rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Натхнений Ювілей Душпастирського служіння!
Ієрархи, духовенство та вірні із Сполучених Штатів Америки, Канади та Великобританії прибули 22-го січня 2011 року до Вашингтону, ДС, щоб привітати Його Високопреосвященство, Архієпископа Антонія, правлячого ієрарха Східної Єпархії та голову Консисторії Української Православної Церкви в США, в день святкування його 25-тирічного ювілею з дня його висвячення на єпископа та душпастирського служіння.
  Title


Його Блаженство, Митрополит Константин та Його Преосвященство, єпископ Даниїл з УПЦ в США разом із Його Високопреосвященством, Митрополитом Юрієм та Його Преосвященством, єпископом Андрієм з Української Православної Церкви Канади долучилися до Архієпископа Антонія при престолі Української Православної Катедри св. Андрія у Сілвер Спрінг, МД для святкування найважливішої частини – Святої Євхаристії.

Протоієрей Володимир Штеляк, настоятель катедри св. Андрія та близько 50-ть членів духовенства УПЦ в США та інших юрисдикцій привітали ієрархів при вході до катедри перед початком Божественної Літургії у суботу,  після Богоявлення. Ієрархів також привітали голова катедральної управи Ольга Кофей разом із Сонею Кравець та Надією Колесник із сестринства, а також діти із церковної школи та діти з інших парафій. Кожна дитина подарувала єпископам букет квітів. Катедра була переповнена вірянами, які приїхали звідусіль.
Після Євангельського читання, Його Преосвященство, єпископ Даниїл розповів про значення душпастирського служіння єпископа у житті церкви, згадуючи життя трьох великих святителів: св. Василія Великого, св. Івана Золотоустого, св. Григорія Богослова прирівнюючи до 25-ти років Архієрейського служіння вірним Української Православної Церкви в США. Єпископ Даниїл говорив про спроби Архієпископа зміцнити церковну єдність вірних Церкви в Україні, гуманітарні зусилля, а також його відданість службі УПЦ в США і його зусилля щодо покращення життєвих умов для духовенства нашої Церкви. Єпископ Даниїл зазначив, що протягом років архієрейської служби, він безперервно проповідував Добру Новину з впевненістю та надією, святкувати Святу Євхаристію та всі Таїнства Церкви молитовно та ревно, і дбати про свою паству з терпеливою уважністю до дарів та потреб усіх. Під час цього процесу, Архієпископ Антоній неодноразово казав, що він сам зростав та кріпився у Дусі.

Title  
 Ієрархи, духовенство та вірні із Сполучених Штатів Америки, Канади та Великобританії в день святкування 25-тирічного ювілею з дня висвячення у єпископа та душпастирського служіння Його Високопреосвященства Архієпископа Антонія, правлячого ієрарха Східної Єпархії та голови Консисторії Української Православної Церкви в США. 

По закінчені Божественної Літургії митрополит Константин висловив свою вдячність Всевишньому Богові за віддану службу Архієпископа Антонія та обдарованість торкатись життя тих, які доручені під його духовну опіку. Слово Аксіом – він достойний – це життєвий термін і затвердження вірними і вказівка чи ціль, якої потрібно досягнути – життєвий процес. Коли все сказано та зроблено, наш Господь приймає його у Свою радість, тому що, 25 років Архієпископ Антоній себе запитував: “Що б Христос зробив у цій ситуації?” За 25 років під його опікою та Батьківським крилом, він підтвердив виголос “Аксіом” – Гідний, Достойний. Це наша щира молитва, щоб “цей срібний ювілей перетворився у золотий і прикрашений діамантом”... Боже благослови Архієпископа Антонія на многії літа!”

День продовжувався святковим бенкетом у Свято-Андріївському парафіяльному залі, де зібралось більше 300 гостей. Митрополит Константин розпочав молитвою, а згодом пролунало звернення Вселенського Патріарха Варфоломія, який привітав архієпископа наступним привітальним листом:

“З нагоди 25-тиліття вашої відданої служби у нашій Святій Церкві, ми хочемо передати вам наші особисті молитви та щиросердечні найкращі побажання від Вселенського Патріархату. Ми також, разом з православним духовенством та Христолюблячими вірними, що зібралися сьогодні, розділяємо цю радість та святкування Вашого милостивого терміну. Ми висловлюємо Вам наші теплі привітання та схвалюємо вашу ревну та активну службу Божому народу. Ми вдячні за вашу енергійну службу і молимось, щоб наш Господь обдарував Вас силою та духовною радістю, щоб Ви продовжували “правдиво навчати слово Його істини”.
Від нашого Преподобного Трону, Матері Церкви Константинополя, ми надсилаємо Патріаpші благословіння на Його Високопреосвященство, під час цього святкування, а також на всіх присутніх, щоб Господь дарував “все, що є добрим та корисним для ваших душ”.

Його Високопреосвященство, Митрополит Юрій, новообраний Настоятель Української Православної Церкви Канади, привітав Архієпископа Антонія під час бенкету від імені його Церковної Адміністрації, всього духовенства та вірних, згадуючи їхню дружбу, більше 40 років від першої зустрічі на першому році, та останньому році Архієпископа у семінарії Св. Андрія у Вінніпезі, Манітоба, Канада. Він згадував про різні випадки спільної праці у різних справах як ієрархи Церкви та багато разова участь Архієпископа Антонія у житті Церкви Канади.

Title  Title

 

Єпископ Андрій привітав від імені всіх Канадських ієрархів, включаючи єпископа Іларіона, який не зміг прибути на святкування, і подарував Архієпископу Антонію ікону Св. Антонія Великого для вжитку у його літургійному та молитовному житті.

  Title

Окрім присутніх, на святкуванні Православних ієрархів, Митрополит Степан (Сорока) Української Католицької Єпархії Філадельфії, колишній єпископ Василь (Лостен) Української Католицької Єпархії Стамфорду, єпископ Кен (Новоковський) Української Католицької Церкви Канади та єпископ Іван (Кудрик) Греко-католицької Єпархії Парми також були присутніми на святкуванні та привітали Архієпископа з його 25-тиріччям його служби.
Пролунали привітання від Архієпископа Дмитрія Грецької Православної Митрополії, від прот. Михайла Роска, представника Митрополита Mиколи, Карпато-Русинська Православна Церква; від Посла України в США Олександра Моцика; від Христини Балко, голови Української Національної Кредитної Спілки, від семінаристів Свято-Софіївської Семінарії; від студентів церковної школи та більше 30 інших представників релігійних та цивільних установ Православної та Української Громади.
Український посол Об’єднаних Націй, Юрій Сергеєв, привітав Архієпископа Антонія у Саут Баунд Брук, Н. Дж, після участі у Богослужбі та великого посвячення води у день свята Богоявлення/Йордану іконою св. Андрія у традиційному Українському стилі.
Чудовий музичний антракт під час бенкету склали дует сестер Надії та Наталії Павлишин та Соломія Горохівська на скрипці і Андрій Підківський на сопілках. Ці виконавці привітали Архієпископа своїми музичними здібностями та принесли велику радість усім присутнім.
Під кінець бенкету Митрополит Константин розповідав про життя і службу Архієпископа Антонія та запросив архієпископа звернутися до вірних, які були присутні на його срібному ювілеї. Архієпископ говорив про його глибоке занепокоєння у день перед його висвяченням у єпископа, що він ніколи не зможе жити так, як це годиться єпископові. В одну мить він думав, що справді робить пожертву, присвячуючи своє життя Богові, але швидко зрозумів, що це Христос, Хто пожертвував Собою ради нього.
Високопреосвящений Архієпископ Антоній говорив про велику таємницю подій, які відбулися 25 років тому, 6 жовтня 1985 року, коли він клякнув перед престолом Церкви-пам’ятника св. Андрія у Саут Баунд Брук і був обдарований прихильністю Милості Божої, яка доповнить те, чого не вистачає і укріпить його під час цілого шляху душ-пастирського служіння.
Він говорив про боротьбу для всіх єпископів та всього духовенства, щоб вони завжди пам’ятали, що вони слуги Христові – для Його Церкви та Його людей. Єпископ не може додати нічого до Доброї Вістки чи пропонувати інше спасіння. Він може лиш допомагати тим, хто є під його опікою, зростати у їхній вірі та проходити по вузькому шляху, який веде до Небесного Божого Царства.
Архієпископ Антоній з особливими та емоційними словами подяки звернувся до багатьох людей за їхній вплив на його життя. Він подарував букет квітів своїй матері Доротeї, яка була приємно вражена, коли всі встали і вшанували її своїми тривалими оплесками. Високопреосвященнійший Антоній оголосив всіх тих, які змінили його життя своєю особливою та могутньою духовною та емоційною присутністю у свій відповідний час, а саме: члени його сім’ї, брати єпископи-митрополит Константин та єпископ Даниїл, протопресвітер Вільям Дяків з родиною, прот. Іван Наконечний, Омелян Скочипець, протопресвітер Михайло Роско та інші. Він подякував усім ієрархам, Православним та Католицьким, які були присутні на святкуванні, та Кафедральному Хорові за духовно-піднесені співи під час Божественної Літургії. Він особливо подякував прот. Володимиру Штелякy та його дружині добродійці Марті, Ользі Кофей та кафедральній управі, які присвятили багато годин підготовки для ювілейного святкування. Він також подякував усім присутнім членам катедри та всім гостям, які приїхали– навіть із далекого Лондону, Англія, прот. Богдан Матвійчук, УАПЦ Діаспори.
На наступний день, у неділю, 23 січня 2011 року, Високопреосвящений Архієпископ Антоній служив подячну Божественну Літургію у Катедрі св. Андрія, під час того як парафія вітала свого ієрарха із його Днем Ангела та Днем Народження яке підходило за декілька днів. Багато хто назвав цю літургію “подячною літургією,” бо подячні слова вільно виливалися із уст архієпископа, священиків та вірних.
Завершуючи святкування цією Літургією, архієпископ сказав: “Дякуючи Богові за такий особливий привілей бути вашим пастирем всі ці роки, я також хочу подякувати кожному із вас за ваш власний досвід із дарами та випробовуваннями Святого Духа відповідно до конкретних обставин вашого життя. На завершення, я хочу скористатись можливістю публічно подякувати всім членам духовенства,дияконам та священикам, – за їхню вірну службу та співпрацю у проголошенні Євангелія та святкуванні Святих Таїнств Господніх. Ви зробили великий внесок у нашу Святу Українську Православну Церкву в США та у різні наші відділи, які ми пригорнули.”
Боже, благослови архієпископа Антонія на многії літа!

Запрошення на весілля в Українському музеї в Нью-Йорку: Надя Тарнавська з хором “Українські жіночі голоси”

Зустріч Українських Ієрархів 2011!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers