rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Т.Г. Шевченка у школі українознавства в м. Палатайн

“Учися, серденько, колись
з нас будуть люди”
                        Т.Г.Шевченко

 Title 

Майже два століття пролягли поміж добою Шевченка і нашими днями, але час не віддаляє нас від Тараса…

У суботу, 5 березня, в школі Українознавства м. Палатайн вшанували пам’ять гідного сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Розпочали Службою Божою в церкві Непорочного зачаття (настоятель о. Михайло Кузьма). До свята готувались усі: батьки, вчителі і, звичайно, діти. Відкрили програму наймолодші школярики. У їхньому виконанні прозвучала пісня “Сонце гріє, вітер віє” на слова Т.Шевченка. Учні старших класів прочитали напам’ять вірші і поеми великого Кобзаря, співали пісні та виконували інструментальні твори. У залі панувала атмосфера “єдиної української родини”. Дивлячись на діточок, одягнених у чудові вишиванки, серце переповнювалося почуттям гордості і поваги. Це – покоління української молоді, яке підростає і готується до дорослого життя за межами України. Збулися слова Тараса Шевченка і його пророцтво: “…і оживе добра слава, слава України….” Виховуючи наших учнів у дусі патріотизму та націоналізму, ми сьогодні завдячуємо не тільки вчителям та батькам, але й молодіжним організаціям, зокрема, СУМу ім. Д.Вітовського (м. Палатайн), духовним провідникам та представникам українських установ. Тільки в єдності зможемо зберегти рідну мову, культуру, традиції та історію свого народу. Надзвичайно гостинно і тепло зустріли присутні на святі Шевченка п. Оксану Добрянську, менеджера українсько-американської кредитової спілки “Самопоміч” (відділення м. Палатайн).
Варто відзначити, що ось уже протягом майже 50 років з часу існування української школи “Самопоміч” завжди “була”, “є” і ми, впевнені, “буде” нашим добрим другом. Від імені дирекції та усіх членів Кредитівки п. Оксана передала привіт і додала грошовий дарунок. Сердечно дякуємо!!!
Ще однією приємною подією стало вручення учням школи “дипломів переможця” десятого Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Висловлюємо щиру подяку особисто п. Ларисі Коваль за плідну співпрацю.

 

Title  Title
 TitleTitle 
Title Title 

 

Користуючись нагодою від імені адміністрації школи, батьківського комітету та учнів передаємо найтепліші слова подяки родині Мартинюк за безцінний дарунок – портрет Т.Г.Шевченка ручної роботи, витканий в Україні. Це справжній витвір мистецтва. На закінчення свята усі присутні заспівали безсмертний “Заповіт”. Сьогодні у такий нелегкий час для України живемо тільки надією на її Воскресіння. Пам’ять про Тараса Григоровича Шевченка, світоча української нації, що віддав себе на жертовний вівтар задля її свободи, назавжди закарбується в наших серцях.
Щоб дізнатися більше про школу українознавства в м. Палатайн, загляньте на наш вебсайт
www.ridnashkola.net або телефонуйте за номером 847-414-9324.
Ласкаво просимо!

“Зоре моя вечірняя”- літературно-музичний вечір в Українському Національному Музеї

Молитва матері свята...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers