rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Бюлетень Укка

Вересень 2006 року... Станьмо частиною нового УККА

Декілька делеґатів від УККА взяли участь у IV Форумі Українців та його численних засіданнях, присвячених таким темам як український Ґеноцид 1932-1933 років, нові іміґранти з України, розвиток української мови та культури. Делеґати форуму обрали Дмитра Пвавличка головою Всесвітньої Української Координаційної Ради. Після форуму, Світовий Конґрес Українців провів засідання у Києві і обговорив ґльобальні пляни відзначення 75-ої річниці Українського Ґеноциду.

УККА, як інтеґральна частина Центрально-Східньої Европейської Коаліції (ЦСЕК), взяв участь у засіданні з Радою Національної Безпеки 2-го серпня 2006 року. У висліді зустрічі країн Великої 8-ки у Санкт Петербурзі, ЦСЕК, яка складається з 18 представницьких організацій етнічних громад Центральної та Східної Европи, зустрілася зі заступником Радника з питань національної безпеки Дж. Д. Краучем та іншими представниками уряду. Засідання дало можливість представникам організацій звернути увагу на питання, які турбують їхні громади з етнічним корінням у Центральній та Східній Европі. Зокрема, на засіданні було обговорено зворотній рух демократичних принципів в Росії; економічний та політичний тиск Росією сусідніх країн (як наприклад, енергетична криза в Україні у 2006 році); а також загальні питання щодо безпеки та територіяльного суверенітету держав Центральної та Східньої Европи.

Зустріч центрально-східньої европейської коаліції із заступником радника

 з питань національної безпеки - дж. Д. Краучем

Зліва: Деймон Вілсон (Директор, Центральна та Східня Европа, РНБ), Ґордон Гендріксон (Особливий радник Президента з европейських питань), Михайло Савків (УККА), Джон Крач (Словацька Ліґа Америки), Аста Баніоніс (Литовська Американська Громада), Френу Кошорус (Американська Угорська Федерація), Том Грехенм (Особливий помічник Президента та Старший директор з питань Росії, РНБ), Арманд Скала (Конґрес Американсих Румунців), Джуді Енслі (Особливий помічник Президента та Старший директор з питань Европи, РНБ), Рамунас Кондратас (Литовська Американська Рада та ОЛАКР), Юрай Славік (Словацька Крайова Рада Америки), Ласло Пастор (Американська Угорська Федерація), Беррі Джексон (Заст. Помічника Президента та Головний заступник Страшого Радника), Крал Алтау (ОЛАКР), Раді Славофф (Болгарський Дослідницько-Аналітичний Інститут), та Барбара Борзховська (Польський Американський Конґрес). У засіданні також брали участь: д-р Дж. Д. Крауч, Помівчник Президента та Заступник Радника з питань Національної Безпеки та Еллен Кінґ (Угорська Американська Коаліція). Члени Центрально-Східної Европейської Коаліції надіються підтримувати діялог з Радою Національної Безпеки та іншими представниками уряду, щоб разом працювати над спільними питаннями.

Президент УККА нагороджений Президентом України

19-го серпня, під час церемонії відкриття IV Форуму Українців у Києві, Президент України Віктор Ющенко відзначив декількох представників нашої громади за їхню працю для добра України. Серед віззначених, Президент УККА Михайло Савків, мол. був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Вітаємо і ґратулюємо!

«З надією на краще майбутнє» Заява УККА з 8 серпня ц.р.

"У зв'язку з обранням нового Прем'єр Міністра та нового Кабінету Міністрів України, Український Конґресовий Комітет Америки (УККА), як найбільша українська централя США, яка об'єднує американців українського походження, як також і численних громадян України, які проживають в США, надіється, що новий уряд національної згоди працюватиме для добра українського народу, та що

Україна йдитиме шляхом демократії та інтеґрації у Евро-Атлантичну спільноту. УККА занепокоєний сепаратистськими тенденціями, як також і анти-українськими рішеннями деяких місцевих урядів і надіється, що новий Уряд виправдає свою назву та об'єднає націю з метою відбудови України та забезпечення добробуту її народу як передбачає Конституція. Хоча члени Уряду представляють партії, які були обрані народом України на іноді прямо протилежних плятформах, забезпечення собороности України, охорона єдиної державної мови, проведення економічних і податкових реформ, вирішення нагальних соціяльних проблем, боротьба з корупцією, реформа судової влади, розділення повноважень гілок влади та забезпечення їхньої незалежности, як також і продовження нинішнього напряму внутрішньої та зовнішньої політики України є невідкладними завданнями уряду України. На новий Кабінет Міністрів лягла величезна відповідальність. Від того, чи зможуть урядовці відкласти власні амбіції та зосередити увагу на потребах української нації, залежить доля України. УККА закликає новопризначеий Уряд України забезпечити економічний розвиток, покращити життя українського народу в усіх сферах, а також вивести її на міжнародну демократичну арену як рівноправного партнера та члена спільноти заможних, демократичних держав."

Вийшло Нове Число Українського Квартальника  

Вийшло у світ літнє число Українського Квартальника. Це число англомовного академічного журналу включає такі статті: ОУН - між співпрацею та конфронтацією з нацистською німеччиною Тарас ГунчакДилема політичного в'язня: Свідчення Великого Терору в Радянському Союзі Іван Качановський

Український Голодомор 1932-1933 років як Ґеноцид у світлі Конвенції ООН 1948 року Роман Сербин

Розвиток державности та національних сподівань в Україні - дрізні речі, чи дві сторони медалі? Мирослава Антонович

Вивчаючи демрократію: внутрішній політичний прозвиток України з 1991 року Микола Рябчук

Щоб замовити це число, просимо висилати чек або грошовий переказ в сумі $8 до Крайової Канцелярії УККА при 203 Second Avenue, New York, NY 10003.

Пам'ятник жертвам комунізму у Вашінґтоні

"Падіння комуністичної імперії," сказав чеський президент Вацлав Гавел, "було подією однакового значення із падінням Римської Імперії." Тим не менш, у Вашінґтоні, Д.К. до цього часу не було пам'ятника, який би відзначав цю значну історичну подію. Згідно з Громадським Законом 103-109, Фундація Меморіялу Жертвам Комунізму отримала дозвіл на побудову та утримання Меморіялу понад 100 мільйонам жертв комунізму. У серпні 2005 року, Фундація отримала ділянку на розі Масачусетс Авеню, G вулиці та Ню Джерзі Авеню, через дорогу від Адвокатського Центру Джорджтавну та дві вулиці від Юніон Стейшн. Комплекс складатиметься з 10-футової репліки статуї "Богині Демократії," збудованої китайськими студентами на площі Тьянанмень у 1989 році, за основу якої була взята Статуя Свободи. Церемонія відкриття пам'ятника заплянована на 27-го вересня ц.р. о 10-ій годині ранку. УККА закликає громаду взяти участь у цій історичній події. За детальнішими інформа-ціями звертайтеся до УНІС на адресу [email protected]

203 Second Avenue, New York, NY 10003  Tel: (212) 228-6840  Fax: (212) 254-4721  [email protected] http://www.ucca.org/

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers