rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Тижневикові виповнилося 15!

Цього тижня газеті «Час і Події» виповнилося 15 років, вік для газети вагомий.

За цей період часу тижневик став одним з найбільших в Америці, здобув славу професійного цікавого видання, яке не зупиняється на досягнутому і щоразу пропонує читачеві нові проекти. Звичайно, всіма цими здобутками газета завдячує великому колективу авторів, чиї статті й роблять газету привабливою і різноплановою. Кореспонденти газети працюють не тільки на теренах Америки, але й в Україні, і з нагоди ювілею усі вперше зібралися разом у Чикаго. Це було приємною несподіванкою для читачів та приятелів видання, котрі зібралися в банкетному залі Українського Культурного Осередку, де мали змогу не тільки познайомитися з улюбленими авторами, але й отримати автограф напам’ять. З цього приводу хочемо висловити подяку спонсорам, завдяки яким ця давня мрія колективу стала реальністю. Це – українсько-американська кредитна спілка «Самопоміч», яка оплатила приїзд Віктора Рибаченка та Оксани Войтович, і банк MB Financial, який заопікувався приїздом редактора «Молодіжного Перехрестя» Марини Олійник. Усі решту паперові клопоти з візами залагодили наші спонсори – компанія «Велика родина» та International Cultural and Educational Association, які уможливили приїзд журналістів з України.
Гості з цікавістю розглядали експозицію, яка знайомила з історією газети. Кожен міг полистати перші випуски 16-тисторінкового видання і порівняти з останніми яскравими номерами на 80 сторінок.  На стендах з фотографіями можна було побачити обличчя усіх, хто працював у газеті протягом багатьох років. Зі смутком згадали тих, кого, нажаль, уже немає серед нас – Володимира Павелчака та Сергія Халабуду.
Цікавим і незабутнім ювілейний вечір залишиться в пам’яті присутніх завдяки нашим музикантам, співакам і танцюристам. Родзинкою програми став неперевершений скрипаль Василь Попадюк. Бурхливі оплески подарували гості соловейкові українського Чикаго Аллі Курильців, яка виконала кілька пісень під акомпанемент Оксани Підручної, та переможцям багатьох міжнародних конкурсів бальних танців Івоні та Ірвіну Рибчинським. Під час коктейлю для гостей лунали мелодії арфи у виконанні Мішель Ховарт, бандуриста Івана Горайського та чарівного дуету піаністки Тетяни Торжевської і юної скрипальки Софійки Кирилюк. Своєрідний шарм усьому додавали ведучі – Ліна Митничук і Тарас Демберецький, які професійно поєднували усі компоненти вечора в єдину барвисту мозаїку.

 

Title  Title
  
Title Title 
  
Title Title 
   
Title  TitleTitle Title 
    

Урочисту атмосферу в залі створювало усе, але основну роль відігравали гості, яких зібралося в залі понад двісті п’ятдесят. Ми щиро вдячні представникам численних громадських організацій, установ, товариств і церковних конфесій, які прийшли разом з нами відсвяткувати ювілей. У своєму щільному графіку знайшли час для нашого свята навіть представники комітету міст-побратимів Чикаго-Київ пані Марта Фаріон та Віра Еляшевська, які прийшли на наш банкет разом з вельмишановним гостем з України, колишнім послом України в Америці, Канаді, Мексиці та Ізраїлі Юрієм Щербаком, та футболісти «Україна – Connection», які посилено готуються до прийому міжнародного футбольного турніру в Чикаго. Неможливо перелічити всіх поіменно, але ми щасливі, що ви є нашими приятелями і вшанували наш ювілей. Це свідчить про те, що ми недаремно працюємо для громади, беремо активну участь в її житті. Приємно було слухати вітання Голови Ради директорів кредитівки «Самопоміч» Михайла Коса, регіонального менеджера банку «MB Financial» Павла Бандрівського, голови УККА відділу Іллінойс Олеся Стрільчука, о. протоієрея Калинюка, який зачитав привітання від Владики Даниїла та від імені усіх присутніх священиків поблагословив вечерю. Приєдналися до привітань господар парафії св. Володимира і Ольги пан Олег Караван, голова фундації «Спадщина» пан Юліан Куляс та представник компанії «Велика Родина» Руслан Червак. Завершили урочисту програму виступи журналістів тижневика. Віктор Рибаченко від імені усього колективу привітав гостей, подякував за теплий прийом та відзначив неабиякі здобутки газети за останні роки. Наш найактивніший кореспондент західних околиць Ірина Ценглевич розвеселила усіх коломийкою, написаною спеціально з нагоди ювілею і присвяченою усім працівникам «Час і Події». Багато усмішок викликала також гумореска давнього приятеля газети Ярослава Боднара, яку він присвятив газеті. Її ви зможете прочитати у сьогоднішньому випуску.

 

Title Title Title 
   
Title Title  Title
   

З великою приємністю хочу згадати наших рекламодавців, яких не злякав мовний бар’єр і вони прибули на банкет. Представники дилерів Мерседес Loeber Motors, “Cars – Honda”, “Arlington Toyota”, навчальних закладів East-West University та ORT Institute, медичних закладів USA Vein Clinics, Lava Supply, European Foot & Ankle Clinic, Heal & SPA, а також компаній International Dance Academy, Sky Realty, Law Office of Jason Sager з цікавістю спостерігали за усіма виступами, знайомилися з представниками громади. Щиро дякуємо за підтримку нашим українським рекламодавцям: компанії “Міст-Карпати”, адвокатам Олександру Демченку та Михайлу Чабану, власникам страхових бізнесів Олі Зварич (Allstate), Оресті Михашулі (Farmers), Марку Крутяку (State Farm), а також Лілі Федечко (Старий Львів), Галині Гробовій (Зорі), компаніям “Ukrainian Express” та “North Western Travel”. Окрема подяка власнику типографії, де видається наша газета, Дену Говеру.
Згадати усі деталі у одній коротенькій нотатці неможливо, тому сподіваюся, ви прочитаєте усі відгуки і зможете вибудувати загальну картину ювілейного вечора.
Загалом, попри усі недоліки і непередбачені моменти, вечір відбувся, і, сподіваюся, залишив приємні згадки усім, хто там побував.
Ще раз дякуємо усім вам, нашим читачам, приятелям, які нас читають, пам’ятають, співпрацюють з нами. Адже ми працюємо для вас. Без вас не існувало б газети, вона б перетворилася на звичайний шматок паперу. І тільки від вас ми черпаємо натхнення, бажання творити і розміщуємо на сторінках улюбленого тижневика живі репортажі, знаходимо Час, щоб написати про Події, які вас цікавлять, якими ви живете, які вам потрібні. Тож бажаємо вам і собі багато вільного Часу та цікавих Подій, які б продовжували життя газети і приносили вам приємні хвилини при читанні.

 

Title Title  
   
Title Title 
  

 

Діалог з Юрієм Щербаком. За матеріалами прес-конференції у Чикаго

Як ми робимо газету…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers