rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Ізбавлю і покрию вас, люди мої...

Відлунало гарне, по-своєму урочисте, шановане християнами свято Пресвятої Богородиці Покрови. І не має Божого храму, де б у цей день не згадувалося про Божу Матір, не зводили б очей до її образу. Данина святості – це вияв великої любові і вдячності Пресвятій Богородиці за покров і заступництво впродовж багатьох століть.

Після офіційного признання Марії – Богородицею, що сталося в 431 році на Ефеському соборі, її культ став поширюватися серед християн. В її честь споруджувалися храми, засновувалися монастирі. А приблизно через 100 років, в середині У століття починають святкуватися Богородчані свята, важливі дати її земного життя: Різдво, Введення у храм, Благовіщення, Успіння.
Перший поет, який присвятив їй поетичних 1000 рядків. був сірійський монах Єфрем. У 510 – 525 р.р. з’являються перші акафісти (невідомих до сих пір авторів), присвячені Святій Марії. Від тих перших молитв і до сьогоднішнього дня на кожне подумки, чи вголос звернене прохання, благання, вона відповідає небесною енергією буття серед християн. Душа її з мільйонами віруючих християн, які називають її Небесною Матір’ю, Заступницею, Святою Богородицею, Царицею Небесною, Пресвятою Покровою.
Не дарма першу Десятинну церкву в Київській Русі було збудовано в честь Успіння Божої Матері. До неї прибігають в молитві, шукаючи притулку, розради, допомоги, покрову її осяйного, щоб душа людська прозрівала, світилася енергією до життя, до творіння, до любові.
Молитва до Божої Матері, як помисел, як пісня – кордонів не має. Куди б не занесла нас, українців, доля, які б життєві тернисті шляхи не прийшлося нам долати, Пресвята Покрова рятує і заступається за нас, бо глибокими корінними узами пов’язана з нашим народом. А ми в свою чергу віддаємо їй шанобливість, любов, поклін у молитвах та неординарних мистецьких творіннях. Маючи таку глибоку віру, український народ, як верес – живучий, бо з ним Пресвята Покрова.
Наша Православна Церква Пресвятої Покрови Київського патріархату, що знаходиться в українському селі в Чикаго по–своєму урочисто готується до храмового празника Святої Покрови кожного року. Всі, кому не байдужа наша християнська віра, приходять, щоб віддати дань і почесті Святій Богородиці.

Title
 Title

 

Title

Title

  
Title
 Title

 

 Title Title

 

Title
 Title

 

Свято в нашій церкві розпочалося богослужінням на честь Святої Покрови, яке відслужили п’ять священиків на чолі з настоятелем церкви архімандритом Питиримом. Хотілося б зауважити, що все у храмі сіяло веселкою гармонійності: це і блакитні ризи, придбані для церкви парафіянином В. Подьо, і скатерки та рушники синього кольору, привезені із України Ксенею Великань, і встелені зеленим барвінковим вінком ікони, і блакитно-жовта гама живих квітів, які дбайливі руки Іванки Ковалик, Марійки Федорів, Людмили Колодій, Марійки Панівник, Оксани Ніколаєнко вложили так майстерно у вази. Все сприяло надзвичайній святковій атмосфері: і проникаючий до глибини душі голос дяка Миколи Гайового, і спів новоствореного хору під керівництвом Ярослава Боднара.
Дбайливі господарські руки Івана Білецького, Ігора Іосифа, Руслана Жлобіцького зробили все можливе, щоб церква виглядала святково і охайно.
Сцена церковної аудиторії ім. Івана Осійчука сяяла майстерно вишитим панно та рушниками Настасії Марусик. Дизайном аудиторії займалися Марія Береговська та Оксана Рибчак. З кухні пахло смачними стравами, приготовленими Ксенею Великань, Тетяною Шевченко, Надією Жлобіцькою, Мирославою Діденко. Паніматка Люба Касперук приготувала смачну рибу. Церковна управа висловлює щиру подяку касі Самопоміч за фінансову підтримку і привітання, які прозвучали з уст Павла Олексюка, представникам багатьох парафіяльних рад українських церков та окремим прихожанам і парафіянам. А у голови сестринства Галини Дубровської було подвійне свято: усі присутні привітали її з Днем народження.
Культмасовий сектор, який очолює Ольга Винничук, організував для всіх концертну програму. Звучали пісні у виконанні тріо “Калина” (Людмила Куценко, Антоніна Остапчук, Ольга Винничук). Від Церкви Святого Володимира виступив сімейний дует Наталії Бойчук (скрипка) та Богдана Бойчука (гітара). Усіх розважав гурт “Черемшина” у складі Ярослава Боднара, Володимира Литвина, Анатолія Путренка та Ольги Винничук. Прозвучали авторські пісні А. Путренка та Л. Куценко. Ведучими концертної програми були Ольга Винничук та Яролав Боднар. Свято закінчилось співом улюбленої парафіянами пісні “Ой хмелю мій, хмелю”.

 

Світлини Настасії Марусик

Наша покровителька – Свята Покрова

Кредитівка в Палатайн справляє новосілля

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers