rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Цей прекрасний День Подяки

День подяки минув, та ніхто не забув,
Що цей день, як дарунок від Бога.
Було б щастям для всіх, якби завжди він був,
Як є правди й любові дорога.

У цей радісний день, як родина уся
Ділить кожний шматочок із ближнім,
Та подячну молитву співають серця,
А душа розмовляє з Всевишнім.

День подяки Ісусові, що врятував
Наші душі для світу Нового
І Матусі Своїй під опіку віддав,
Щоб завжди берегла нас від злого.

  Title


Коли люди усі, що живуть на Землі
Усім серцем своїм і душею
Схочуть добрими стати, як діти малі -
Щастя прийде у кожну оселю.

Тоді Добрий Господь усміхнеться до нас
І зрадіє Марія Пречиста.
Постараймось наблизити радості час
І щоб совість у нас була чиста.

День Подяки! Це свято є дуже гарним і подобається всім, хто проживає в цій вільній країні. В цей день ми маємо змогу подякувати один одному за все те добро, що зробили, подякувати рідним, друзям, цій країні, яка прийняла нас і нашому Творцеві за всі ласки з небес.

В переддень “Дня Подяки” в школі Lakeview, члени українського учнівського клубу влаштували дружню спільну вечерю. Керівником клубу є вчителька п. Олена Есман, а головою клубу цього року є Христина Москалик. Христинка недавно приїхала з України, але швидко потоваришувала з учнями школи і вже завоювала довір’я своїх нових друзів. Нелегко їй вдається долати мовний бар’єр, але старання і праця допомагають. Відсвяткувати “День Подяки” прийшли 18 членів клубу. Про смачну їжу для своїх вихованців потурбувалася п. Олена. Індичка була велика, золотистого кольору і виглядала дуже апетитно. До неї був приготований спеціальний гарнір, традиційний соус, солодка червона картопля. П. Олена поділила їжу між всіма учнями і гостями. Українських учнів прийшли привітати директор школи, помічник директора, вчителі, яких також запросили до столу. Я мала приємну нагоду привітати дітей від колективу української газети “Час і Події”. В подарунок від газети учні одержали пам’ятні ручки, які передала їм власниця видавництва – Софія Разумова, за що діти були дуже вдячні. Всі вони люблять читати нашу газету, особливо “Молодіжне перехрестя” і літературний випуск.

Title  

Вечеря була смачна і пройшла дуже весело. На вечерю до українських дітей прийшов їхній давній товариш Арнольд зі своїм братом. Вони вже не вчаться в школі, але завжди приходять відвідати своїх друзів. Діти, кожний по черзі, висловлювали щирі подяки своїм рідним, близьким, друзям, вчителям. Час проходив в дружніх розмовах. Голова клубу Христина провела конкурс на знання історії свята “День Подяки”. Приз, велику пачку цукерок, виграла Оленка Богачик, яка відповіла на всі запитання цілком правильно і швидко. На десерт діти одержали пиріг з гарбузовою начинкою і каву. Всі були задоволені й щасливі, дякували своїй наставниці п. Олені Есман за материнську опіку, за той час, який вона їм присвячує. Взагалі, клуб цей організувала п. Олена шість років тому і є постійним його керівником. В школі є ще французький, азіатський і латинський клуби. Було б дуже добре, якби представники наших громадських організацій, представники духовенства мали змогу відвідувати хоч іноді нашу молодь в школах, цікавитись їхнім життям, їхнім дозвіллям, допомагати порадами. Адже зовсім нелегко дітям в новій країні, вони повинні відчувати підтримку своєї громади. Користуючись нагодою, хочу запросити дітей відвідати нашу Школу Мистецтв “Барвінок”, думаю, що зможемо запропонувати їм цікаві заняття музикою, малюванням, сучасними танцями, спортом та поезією. Приходьте, телефонуйте(773)653-3577, будемо раді знайти вам заняття згідно ваших уподобань.
Від колективу працівників газети “Час і Події”, від колективу вчителів Школи Мистецтв “Барвінок”, від всієї української громади бажаємо нашим українським учням школи Lakeview, а також учням інших шкіл доброго здоров’я, успіхів у навчанні, дружби з дітьми інших національностей і високих показників на екзаменах. Сердечно дякуємо п. Олені Есман за нелегку працю, за увагу до наших дітей, за добре материнське серце. Бажаємо, щоб ваш український клуб завойовував тільки призові місця у змаганні з іншими. На наступній зустрічі хочеться побачити всіх вас у наших українських вишиванках, щоб всі знали, що ми гордимося тим, що ми – УКРАЇНЦІ.

 

Title Title 

 

На порозі 40-ліття!

Щедра осінь в Палатайні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers