rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Праця для громади – обов’язок кожного з нас

Скромність прикрашає людину. Зазвичай, така особа не прагне розповідати про свої успіхи та здобутки. Люди такого ґатунку не намагаються виділятися у середовищі - вони ретельно та сумлінно виконують свої обов'язки та слугують прикладом для наслідування іншим. Для них, перш за все, важливий успіх загальної справи, а не особистий. Тож часто, будучи поміж нас, вони залишаються, до певної міри, невидимками. Працюють, працюють і ще раз працюють. Однак, ми повинні вміти вирізняти цих людей із загальної маси, відзначати їхні позитивні риси та належно оцінювати їхню працю, адже вона скерована для нашого загального добра.

Саме до таких особистостей і належить голова парафіяльної управи Катедрального собору святого князя Володимира Петро Чупейда. Усе його життя тісно пов'язане з рідною парафією. Ще у дитячі роки він почав прислуговувати у вівтарі храму святого князя Володимира, а згодом - у юнацькому віці - стає активним членом Ліги Православної Молоді УПЦ у США.

У подальшому зв'язок Петра Чупейди з парафіяльним життям лише міцнів. Тривалий час він активно працював у парафіяльній управі, відповідаючи за важливі ділянки роботи, зокрема, як секретар управи та керівник різноманітних комісій, що діяли при парафіяльній управі.

Протягом двох останніх років парафіяни Катедрального собору святого князя Володимира виявили Петрові Чупейді високу честь та обрали його головою парафіяльної управи. І він цілковито виправдав їхню довіру, плідно працюючи разом з дружнім колективом парафіяльної управи для добра парафії святого князя Володимира.

TitleЗа час своєї діяльності на цій посаді зроблено чимало. Відновлено Катедральний собор: пофарбовано стіни та стелю храму та розписано ликами святих євангелістів та ангелів, які для багатьох парафіян та прихожан створили знайому та рідну атмосферу, що панує у православних храмах України. Здійснено відновлювальні роботи у вівтарі, зокрема, проведена реставрація настінних розписів та ікон. Відновлено й інші приміщення храму.

Велика робота проведена й у парафіяльному осередку, де по суботах працює Школа Українознавства, в якій зараз навчаються майже 170 школярів. Відновлені приміщення класів, шкільний інвентар та вбиральні. Полагоджено водопровідну систему у кухонних примішеннях. На усіх поверхах парафіяльного осередку відремонтовано та пофарбовано стіни та стелю. На черзі ремонтні роботи у головній парафіяльній залі, де передбачається замінити підлогу та відновити систему опалення та охолодження.

Необхідно зазначити, що парафіяни та прихожани храму святого князя Володимира високо цінують роботу парафіяльної управи на чолі з головою Петром Чупейдою. Належну оцінку діловим та господарським якостям голови управи дав і чіказький Предстоятель Української Православної Церкви у Сполучених Штатах Америки Архиєпископ Владика Всеволод.

7 січня цього року під час Різдвяного Богослуження Владика Всеволод від імені православної громади Чікаго та духовенства подякував Петрові Чупейді за його велику роботу як для парафії, так і УПЦ у США. Предстоятель чіказький познайомив вірних з короткою біографією та заслугами перед державою Петра Чупейди і нагородив його за значний внесок у розбудову парафіяльного життя освяченою іконою.

У своєму слові душпастир чіказької православної громади відзначив сумлінну та велику роботу, яку робить голова парафіяльної управи. Владика Всеволод висловив впевненість, що Петро Чупейда й надалі активно працюватиме для добра рідної парафії та Української Православної Церкви у США і побажав йому щасливих і благих літ.

Парафіяни та прихожани Катедрального собору святого князя Володимира приєднуються до побажань свого Владики і зичать Петру Чупейді здоров'я та наснаги на довгії літа.

Андрій Шкіль: «Усе, чого ми чекали від Ющенка, було йому по плечу»

Едуард Кузнєцов: “Україна має потужний потенціал”

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers