rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Вибори \ Підтримаймо на виборах Девіда Павліка, кандидата від української громади

22 лютого цього року відбудуться вибори в Чикаго. Посада олдермена є надзвичайно важливою для функціонування та процвітання нашого міста.

Олдермени – це депутати міської Ради, які обираються від різних округів. В Чикаго є 50 округів і, відповідно, 50 представників громад в уряді міста. Наша газета, як засіб масової інформації, не могла залишатися осторонь важливого процесу формування нового керівництва, і тому ми запросили для інтерв’ю одного з кандидатів в олдермени від 32-го округу, до якого належить українська околиця – Девіда Павліка.
Девід люб’язно погодився завітати до нашої редакції і відповісти на декілька запитань.
Девіде, я знаю, що ви маєте українське походження. Чи не могли би ви розповісти про це детальніше?
Звичайно. Моя бабуся – українка. Наша сім’я жила у Wicker Park, у давній східноєвропейській громаді. В цілому, я маю українсько-польсько-чеське походження. По сусідству жили також українські родини у Marriot Court, і я проводив багато часу з дітьми з цих сімей, з багатьма з них ходив до школи святого Миколая. Моя мама виховувала мене сама, але бабуся також брала велику участь у вихованні. Вона навчила мене любити родину, Бога, добре вчитися у школі, товаришувати з сусідами. Також я прислуговував у церкві святого Миколая.
Ваша бабуся народилася в Америці чи емігрувала?
Вона народилася тут, її дід був народжений в Україні. Ми свого часу намагалися дослідити свій рід, але нам так і не вдалося, оскільки багато предків було репресовано за часів Сталіна.
Де ви працюєте зараз?
Я працюю в уряді губернатора Пета Квіна на посаді менеджера бюджету штату (State Budget Manager) при офісі з питань управління та бюджету. Я здійснюю нагляд за бюджетом, який становить більше, ніж один мільярд доларів, піклуюся про надходження коштів у бюджет та використання коштів державними органами, такими як поліція штату, департаменти виправних закладів, питань захисту прав людини, страхування та інші. Моя робота полягає у знаходженні способів наповнення бюджету штату. Тому я вирішив обиратися на олдермена. Ми маємо справу зараз із найгіршим становищем бюджету міста за всі часи.

 Девід Павлік

Ми повинні ретельно працювати над тим, як виправити це становище, як наповнити бюджет, оскільки грошей у міській скарбниці зовсім небагато. Ситуація гіршала протягом кількох останніх років, оскільки уряд міста працював над короткостроковим вирішенням проблем, зокрема, продаючи вигідні активи. Вони отримували кошти для того, щоб закривати діри, які виникали весь час, але робили це шляхом втрати цінних активів на тривалий термін. Прикладом такої діяльності є лізинг мітерів для паркування та оренда Skyway – тепер ми не скоро зможемо заробляти на цих об’єктах. А кошти, отримані за них, уже витрачені на різні міські програми, зарплати тощо. Так що нам є над чим працювати.
Які основні пріоритети в роботі для себе, як потенційного олдермена, ви визначили?
Як олдермен, я намагаюся працювати над покращенням стану вулиць і доріг в окрузі, включаючи встановлення і ремонт світлофорів і т.д. Необхідно вирішувати проблему з графіті, які є повсюди. В українській околиці ситуація з розмальовуванням стін трохи краща, ніж в інших районах. Зате Ukrainian Village – це єдиний район округу, який не бере участі в програмі переробки відходів (recycling program). Ця програма полягає в тому, що в більшості районів нашого округу, практично в усьому місті, є великі баки блакитного кольору, куди можна викидати паперові відходи, скло та кольорові метали, що підлягають переробці, замість того, щоб викидати у звичайні баки, звідки таке сміття піде на звалище.
Крім того, я маю намір прийняти на роботу україномовного працівника, щоб українці – мешканці 32-го округу – могли спокійно зателефонувати в офіс і поспілкуватися доступною мовою. Це, взагалі, несправедливо, що люди не можуть зконтактуватися з офісом свого олдермена по тій простій причині, що там ніхто не володіє їхньою мовою.
Також важливим для мене пунктом є створення робочих місць. Це дуже актуальне питання. Ми були присутні вже на двох “ярмарках праці”. На останній з них, яка відбулася 29 січня, були присутні чимало потенційних працедавців – новий бар, який наймав людей, представники MB Financial Bank збирали резюме в людей. Ми заснували програму, згідно якої один з моїх помічників допомагає людям безкоштовно виправити їхні резюме, підказує, як краще їх скласти.
Я чудово розумію, наскільки зараз важкі часи, особливо для малого бізнесу, і місто в цьому зовсім не допомагає. Знаю не з чуток: моя сім’я володіє невеличким пабом у Roscoe Village, тому мені відомо, що малому бізнесові потрібна допомога від уряду міста, що і намагатимуся робити, якщо буду обраний на посаду. Підприємці не повинні мати справу з великою бюрократією і відсутністю інформації щодо дозволів, ліцензій і тому подібне.
А для новоприбулих іммігрантів це особливо важко…

  Title

Це просто жахливо! І цим повинен займатися олдермен. Тобто, якщо ви маєте будь-яке запитання, ви можете звернутися до олдермена, і він повинен спробувати допомогти. Якщо самостійно не може вирішити ту, чи іншу проблему, він повинен правильно скерувати людину до того держслужбовця, який зможе допомогти. Якщо, наприклад, говорити про питання імміграційної політики, то вони не входять до повноважень олдермена, однак, він може допомогти, направивши людину до конгресмена, який займається подібними питаннями, призначити зустріч прохача і конгресмена. На жаль, за останні 4 роки в нашому окрузі не надавалася жодна подібна допомога громадам. Я особисто хочу підтримати українську громаду, як одну з найсильніших, найконсолідованіших у місті. Українці піклуються про своїх сусідів, друзів, про свою культуру, традиції. Такий висновок можна зробити, спостерігаючи за тим, наскільки чисті вулиці, в церквах багато людей. Якщо поглянути на інші церкви в місті, то там дуже мало людей, а в українських церквах віряни дуже активні. Я хочу представити українську громаду цілому місту!
Як ви оцінюєте власні шанси на виборах?
Досить високо. Ми бачимо, що існує невеликий розрив між мною та іншим кандидатом, тому будемо працювати якомога більше.
Роботи, що чекає на обраного олдермена, – чимало. Ми це можемо бачити на прикладі снігової хуртовини минулого тижня. Скажімо, теперішній олдермен 1-го округу Джо Морено зробив все можливе, щоб якнайшвидше усунути наслідки цієї негоди. Він винайняв техніку, людей, які прибирали сніг з доріг, тротуарів, переходів між домами. В нашому окрузі не робилося нічого. Інші олдермени зверталися до таких бізнесів, скажімо, як Menards і просили про допомогу у вигляді надання техніки. Моя кампанія займалася цим питанням. Оскільки я не олдермен, а тільки кандидат, то ми платили за це. А, загалом, олдермен може закликати власників великих бізнесів зробити свій внесок у допомогу районові, громаді. Все це – результат недостатньо ефективного управління. В такі часи нашому районові потрібен справжній лідер, який вміє приймати рішення і вирішувати проблеми: допомагати бізнесам, знаходити робочі місця, прибирати сніг, в кінці кінців, – позбутися щурів у бічних вуличках! Ми маємо справжню проблему з гризунами, яка вимагає негайного вирішення.
Ви дуже молоді, вам 29 років, а така посада вимагає чимало відповідальності, досвіду. Як ви вважаєте, чи маєте ви усі необхідні якості для цієї роботи?
Ви знаєте, я впевнений у собі, і вже випробував себе у ролі олдермена, зокрема, під час прибирання снігу з вулиць. І я маю чималий досвід роботи в уряді губернатора, якого набув, займаючись питаннями бюджету у кілька мільярдів доларів. Коли мені було 24 роки, я працював заступником керівника департаменту з питань транспорту в Іллінойсі (Deputy Director of the Illinois Department of Transportation). Мені тоді казали: “Ти такий молодий. У тебе немає жодного досвіду!” Але я завжди вважав, якщо прислухатися до порад інших людей і бути готовим важко працювати щодня, ти можеш досягти успіху, незалежно від віку. Можна бути 18-річним, служити в армії і віддати життя за свою країну. Є приклад мільярдерів, які керували мега-компаніями у 20-річному віці, такими як Microsoft, Facebook, Dell.
Як ви можете себе описати кількома словами? Чи ви прислухаєтесь до порад інших?
Я не є впертим. Якщо ти хочеш працювати на цій посаді, ти не можеш бути таким. Ти повинен мати принципи, але бути гнучким, вміти налагоджувати з людьми стосунки. Я – з народу, з громади. У той же час дуже відкритий, чесний, амбіційний і звик важко працювати. Моя бабуся і моя мама навчили мене працювати як слід. Моя мама працювала на двох роботах, щоб я міг навчатися у St. Ignatius College Prep, і мене навчила працювати багато, з розумом, мати повагу до інших, – і тоді успіх не омине.
До виборів залишилося вже небагато часу. Що особливого ви би хотіли сказати українцям, які прийдуть голосувати?
Я хочу допомогти українській громаді найбільше з усіх олдерменів, які працювали у 32-му окрузі. Я сам із громади, і щоб мати можливість працювати для громади, я буду боротися за кожен голос виборця. Тому я закликаю всіх прийти на вибори, які відбудуться 22 лютого і проголосувати за Девіда Павліка, під номером № 51. Я ніколи не забуду підтримки української громади і працюватиму для неї! Я буду радий будь-якій допомозі – розміщенню заклику про голосування за мою кандидатуру у вікні, добровільну допомогу кампанії тощо. Ви можете зазирнути на мій веб-сайт davidpavlik.com, щоб дізнатися, який внесок ви можете зробити, або зателефонуйте у наш офіс за номером 773-236-8122.
Але, найголовніша підтримка – це віддати голос за Вашого кандидата, обравши номер 51 у списку виборців!

Тріумфи і розчарування проміжних виборів

Соціолог Олексій Антипович: «Похід партій на вибори поодинці дає вищий сукупний результат, аніж якби вони йшли єдиним списком»

Танці на граблях#2012-44 (10/31/2012)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers