.
У розпорядженні депутатів є свої санаторії в Криму, де вони можуть оздоровлюватися на держкошти. Фінансова підтримка з державного бюджету об’єктів Верховної Ради у 2012 році становитиме 7,8 млн грн.
Однак найдорожче обходиться держбюджету медичне обслуговування народних депутатів і керівного складу органів державної влади, на що в наступному році планується виділити 354,6 млн грн.
Цього року, згідно з бюджетом-2011, витрати на медобслуговування вищих посадових осіб не перевищать 300 млн грн.
Сума всіх витрат на фінансову підтримку санаторіїв і медобслуговування державних чиновників становить 465 млн грн.
При цьому, для порівняння, на санаторно-курортне лікування ветеранів війни, а також осіб, на яких поширюється дія законів “Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту”, “Про жертв нацистських переслідувань”, і інвалідів бюджет-2012 передбачає 107 млн грн – учетверо менше.
До слова, конкурсний комітет держдачі президента Віктора Януковича, ДО “Резиденція “Синьогора” Державного управління справами, 3 червня ухвалив рішення про проведення ремонтних робіт на суму 21,03 млн грн. Для порівняння, у бюджеті на 2011 рік на лікування українців, хворих на цукровий діабет, передбачено 20,7 млн гривень.

Джерело: Дело.ua

 

25 млн українців потерпають від серцево-судинних захворювань

 

Близько 25 млн осіб в Україні страждають на серцево-судинні захворювання, заявляє академік Академії медичних наук України, директор Інституту кардіології ім. Стражеска професор Володимир Коваленко.
“У нашій країні зареєстровано, відповідно до державної статистичної звітності, близько 25 млн хворих, які страждають на серцево-судинні захворювання. З-поміж них – близько 12 млн хворих на артеріальну гіпертензію”, – сказав він на прес-конференції.
Коваленко також зазначив, що показник смертності від серцево-судинних захворювань в Україні є одним із найвищих у світі (66,6%). Говорячи про актуальні проблеми кардіології, які необхідно вирішувати, він назвав профілактику серцево-судинних захворювань, удосконалення діагностики, спеціалізоване лікування хворих на різних етапах надання допомоги.
За словами директора Інституту кардіології, у старших вікових групах понад 80% страждають на серцево-судинні захворювання. При цьому він наголосив, що у пацієнтів молодшого віку також фіксуються серцево-судинні захворювання, зокрема, порушення ритму серця.
У свою чергу керівник відділу симптоматичної артеріальної гіпертензії Інституту кардіології ім. Стражеска Юрій Сіренко висловив думку, що серцево-судинних пацієнтів не стало більше, “ми просто набагато краще почали їх виявляти”.
За його даними, близько 55% пацієнтів віком до 60 років спостерігаються у кардіологів, віком до 50 років кількість таких хворих становить близько 40%.
Нагадаємо, що в грудні 2010 року Всесвітній банк озвучив основні причини смертності в Україні. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) викликали 67% смертей у 2009 році.
Раніше повідомлялося, що Україна потрапила до дев’ятки держав, де очікувана тривалість життя є нижчою від показників 1970-х років.
Також у доповіді повідомляється, що Україна посіла 69-те місце за рівнем людського розвитку.

Джерело: www.newsru.ua

 

У Львові чоловік вчинив спробу самоспалення через пенсію

 

Львівська «швидка» 19-го вересня госпіталізувала чоловіка, який вчинив спробу самоспалення під стінами Львівської облдержадміністрації та обласної ради за адресою вул. Винниченка, 18. У постраждалого 50% опіків тіла.
Як розповіли очевидці, чоловік облив себе якоюсь рідиною і підпалив запальничкою. Першими кинулися на допомогу працівники охорони та водій, які з вогнегасника загасили полум’я. Коли приїхала «швидка», постраждалий був при тямі, лікарям повідомив, що його звати Роман Черник, 55 років, з м. Любінь Великий Городоцького району.
Сказав, що хотів спалити себе, протестуючи проти несправедливого перерахування пенсії.
Як повідомила головний лікар станції швидкої допомоги міста Львова Наталя Поважук, чоловік перебуває у важкому стані у 8-й міській лікарні.
В МНС цю ситуацію наразі коментувати відмовилися.

Джерело: ZAXID.NET

 

У Каневі урочисто відкрили гелікоптерний майданчик для
паломництва багатих людей до Шевченка
 

 

Title  
  

Урочисте відкриття майданчика відбулося 19 вересня 2011 року за участю віце-прем’єр-міністра Бориса Колеснікова та голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба.
Пасажирський термінал майданчика має пропускну спроможність п’ятдесят пасажирів на годину, повідомляє прес-служба міністерства.
“Об’єкт розташований неподалік Шевченківського національного заповідника, що дозволяє йому приймати офіційні делегації з інших держав, туристичні групи для ознайомлення з пам’ятками української національної і світової історико-культурної спадщини, історією Тарасової (Чернечої) гори тощо”, – сказано в повідомленні.
Як відомо, майданчик будувало ДП “Льодові арени”. Минулого тижня об’єкт вартістю 87 мільйонів подорожчав ще на 700 тисяч.
Вертолітний майданчик на Тарасовій горі потрібний для паломництва сюди відомих людей з усього світу. Про це заявляла раніше заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман.
“Такий майданчик потрібний, тому що Шевченківське місце повинно стати місцем паломництва не тільки бідних людей, а й відомих людей з усього світу – президентів, прем’єрів”, – сказала Герман.

Джерело: www.newsru.ua

Підготував О. Ярославенко
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers