rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Це цікаво

Бармен отримала чайові у розмірі $10 тисяч

Бармен з американського міста Хатчінсон, штат Канзас, Сінді Кайноу (Cindy Kienow) отримала чайові у розмірі $10 тисяч.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, сума рахунку щедрого клієнта становила лише $26. "Я немов закам'яніла",- говорить Кайноу. - Не знала, що сказати. А він каже: На це ти зможеш придбати собі що-небудь хороше. А я відповідаю - Ага, це вже точно".

Як розповіла Кайноу журналістам, чоловік, ім'я якого тримають в таємниці, відвідує заклад, де вона працює, декілька разів на місяць. Чайові він завжди залишає щедрі, два тижні тому - в розмірі $100.

"Зазвичай він підписує чек та перевертає його лицьовою стороною донизу - розповідає Кайноу. - Але цього разу він не став так робити, сказавши: "Я хочу, щоб ти знала - це не жарт".

"Це дуже важливо для нас і для Сінді, - заявив журналістам Родрі МакНі (Rhodri McNee), віце-президент корпорації-влаласника ресторану, де працює Кайноу. - Чайові було оплачено кредитною картою клієнта, і в даний час ми перевіряємо, чи можливий такий платіж".

За словами МакНі, перевірка чеку перебуває на фінальній стадії, окрім того, компанія хоче переконатися, що гроші дійдуть до Сінді. "Для нас немає більшої радості, ніж вручити їй цей чек. Вона працює у нас вісім років, це чудовий працівник", - стверджує МакНі.

"Ми розмовляли про цього чо-ловіка з колегами, всі зазначали, що він дуже милий. Сподіваюся, він ще повернеться, так що я зможу йому віддячити - в той день у мене всі думки розбіглися", - розповідає везуча працівниця ресторанної індустрії.

На що витратити гроші, Сінді наразі ще не вирішила. Її батька очікує операція на двох колінах, і він буде змушений тимчасово залишити роботу.

"Я б дуже хотіла допомогти батькам, але, з іншого боку, благодійник хотів, щоби я придбала щось для себе, а я давно пригледіла для себе симпатичний автомобіль-позашляховик", - ділиться своїми міркуваннями Кайноу.

Водія трамвая покарано за перевищення швидкості

У Мельбурні водій трамвая за свою сміливість одержав унікальний шанс потрапити в Книгу рекордів Гіннесса. Він був оштрафований за незвичайне порушення - він умудрився перевищити швидкість на цьому, здавалося б, зовсім безневинному транспортному засобі.

Поліцейський, який стояв на одній з доріг виміряв швидкість, і ледь не знепритомнів, коли його радар показав перевищення швидкості трамваю: водій "нісся" зі швидкістю 57 км/год замість 40 км/год ?

"Це перший випадок, коли тра-мвай перевищував швидкість. Це дуже дивно і незвичайно", - сказав поліцейський.

У підсумку, "злісний" порушник був оштрафований на суму в 160 доларів і позбавлений права на невизначений термін.

Правда, цим справа не обмежиться: випадок буде досконально вивчено керівництвом транспортної компанії, і по відношенню до водія будуть прийняті дисциплінарні міри.

Корови мукають із різними акцентами

Англійські фахівці в області лінгвістики підтвердили, що корови, як і людина, мають регіональні акценти.

Рішення про проведення подібного дослідження пішло після того, як деякі фермери стали зауважувати, що корови з різних черід мукають по-різному. Раніше учені знайшли існування акценту в птахів.

Фермери, які помітили цей феномен, вважають, що він є наслідком їх тісних контактів із тваринами. "Я проводжу багато часу зі своїми коровами, і вони виразно мукають із сомерсетським акцентом", - стверджує фермер Ллойд Грін.

"Я розмовляв зі своїми знайомими з заходу країни, і вони також помітили подібний феномен у своїх чередах, - продовжує він. - Це дуже схоже на собак - чим більша часу фермер проводить зі своїми коровами, тим більше імовірність того, що вони набудуть його акцент".

За словами професора фонетики з Лондонського університету Джона Уэллса, раніше учені вже зауважували подібний регіональний акцент у птахів. "Цей феномен добре вивчили в птахів. У того самого виду, який проживає в різних районах країни, фахівці зауважували відмінності в щебетанні", - розповів професор.

"Коли людина вчиться говорити, вона набуває місцевий акцент своїх батьків. Таким чином, той же самий процес може відбуватися й у випадку мукання корів на заході Англії", - вважає він.

В Україні виростили кавун вагою майже 30 кг

Кавун вагою 28,6 кілограмів зайняв перше місце на фестивалі "Солодке чудо" у місті Гола Пристань на Херсонщині, що традиційно проводиться в останні вихідні серпня.

Мер міста Анатолій Негру роз-повів про те, що кавун виростив фермер Олександр Невдаха із села Нова Збурівка Голопристанского рай-ону. Висота "солодкого чуда" - 60 сантиметрів, ширина - близько 50 сантиметрів.

Друге місце присуджено кавуну вагою 28 кг, вирощеному на землях Новозбурівської сільради і презентованого на фестивалі від імені сільської ради. Третє місце одержав кавун вагою в 26,8 кг вирощений на землях Гладковської сільради фермерським господарством "Сапераві".

Всього в експозиції брало участь 16 номинантів з 7 сільрад. Експозиція супроводжувалася виступом колек-тивів самодіяльності.

Кавун, який одержав третє місце, за словами А. Негру, було подаровано делегації з польського містечка Лечня Люблінського воєводства, яка приїхала спеціально на захід.

Цього року на фестивалі були делегації з Росії і Німеччини, а також вперше був присутній консул Китайської народної республіки в Одесі.

Фестиваль "Солодке чудо" у Голій Пристані проводиться виконкомом міськради й Інститутом південного овочівництва і баштанництва УААН (Гола Пристань) з 2002 року. У 2005 році кращим був кавун вагою в 18 кг.

Тюремників зобов'язали стукати до ув'язнених

Шотландські тюремники одержали нову інструкцію від Головного інспектора в'язниць. У ній були прописані основні права ув'язнених, наприклад, право на щоденне забезпечення фруктами, овочами і нижньою білизною.

Частина інструкції була присвя-чена правилам звертання персоналу в'язниць з тими, хто в них утриму-ється.

Зокрема, тюремників зобов'язали звертатися до ув'язнених на прізвище, додаючи "містер" або "міссіс" і стукатися, перед тим, як зайти в камеру.

Крім того, у розмові з в'язнями було категорично забороненj вико-ристовувати клички або брутальні слова.

Також персонал в'язниць має не-

гайно забезпечити ув'язненому до-ступ до Європейського суду з прав людини у випадку, якщо той вирішить оформити скаргу на порушення його прав у в'язниці.

Перегляд порно на роботі законний

Іспанець виграв позов проти роботодавця, який звільнив його за перегляд порнографії під час робочого часу. Правосуддя з'ясувало, що іспанські закони не забороняють працівникам використовувати робочий інтернет в особистих цілях.

Ім'я іспанця, який відкрив тисячам іспанських працівників майже без-печний шлях у робочий інтернет, зали-шилося невідомим. Однак ви-дання Typicallyspanish.com навело назву ком-панії, яка постраждала від позову, - це T&D Innovaciуn y Mantenimiento S.A.

Як повідомив представник ком-панії в суді, причини звільнення позивача були сугубо професійними. "Насіннячко лузав", - метафорично пояснили юристи. Замість того щоб працювати, співробітник витрачав мінімум по 50 хвилин робочого часу на особисті справи.

Коли начальство знайшло про-галини у роботі, на комп'ютер пі-дозрюваного було встановлено спеці-альне програмне забезпечення, що дозволяє відслідковувати пересування користувача в інтернеті.

Виявилося, що працівник постійно користується особистою електронною поштою, сидить у чатах і навіть дивиться в мережі порнофільми. Причому, не соромлячись, робить це під час робочого часу. Співробітника звільнили. Однак він вважав причину звільнення необґрунтованою і звер-нувся до суду.

Втім, суди нижчих інстанцій двічі називали рішення роботодавця законним. Проте, позивач не зупи-нився, дійшов до Верховного суду, і іспанське правосуддя виявилося на його боці. Суд ухвалив, що в іспанському трудовому законодавстві немає якоїсь конкретної заборони на використання інтернету в особистих цілях.

За рішенням суду, тепер компанія повинна поновити співробітника на

посаді або виплатити йому компен-сацію в розмірі 4200 євро плюс по €43 за кожний день, поки позивач залишався безробітним (про яку саме суму мова йде, не уточнюється).

Чорне море поступово виходить із берегів

За прогнозами вчених, у нинішньому столітті рівень Чорного моря підвищиться на 1-2 метри.

Про це повідомила профессор кафедри загальної морської геології геолого-географічного факультету Одеського національного університету, президент Авалонівського інституту прикладних наук Валентина Янко на 2-й міжнародній конференції "Чорноморсько-Середземноморський коридор за останні 30 тисяч років: зміни рівня моря і людська адаптація".

У конференції, що за підтримкою ЮНЕСКО відкрилася в Одесі в понеділок, 20 серпня і протриває до 28 серпня, беруть участь близько 100 фахівців в сфері археології, гео-логії, географії, біології, екології, кліматології й інших наук з 18 країн світу.

Фахівці зазначають, що якщо в найближчі 50-70 років нічого не зміниться, всі міські пляжі Одеси підуть під воду.

За словами Валентини Янко, тема

конференції досить актуальна, оскіль-ки рівень Чорного моря підвищується за різними даним від декількох міліметрів до 3 сантиметрів на рік. Вона каже, що в цьому столітті рівень моря підвищиться на 1-2 метри.

Разом з тим, вчені відмовилася робити будь-які прогнози відносно цього і говорити про негативний вплив такого наступу моря на сушу, тому що це "справа далекого майбутнього".

За останні 10 тисяч років рівень моря підвищився на 100 метрів.

Сексуальна Революція Без Паніки

Засновник “Вікіпедії” створив досконалу інтернет-енциклопедію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers