rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ І МЕНЕ В СІМ’Ї ВЕЛИКІЙ, В СІМ’Ї ВОЛЬНІЙ, НОВІЙ, НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМ’ЯНУТИ НЕЗЛИМ ТИХИМ СЛОВОМ

Місяць березень – пробудження весни та роковини нашого славного героя – Тараса Григоровича Шевченка.

9 березня – день духовного народження нашого народу. За традицією нашої Рідної школи кожного року в цей час відбуваються святкові концерти. Цьогорічне вшанування 197-ї річниці з дня народження поета та 150-ї річниці з дня його смерті відбулося в суботу, 12 березня. Ведучими цього свята були Олександра Городиська та Володимир Скиба, які запросили до слова директора Рідної школи п. Любу Маркевич. У своєму виступі директор школи наголосила, що Тарас Шевченко мав багатогранну обдарованість і зумів підпорядкувати усі свої здібності історика, філософа, прозаїка одному талантові – поезії.
Геній Шевченка розкрив у своїх творах душу своєї нації і дух доби. Його знають і читають всі українці в світі і вивчають наші учні. За літературним монтажем “Наша дума, наша пісня не вмре, не загине” учні 7-8 класів: Марк Лешига, Ольга Лотоцька, Юлія Носик, Наталія Сендунь, Христина Олейнич, Марта Лешик, Христина Карволь, Діана Бідний підготували свій виступ. Яскраво і образно вони розповідали про місце та роль української народної пісні в житті та творчості поета. Ще змалку Тарас Шевченко визбирував оті народні перлини, а потім творча сила понесла його у вир поезії та малярства. Образно й емоційно прочитав поезію Т. Шевченка Марк Лешик. Учні були одягнені в чудові українські строї, що додавало колоритності.
Про долю Тараса Шевченка – від дитинства до останніх днів життя та його поезію, що стала піснями, розповіли учні 9 класів. У виконанні Соломії Фурдас прозвучала пісня “Така її доля,” яка образно передала зміст поезії. “По діброві вітер віє” виконали Анастасія Бакун та Соломія Фурдас. А пісня “Вишивала я рушник”, яку виконала Анастасія Бакун, – стала яскравим дарунком до літературної композиції. Заключну частину концерту “Іду до Тараса” підготували учні 10 класів: Анастасія Сендунь, Стефан Іваник, Мар’яна Коломиєць, Тарас Пастернак, Аріяня Бабченко, Петро Зварич, Софія Бідний, Оріян Шкробут, які читали вірші поетів 20століття про Тараса Шевченка.
З характером і мелодійно звучали пісні “Садок вишневий коло хати”, “На високій дуже кручі”, “Зоре моя вечірняя” у виконанні учнів 3-4-5 класів. Ще однією приємною подією стало вручення учням нашої школи дипломів переможця десятого Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. На закінчення свята прозвучав безсмертний “Заповіт”. Тарас Шевченко жив, творив, боровся, щоб “святую правду возвестить”. Його творчість, пророцтво живі, дієві й сьогодні...
Над програмою працювали учителі школи Богдана Наливайко, Рома Лабазевич, Галина Прохна, Оксана Чуйко та Віра Лесик. 

 

Title Title 
  
 TitleTitle 
  

Чарівний Київ в Українському Інституті Модерного Мистецтва.

На крилах пам’яті чорнобильських лелек

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers