rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт

Футбол

 Прем’єр-ліга. “Динамо” – “Металіст”: нічия на користь “Шахтаря”

Після останніх матчів київського “Динамо” намагаєшся зрозуміти, що можна було б таке зробити з командою, щоб вона за півроку взагалі перестала грати. Питання навіть не в супернику. Нинішнє “Динамо” може програти і ГазМ’ясу.

По завершенні матчів біло-синіх думаєш: цього не може бути, команду підмінили, у всьому винні донецькі, Янукович, суддя, погана погода, сусід по стадіону. Але по завершенні гри ще раз стверджуєшся на думці, що це такий нинішній рівень клубу за часів президенства Ігоря Суркіса.
Не може Єрьоменко бути Іньєстою, а Лужний перетворитися на Гвардіолу. Вболівальникам “Динамо” варто змиритися. Як казав на початку сезону Ігор Суркіс: рівень “Динамо” – це Ліга Європи. Як у воду дивився.
Відставання “Динамо” від “Шахтаря” після нічиєї з “Металістом” вже складає 12 очок. Тобто, на перше місце і шарову путівку у груповий турнір Ліги чемпіонів динамівцям вже можна не розраховувати. Хоча, це ще може і передчасно, але за нинішнього рівня гри “Динамо” та “Шахтаря”, перевага, і відчутна, в команди з Донецька. Тепер головне завдання “Динамо” на сезон корегується – запекла боротьба за 2 місце з “Металістом”, який відстає лише на два очка і, мабуть, з “Дніпром”, який знову може наблизитися до киян та харків`ян на відстань 5 очок.

 Title 

Нічия у сьгооднішній грі має бути до вподоби лише “Металісту”. На початку двобою гості дали грати першим номером киянам, очікуючи на швидкі атаки Девича та Тайсона. У Лужного ж були серйозні проблеми в атаці. Продовжує відновлюватися від травми Шевченко, ушкодження в Гільєрме, загрипував Яромоленко, а Андре десь загубився між “Динамо-2” та “Динамо-3”.
У перші хвилин з 30 гри господарям вдавалися швидкі атаки і особливо через фланги. Хоча більшість з цих прострілів чи навісів у штрафну були малоефективними. На другому проверсі домінували гості. Хоча свій гол “Динамо” і забило після одного з таких прострілів. Але в тому моменті кияни мають бути вдячні, у першу чергу – Романчуку, який піймав гаву у власному штрафному, а вже потім Гусєву, який зіграв на випередження і забив.
Але не довго музика грала на стадіоні “Динамо”. Через три хвилини атака харків`ян, удар Тайсона, невдалий прийом Коваля, падіння Шелаєва у штрафній та призначення пенальті, який реалізував Девич. На 45 хвилині у штрафній “Металіста” падає вже Мілевський і арбітр знову вказує на 11 метрів, але Артем не влучає у ворота.
Щоб уникнути спекуляцій на тему суддівства, то скажу: як і в першому пенальті так і в другому – суддя мав усі підстави як призначати 11-метровий, так і ні. При падінні Шелаєва гравець “Металіста” боровся за м`яч з Сілвоєм і обидва тримали один одного, просто перший раніше зметикував і впав.
В епізоді з порушенням правил на Мілевському, то перед тим як артистично впасти, форварда “Динамо” тримав за руку Обрадович. На матчі був присутній Колліна і вже в наступному турі ми побачимо, чи був правий Сіренко у цих двох моментах.
У другому таймі видовищної гри вже не вийшло. І “Динамо” і “Металіст” не ризикували. Своїми пенальті у першому таймі їх намагався струсонути суддя, а в другому вже все було передбачувано. Команда Лужного з хвилини 60 почала втомлюватися, але тренер замін не робив. Хоча було помітно, що Мілевський і Гусєв вже погано пересуваються по полю. “Металіст” краще тримав м`яч, але не ризикував, граючи на свій результат і очікуючи помилки “Динамо”. Але все завершилося мирно. “Металіст” може зарахувати цю нічию до активу, а Лужному варто знову чухати потилицю та думати як як грати далі...

 


 

Захисник “Севастополя” вбив жінку і двох дітей
Захисник “Севастополя” 25-річний Владислав Піскун у неділю за кермом свого BMW на смерть збив жінку й двох дітей.
Про це повідомляє “Сегодня”.
Трагедія сталася близько 11 ранку в центрі Севастополя, на вулиці Гоголя. Водій кабріолета BMW, перевищивши швидкість, не впорався з управлінням – і машина вилетіла на тротуар, де збила трьох – жінку й двох її доньок. Їхній батько дивом вижив.
Піскун був з пасажиркою, його госпіталізували зі струсом головного мозку й переломом гомілки, а її – з політравмою.
За словами очевидців, причиною ДТП сталі вуличні перегони, які влаштували водії автомобілів BMW і Mitsubishi Lancer.
Правозахисна група “Півострів Крим”, посилаючись на своє джерело в УМВС України в м.Севастополі, повідомила, що Владислав Піскун арештований і визнав свою провину: “З його свідчень стало відомо, що зустрівшись на світлофорі зі своїм знайомим на “Міцубисі”, вони вирішили влаштувати гонку. У ході перегонів “Міцубісі” вирвався вперед, а Піскун на “БМВ” вирішив обігнати його по зустрічній тролейбусній смузі, але не впорався з управлінням і вискочив на тротуар, де БМВ вдарився об стовп, потім відлетів до стіни будинку, після чого, у зворотному польоті, буквально змів кузовом жінку із двома дітьми”.

Мілевський: Ми граємо, як можемо
Артем Мілевський вважає себе винуватим у тому, що його “Динамо” зіграла внічию у матчі 18 туру з “Металістом”.
“Як не забив пенальті? Хотів пробити сильно й напевно, під поперечину. Вийшло не дуже добре. На мені лежить велика провина, що ми не виграли. Ми граємо, як можемо. У нас лише 13-14 чоловік, матчі через три дні на четвертий, плюс збірна... Напевно, усі відчувають втому. У такому ж ритмі грає й “Металіст”. Тому вийшла гра без великої кількості гольових моментів. Але бойова, кожний хотів перемогти”, – цитує гравця офіційний сайт “Динамо”.
Мілевський також сподівається, що “Динамо” ще не втратило шансів на золото чемпіонату України.
“Коли рік тому в нас було сім очок переваги, також усі вважали, що ми чемпіони. Ще нічого не ясно, усе може статися”.

Євро-2012

 

Title  

 

У Варшаві відбулася презентація талісманів Євро
У Варшаві відбулася презетація офіційних талісманів Євро-2012.
Ними стали розроблені Warner Brothers брати-близнюки.
Поки вони не мають імен, запропоновано три можливих варіанти:
1) Славек и Славко;
2) Сиемко и Стримко;
3) Клемек и Ладко.
Пропонуємо Вашій увазі фото з урочистої церемонії.

 
Фото, надані interia.pl та onet.pl,
наводить портал 2012ua.net.


Презентацію талісманів Євро-2012 у Львові розпочав директор “МакДональдзу”
У Львові – першому з українських приймаючих міст – вболівальники побачили офіційні талісмани Турніру Чемпіонату Європи з футболу 2012.
“Ми раді, що презентація офіційних символів чемпіонату Європи з футболу 2012 розпочалась саме зі Львова – одного з найкрасивіших міст України. І це величезна відповідальність і гордість бути причетним до цього. Свято має запам’ятатися якомога більшій кількості українців та надихнути молодь до активного способу життя.
Міста господарі, де є представництво “МакДональдз”, будуть задіяні у програмі. Так у Львові до команди супроводжуючих буде відібрано серед наших клієнтів 30 дітей віком від 6 до 10 років. Загалом в Україні взяти участь у ній зможуть 220 дітей, – зауважив генеральний директор “МакДональдз Україна” Іан Борден, якого цитує прес-служба львівської міської ради.

Шевченко стане помічником Ліппі у збірній?
Угода між Федерацією футболу України та тренером Марчелло Ліппі буде підписана до завершення Євро-2012.
У разі виходу до півфіналу континентального турніру угода буде продовжена, стведжує італійське видання Notizie dall’Italia e dal Mondo.
Також видання зазначає, що після успішного виступу на Євро-2012 помічником Ліппі може стати Андрій Шевченко, який на той час має завершити кар’єру.
Відстань від рідної Італії та проблеми з мовою могли змусити тренера сказати “ні”, але бажання повернутися на тренерську лаву є великим.
Також зазначається, що дебют Ліппі відбудеться 9 лютого, про що вже повідомлялося раніше.

 


 

 Фігурне катання

Екс-українка виграла золото на Гран-прі
Німецька пара Альона Савченко та Робін Шолкови виграли етап гран-прі з фігурного катання “Скейт Америка”.
Вони більше ніж на 20 балів випередили Кірстен Мур-Тауер та Ділана Московіча з Канади. Третіми стали юні китайці Вейшін Шу і Кон Хен.
Змагання танцювальних дуетів виграли Меріл Девіс та Чарлі Вайт з США, які випередили Ванесу Кроун і Поля Пуар’є з Канади та американців Маю і Алекса Шибутані.
У жінок перемогла Конакі Муракамі з Японії. Друга – американка Рейчел Флет. Бронза – у італійки Каро Костнер.
У чоловіків переміг японець Дайске Такахаші. За ним іде його співвітчизник Набунарі Ода. Третій – американець Армін Махбанузаден.

Українці назбирали медалей в Австрії
Українець Станіслав Перцов виграв турнір Ice Challenge, Graz в Австрії.
Незважаючи на те, що в короткій українець був лише третім, у довільній він став кращим і виграв турнір. Ще один Олександр Кучер став третім.
У змаганнях танцювальних дуетів-юніорів Лоліта Єрмак та Олександр Любченко завоювали срібло.
Також срібло завоювала Наталія Попова у змаганнях дівчат. Лише кількох сотих учениці Петренка не вистачило, щоб виграти турнір. Ірина Мовчан, з другого місця опустилася на шосте.
У змаганнях дорослих танцювальних дуетів Надія Фроленкова та Михайло Касало стали четвертими (третіми у довільній).
Екс-українка Аліса Агафонова, яка нині представляє Туреччину разом з Алпером Укаром, стала шостою.

Бекназарова шукає партнера, хоч її виключили зі збірної

  Title

Алла Бекназарова, яку виключили зі збірної України, продовжує шукати партнера.
“Те, що в мене забрали зарплату і виключили зі складу збірної, не означає, що я кинула кататися”, – заявила спортсменка виданню “Спорт-Експрес в Україні”.
Вона також пояснила, що її дует з Сергієм Вербилом не вдався через незацікавленість федерації.
“Україні ж сильні спортсмени не потрібні. Про це натякнули Сергію Вербилу. Катайся ми разом, ми б досягли високих результатів. Природно, ми б багато чого вимагали від держави. Можливо, саме цього керівництву і не хотілося”, – зазначила Бекназарова.
За її словами, підготовка дуету в Москві, проживання і харчування коштувало близько п’яти тисяч доларів на місяць.
“Зате на чемпіонаті Європи і “Гран-прі” ми могли б увійти в трійку призерів, і витрачені на нас державою гроші окупилися б”, – вважає спортсменка.
Зараз Бекназарова працює в Одесі, допомагає в постановці програм одиночникам. Її кликали виступати у Францію, але вона відмовилася. Зараз спортсменка все ще шукає партнера.
Сергій Вербило закінчив спортивну кар’єру, і займається комерцією в Москві.
Як відомо, останні чотири роки дуети Задорожнюк- Зуєв та Вербило- Бекназарова займали місця в другому десятку на чемпіонатах Європи і світу.
Ганна Задорожнюк і Володимир Зуєв завершили кар’єру через травми.

 


 

Бокс

 

Title  

Дмитренко відмовився від українського громадянства
Відомий український боксер чемпіон Європи у надважкій вазі Олександр Дмитренко відмовився від громанядства України на користь Німеччини.
Олександр народився у Криму. Останні дев’ять років живе у Гамбурзі, виступаючи під егідою промоутерської компанії Universum, пише ТСН.
“Я довго розмірковував і рішення моє довго зріло. Бути німцем і бути прикладом для молоді – велика честь для мене. Я веду німецький спосіб життя і люблю Німеччину, але моє серце належить батьківщині”,– заявив Дмитренко після отримання німецького паспорта.
У майбутньому Дмитренко хоче стати другим німецьким чемпіоном світу у надважкій вазі після Макса Шмелінга.
Нагадаємо, що Дмитренко міг вийти у ринг проти Володимира Кличка, однак відмовився через ганебні фінансові умови.

Хей погрожує Кличкам долею Харрісона
Чемпіон світу у надважкій вазі за версією WBA Девід Хей, котрий відстояв титул у бою проти олімпійського чемпіона й співвітчизника Одлі Харрісона, готовий битися з будь-яким боксером у світі.
“Упевнений, що можу знищити будь-якого боксера у світі. Запитайте будь-якого, і він вам скаже, що я пообіцяв розібратися з Харрісоном у третьому раунді. У нього не було шансів вийти на четвертий, – цитує Хея boxingscene.com.
Хей також заявив, що в 2011 році зустрінеться із братами Кличками, яких нокаутує в тому ж стилі, в якому відправив на підлогу рингу Харрісона.
“Ніхто не хоче дивитися їхні бої із хлопцями начебто Шеннона Бріггса й цих пузатих американців, які приїжджають тільки для одержання чека. Бої із Кличками відбудуться в наступному році, і я обіцяю, що їм буде зроблений такий же прийом, як і Харрісону. Інакше кажучи, вони будуть нокаутовані.”
Хей нокаутував Харрісона
Девід Хей захистив титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBA, нокаутувавши у 3 раунді свого співвітчизника Одлі Харрісона.
Усі заяви Харрісона про його налаштування на перемогу, виявилися блефом. З першого раунду Харрісон пішов у глухий захист, інколи викидаючи правий джеб. Здавалося, що єдине завдання Харрісона в цьому бою – заробити грошей.
У другому раунді суддя попросив обох боксерів більше завдавати ударів і це подіяло на Хея. На початку третього раунду запальна атака Хея з ударів десяти, і Харрісон падає на підлогу рингу. Суддя відраховує 9 і Харрісон піднімається. Хей відразу ж кинувся на добивання і після серії бокових лівою та правою його суперник знову мав впасти, але суддя зупиняє бій, зафіксувавши перемогу Девіда Хея технічним нокаутом у 3 раунді.

 


 

Автоспорт

Себастьян Феттель – чемпіон світу!

Німець на чотири очки випередив Фернандо Алонсо, який став віце-чемпіоном.

Настільки цікавого завершення чемпіонату у Формулі-1 не було з 2007 року. Але і тоді за титул боролися три пілоти, а тут відразу четверо мали теоретичні шанси на перемогу. А сам результат перевершив усі очікування.
Три роки тому все було у руках Льюіса Хемілтона. Він розпочинав гонку у Бразилії, що завершувала сезон, з другого місця, чого йому було достатньо для чемпіонства. Але вже на старті Масса заблокував британця, дозволивши Райкконену вийти на друге місце. Хемілтон почав атакувати Алонсо, який також його обійшов, але вилетів з траси. Льюіс після того відіграв кілька позицій, але потім у нього зламався бортовий комп’ютер... Так він втратив усе, а перемогу та титул тоді здобув Кімі.
Цієї неділі все було у руках Фернандо Алонсо. Саме іспанець мав перевагу над іншими пілотами. Кваліфікацію він завершив на третьому місці, яке цілком його задовільняло. А головний конкурент Алонсо Марк Веббер провалив суботу та починав гонку п’ятим.
Як виявилося по ходу гонки, найголовнішим конкурентом Алонсо був Себастьян Феттель. Німець вдало розпочав, а от іспанець відразу програв місце Дженсону Баттону. Але і четверта позиція була на користь Алонсо, адже Веббер усе ще залишався позаду. Щоправда, тепер Фернандо не можна було втрачати дану позицію, бо тоді б чемпіоном ставав Феттель.

 Title
 Фото AP

Найвизначальніша подія гонки сталася на самому старті, коли розвернуло Міхаеля Шумахера, і у нього врізався Вітантоніо Ліуцці. З’явився автомобіль безпеки, а Росберг і Петров скористалися цим і змінили гуму. Як відомо, цього сезону більш швидкі піт-стопи корисніші. Так сталося і цього разу. Ніко та Віталій, після зупинок Веббера й Алонсо, опинилися вище двох фаворитів на титул.
У австралійсько-іспанської “двійки” було більше тридцяти кіл, щоб пройти суперників. Але вони не змогли цього зробити! Росіянин Петров протримав Алонсо та Веббера позаду себе до фінішу. Вище Марка та Фернандо завершив гонку і Кубіца, пізній піт-стоп якого виявився кращим виходом із ситуації. Роберт ризикнув і у підсумку у трафік не потрапив.
Алонсо варто було продовжувати гонку, незважаючи на піт Веббера. Таким чином, іспанець би не потрапив у трафік і зробив би комфортну відстань перед своєю зупинкою. Тут помилилися у команді іспанця, що позбавило його титулу. Тож, можемо привітати нового чемпіона світу – Себастьяна Феттеля! Для німця це перший титул у кар’єрі. Також він відібрав у Хемілтона звання наймолодшого чемпіона.
Підсумовуючи сезон, перш за все варто зазначити, що очевидним фаворитом був “Ред Булл”. Феттель або Веббер зобов’язані булм вигравати чемпіонат десь за три-чотири етапи до завершення. Але не вистачало їм зовсім трішки. То двигун підвів Феттеля, то аварія зі своїм же напарником на Гран Прі Туреччини. Та все ж німець зумів перемогти все це. Феттель, до речі, за весь сезон не очолював особистий залік пілотів! До фінішу останнього етапу.
Розчарували у сезоні-2010 Дженсон Баттон, Міхаель Шумахер і Феліпе Масса. Британець підтвердив, що він не дотягує до топ-гонщиків, а минулорічний титул справді був сенсаційним. До тріумфу у “Брауні” Дженсон показав свій найкращий результат у 2004 році, коли став третім за “БАР-Хонда”.

 Title 

У 2009-ому Баттону допомогли ті подвійні дифузори, які придумав Рос Браун. А поки підхопили це інші стайні, то у “Брауна” була досить пристойна перевага. Нагадаємо, що тоді після шести перемог у семи стартових гонках, Дженсон так і не зумів виграти на будь-якому іншому Гран Прі.
У звітному сезоні, будучи на рівних умовах у “Макларені” з Льюісом Хемілтоном, Баттон програв боротьбу напарнику по команді. І за очками, і за перемогами на етапах (у Льюіса – три, у Дженсона – дві). Припинив боротьбу Баттон за чемпіонський титул, щоправда, за одне Гран Прі до завершення, але провина у тому його суперників, про що вже згадувалося.
Що стосується Міхеля Шумахера, то для легендарного німця цей сезон став найпровальнішим у кар’єрі. До цього його найнижчим місцем за підсумками сезону була п’ята сходинка у 1999 році. І, звичайно, пригадується дискваліфікація Шумі у сезоні-1997. Тоді, нагадаємо, він був дискваліфікований за небезпечну їзду на Гран Прі Європи, де спровокував зіткнення з Вільневом. Очки Міхаеля дозволили б йому посісти друге місце за результатами того року.
Нинішнього року Шумахер не зміг жодного разу фінішувати на подіумі. А найкраще семиразовий чемпіон показав себе в Іспанії, Туреччині та Кореї, коли він фінішував четвертим. “Мерседес” на чолі з Росом Брауном, який минулого сезону “побудував” найкращий болід для Баттона, не здивував. Але ж “Мерседес” не був у Формулі-1 54 роки. Хочеться думати, що наступного сезону німці складуть конкуренцію фаворитам.
Щодо Масси, то Феліпе за амбіціями не витягнув навіть і на другого пілота “Феррарі”. Єдиним Гран Прі, де бразилець справді показав себе, стала гонка у Німеччині. Але тоді Феліпе натякнули, щоб він пропустив Алонсо, вказавши цим на його місце у команді. Та, окрім цього, шосте місце для Масса у підсумковому заліку – невдача.
Порадував у цьому сезоні Кубіца на “Рено”. Роберт досить сильно провів сезон, не фінішувавши лише тричі. Із 16 фінішів поляк тільки одного разу не потрапив в очки. Також варто відзначити десяте місце в особистому заліку і Адріана Сутіля з “Форс Індії”.
На цьому все! До зустрічі у новому сезоні! Сподіваємося, він буде ще цікавішим.

Ярослав Твардовський, Чемпіон

Футбольна фортуна-2010 на боці клубу “Україна-Connection”!

Прем’єр-ліга. Перемога “Дніпра” закриває футбольний рік в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers